135 kg: unese mně horské kolo?

261 nepřečtených
  • Petr_67

Protože bych rád konečně začal něco dělat (léčím se s depresemi), uvažuji na jaro o koupi horáka, ale nejsem si jist, zda mně vůbec unese. Po jaké značce bych se měl dívat a v jaké cenové kategorii? Dík.

0 0
    • toram  

No značku bych neřešil..spíš sem hoď rozpočet:D a jestli celopéro nebo HT

0 0
    • JakeF  

Mělo by to jít, obrať se ale na nějakýho zakázkovýho stavitele, chce to nějakej těžší a odolnější rám a pořádně evný kola, osazení může jít klidně lowcost, protože pohon bude rychle odcházet, dával bych asi Sram X7 9sp kombinovanej s nižšíma řadama. Problém bude s brzdama a adekvátní vidlí, aby zvládla potřebnej 200mm kotouč. Viděl bych to na Suntour Duro. Ale s cenou 20k to bude asi docela na hraně.

0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • Patar  

Individuální stavba je nezbytností. I crossy jsem stavěl do hmotnosti 156 kg. A také do Ostravy, kam pravidelně plánuji cesty.

0 0
      • Patar  

Jeden ostravský uživatel crossa ode mne stavěného má tel. číslo 737438635. Začínal také s hmotností cca 140kg.

0 0
        • raceman  

no ten bude silene stastny, ze tady jeho tel cislo pises verejne…

0 0
        • nox159  

tak tedka sis uprimne tu svoji „profesionalitu“ totalne pos*** avotomtoje

btw: myslis ze už spi že bych mu zavolal ? :D

0 0
          • Patar  

Telefonní seznamy jak v tištěnné formě , tak na Discu jsou také hrubě neprofisionální. Utajená čísla mívaly pouze příslušníci STB a podobné HYENY. Ten , kdo se za kontakt stydí většinou nemá čisté svědomí.A tento člověk se stydět opravdu nemusí.Navíc tazateli mohl i poradit, jelikož při první garančce , kterou jsem v Ostravě provedl na počkání , měl již o 18 kg méně.

Žádám Tě , abys více nereagoval na mé příspěvky.

0 0
            • Biker jak Pes  

Napiš nám tady, prosím tě číslo na tebe… teda, pokud se nestydíš…

0 0
              • jIrI___  

Má ho na svých stránkách ;-)

0 0
              • Patar  

Jsem živnostník a nerozlišuji vlastní čísla soukromá a služební. Pevnou linku jsem na pracovišti nedávno zrušil a tam využívám pouze mobil . V obchodním styku používám většinou SKYPE,k soukromé popracovní komunikaci také pevnou linku mojí manželky ve společném bytě.

STAČí?

0 0
        • Martin  

profesionalita nadevše XD

0 0
        • vasek80  

Kdysi se musel kamarád zbavit svého čísla, protože nějakej dobrák napsal velmi peprný inzerát na GAY seznamku. By člověk ani nevěřil kolik jich je.

Tím nechci nikoho navádět, ale ten člověk, pokud by se dozvěděl, žes tu takle pěkně odprezentoval jeho číslo, včetně jeho váhy, tak by tvojí práci určitě nechválil.

0 0
        • Dzordano_Bruno1  

Docela si podrzel:D

0 0
    • Biker jak Pes  

Dotaz mimo mísu:

neřešil jsi už tady jednou problém s hubnutím? Pamatuji si unikátní léčbu pivem…

Jenom mě to zajímá, ptž 135 kg . . . . . . . . . . . . (každý si domyslí svoje)…

0 0
      • Frostty  

Tak to by mě možná i zajímalo :o)).

0 0
      • mr.antik  

řešilo a nevyřešilo. Tohle se musí rozhodnout ze dne na den, žádný až na jaro…

0 0
        •  
          0 0
      • raceman  

koukni do jeho vlaken a hned to zjistis .)

0 0
      • plevka  

pamatuju si na vlákno o rotopedu, to bylo dost záživné.

Každopádně je dobře, že chce zase začít jezdit.

0 0
        • Biker jak Pes  

Jj, už jsem si to znovu projel… každopádně 10kg navrh není zrovna bonus, se kterým bych chtěl začínat… :-P

0 0
    • mr.antik  

kašli na jaro a začni hubnout hned, dokud máš motivaci… Individuální stavba radši ano, nebo třeba nějaké ty odolnější Agangy a posílit trošku kola.

0 0
      •  
        0 0
    • Norri  

Unese :-) Loni jsem si po letech pořídil kolo které mě unese a začal jsem jezdit. Když jsem na ně poprvé v květnu sedl, tak jsem měl tuším 160 kg při 198 cm. Pořídil jsem Scott Scale 29 a jediné co jsem za ten rok vyměnil, tak byly pedály a nechal jsem dát dozadu nerez špice 2 mm. A to jsem najel cca 2300 km. Pružinová vidlice naprosto v pohodě.

0 0
      • Frostty  

A jak si na tom teď?

0 0
        • Norri  

No drzel jsem se i sestaveneho jidelnicku, tak jsem se snazil hubnout jak kolem tak i tou stravou a dostal jsem se na 145 kde jsem se zastavil. Potom jsem zase zacal ujizdet na sladkem a posledni 2 mesice jsem ten jidelnicek, nebo dietu nebo jak se to nazve, dost porusoval a vylezl jsem zase trosku nahoru. Ale ted se od noveho roku zase drzim a jsem na 147. Celkove se mi za lonsky rok podarilo zhubnout 28 kg. A to jsem do te sve diety zaradil i pivo a funguje to :-)

0 0
          • Frostty  

To je pěkné, jen tak dál.

0 0
          • elgar  

píšeš v úvodním příspěvku, že se léčíš s depresemi. nevím, jestli to víš, ale některá antidepresiva a antipsychotika způsobují poměrně drastický nárůst tělesné hmotnosti, je to něco jako nežádoucí vedlejší účinek. možná by nebylo od věci to probrat s lékařem a ten ti může event. napsat i taková, po kterých se nepřibírá.

0 0
            • elgar  

mea maxima culpa, omlouvám se, to měla být reakce na zakladatele vlákna.

0 0
            •  
              0 0
            • Petr_67  

Ano, máš naprostou pravdu. Za 10 let jsem snědl tuny AD i AP a po jednom z nich jsem přibral za půl roku 30 kilo. Bylo to ale nutné, byl jsem i v nemocnici a bylo to se mnou zlé. Teď jsem ve fázi, kdy se cítím dobře a chci začít něco dělat. (Mám bipolární poruchu a k tomu cukrovku).

0 0
              • Joseph de Sax  

to je z chlastu a z nicnedělání…vím to..jsem lékař důchodce..

0 0
                • radiator  

Joseph de Sax: mohol by si nas prosim usetrit svojich primitivnych komentarov? viaceri ste tu maximanlne neohladuplni a postujete totalne hovadiny. Ten pan chcel poradit so stavbou/kupou biku, tak poprosim k teme.

0 0
                  • nox159  

tak mu porad ne ? ;-)

0 0
                    • radiator  

nevyznam sa v bikoch tak dobre ako vy, preto neporadim, ale nebudem niekomu tvrdit, ze ma depresiu z chlastu a z nicnerobenia. Ten co to tvrdi je u mna … radsej tri bodky.

0 0
                  • lubor123  

tak at zacne stavet lehokolo.

0 0
                    • Kosta  

lubore, můžu se zeptat, ty se tím živíš?

0 0
                      • lubor123  

ne-e. na materialni vyrobe jeste nikdo pohadkove nezbohatl.

klasicky kolo bych mu pokud je trenovanej nedoporucil driv nez kolem 115 kilo, protoze mu to nebude nic priemnyho a k tomu jeste ta medikace.

0 0
                  • Joseph de Sax  

je třeba všechny varianty probrat globálně a podrobně, ať náhodou další pán neudělá nějakou chybu příště a nestojí ho to pak život…

0 0
    • ClAyD  

Podle mě by bylo dobrý GT Avalanche, to unese fakt hodně.

0 0
    • áronek  

Tohle bych myslel, že by mohlo být vhodný: http://www.nejlevnejsi-kola.cz/…l-800-d.html

ten rám jsem měl a je hodně robustní v 19" má asi 2,2kg takže by něco vydržet měl, ostatně je stavěnej na hrubší zacházení v terénu. Osazení myslím slušný, jen cena je nad 20

0 0
    • winter78  

Neboj…ja som pred dávnymi rokmi začínal na Cr-Mo horákovi Leader Fox Vertex za ktorého som vtedy zaplatil 14 800 sk, žiadne dvojité ráfiky,žiadne kvalitné náboje, pevná vidla, plastové pedále a tvrdé plastové sedlo s dvomi mäkkými poťahmi natiahnutými na ňom. Moja váha vtedy bola 120 kg (dnes 83 kg )a držalo to v pohode. Ale jazdil som len cestu, žiadny terén…tam som si s tou váhou netrúfol.

Dodnes mám ten bike ako zimáka a drží. Kvalita.

0 0
      • hribik A1  

zadné koleso bez dvojitého ráfu mi žiadne nevydržalo viac než pár mesiacov (a za tú dobu niekoľko osiem – buď na diere naľahko alebo aj na menšej diere s nejakým nákladom – pričom maximálna celková hmotnosť bez biku a vrátane nákladu 40 kg bola do 110 kg)

0 0
    • Luk02  

Unese tě v pohodě. Jen bych zvážil výměnu kol, seriová bývají často nejslabším článkem nejen u levnějších kol…Co se týče ceny dívej se po něčem okolo 20tis Kč. HT se dá v téhle ceně i poměrně slušně postavit…

0 0
    • DaSnail  

tu http://www.kaktusbike.sk/ibiz/index.php…

je kona hoss za 455,–

kona five-o za 520,–

kona hoss rám za 119,– keby si chcel stavat

a mnoho iného zaujímavého

0 0
    • bukajcze  

Bajk tě unese. Mám jen o pár kil miň jak ty a drží. Jen to doporučím 2-stěnný ráfky a klidně i s 36 drátama (já mám 32 drátů a občas nějakej rupne). Možná i vidlici s pevnou osou – při té váze jde cítit, že tam je. A jezdím hliníkový meridy a ještě nikdy rám nerupl a to ho nešetřím. A nekoukej na váhu kola, ale ať kolo vydrží. Takže když budeš mít HTčko o 14kilogramech, tak je to jedno. Nám těžším je jedno, jestli to je o kilo težší nebo ne. Jak budeš hubnout, tak to pak spíše budeš znát změnu při jízdě do kopce, že to pojede líp a líp.

Jinak když koukneš na kola od Treku, tak ty maj oficiální nosnost nějakejch 136kg (a chlubí se tím)

0 0
    • Joseph de Sax  

asi ti přibudou další deprese z toho ježdění…

0 0
    • šimlos  

To by chtělo ocelový rám na zakázku,jsi dost těžkej,normální kolo rozlámeš..

0 0
      • DaSnail  

a sedlovka, kluky, ráfky, forbec, rodla… musia byt tiež ocel, alebo stačí hliník?

0 0
      • yetti  

Ale nerozláme. Namakanej 85kg cyklista dá kolu na prdel mnohem víc než někdo kdo se sotva hýbe

0 0
    • jaroh  

135 v pohode. Ja mám vždy na jar toľko, počas sezóny to zhodím na nejakých 120 kg a potom cez zimu zase naberiem na 135 kg :-)

Vyberal som (v r. 2007) z Kona Hoss (alebo taký nejaký model Kony pre ťažkých ľudí), GT Avalanche (ževraj ten triangle rám je odolnejší voči zvislému zaťaženiu, ale zase je to viac zvarov) a Specialized Rockhopper (má nejakú pevnejšiu zliatinu M4, neviem, či je to pravda alebo marketing) a má hrubšiu sedlovku.

Vybral som si ten Specialized Rockhopper.

Bicykel vôbec nešetrím, jazdím na ňom dosť divoko dole kopcami, síce neskáčem :-), ale keď ideme na túru viacerí, tak patrím dolekopcom medzi rýchlejších (za sucha).

Neviem presne, koľko mám na tom biku najazdené, odhadujem okolo 5–6 tisíc km (popri tom jazdím ešte aj na trekingu a na to najazdím asi viac).

Na ráme som žiadne opotrebenie typu prasklina či deformácia zatiaľ nepostrehol.

Veľmi rýchlo odišli kolesá. Na zadnom praskali špice, tak som to dal prepliesť na 2 mm a odvtedy ani jedna. Na prednom odišiel ráf (deformácia), dal som tam nejaký asi zjazdársky (?, už si nepamätám) a odvtedy v pohode. Na zadnom odišiel rýchlo aj stred, dal som tam nejaký Novatec na priemyselných ložiskách.

Vidla je pružinová RS Tora, najpevnejšia (čierna) pružina. Dá sa na to v pohode jazdiť, aj keď už asi budem meniť za niečo lepšie. Ale v zásade ma ani táto nijako neobmedzuje.

Brzdy sú najlacnejšie Avid Juicy 3, čo prišli z bicyklom. Nepociťujem nijaký ich nedostatok, sú síce dosť „mäkké“, ale ešte som sa nedostal do žiadneho problému kvôli brzdám. Doštičky som už párkrát menil, už si ale nepamätám koľkokrát.

Ostatné komponenty opotrebované v bežnej miere a podľa toho aj priebežne menené.

Podľa mňa je 135 kg úplne v pohode.

Tiež si myslím, že na pri tvojich parametroch 174/135 stačí na chudnutie na začiatok pravidelná chôdza, ale ak chceš bike tak neváhaj, kúp a jazdi! Je to oveľa väčšia zábava a je to oveľa zaujímavejšie, ako chodenie :-)

0 0
    • jaroh  

Podľa mňa je 135 kg úplne v pohode. Ja mám tiež toľko vždy po zime, do jesene vždy stiahnem tak na 120 kg a potom zase cez zimu naberám :-)

Ja som vyberal z troch bicyklov (rok 2007): Kona Hoss (či ako sa volá ten model pre ťažkých ľudí), GT Avalanche (ževraj ten triangle rám je pevnejší vo zvislom zaťažení, ale zase je to viac zvarov) a Specialized Rockhopper, ktorý má nejakú lepšiu zliatinu M4 (neviem, či je to pravda alebo len marketing) a hrubšiu sedlovku.

Všetky tri majú hliníkový rám. Pôvodne som hľadal aj bike s oceľovým rámom, ale nijaký vhodný nebol dostupný.

Vybral som si ten Specialized Rockhopper, lebo bol najväčší (mám 198 cm a vtedy boli 29-palcové biky ešte drahé). Mám na ňom najazdených asi nejakých 5–6 tis km (jazdím propri tom aj na trekingu). Myslím, že vzhľadom na moju hmotnosť jazdím (za sucha) dosť agresívne, ak ideme viacerí, tak patrím v dolekopcoch medzi rýchlejších, neskáčem, ale nejako zásadne sa pri zjazdoch neobmedzujem.

Rám – nenašiel som zatiaľ žiadne deformácie či praskliny.

Zadné koleso – už v prvej sezóne som dal prepliesť na 2 mm špice, lebo pôvodné 1,8 praskali ako besné. V ďalšej sezóne mi odišiel aj stred (nejaké Shimano) a dal som tam nejaký Novatec na priemyselných ložiskách. Odvtedy všetko OK.

Predné koleso – špice nepraskali, ale pri dosť banálnej prekážke sa deformoval ráf, tak som tam dal nejaký zjazdársky a myslím, že aj špice som dal 2mm. Odvtedy OK. Mám taký dojem, že stred je ešte stále pôvodný, nejaké Shimano.

Vidlica – pružinová RS Tora, najtuhšia (čierna) pružina. To je asi najslabší článok celého biku a budem ju meniť, ale v zásade ma nejako veľmi neobmedzuje na mojich cyklotúrach. Ale aj napriek čiernej pružine je stále mäkká, tak ju vymením.

Brzdy – lacné Avid Juicy 3, stále tie isté, čo prišli s bikom. Sú síce trochu mäkké, také gumové, ale zatiaľ som sa nedostal do jediného problému kvôli brzdám. Platničky mením tak priebežne, podľa potreby.

Možno brzdy tiež časom vymením, ale skôr ich musím meniť na trekingu, tam sú horšie. Raz som menil kotúč, už si nepamätám ktorý, ale iste to bol predný.

Ostatné komponenty sú bežne opotrebované a podľa toho priebežne menené.

Myslím si teda z vlastnej skúsenosti, že 135 kg je v pohode.

Chôdza je síce tiež dobrá na chudnutie a odporúčam ju, ale ak chceš bike, tak neváhaj, kúp a jazdi! Je to oveľa zaujímavejšie a zábavnejšie, ako chôdza :-)

0 0
      • lubor123  

kolo resi, protoze chuze uz bude pravdepodobne problem.

0 0
        • Kosta  

„Protože bych rád konečně začal něco dělat (léčím se s depresemi), uvažuji na jaro o koupi horáka, ale nejsem si jist, zda mně vůbec unese. Po jaké značce bych se měl dívat a v jaké cenové kategorii? Dík.“

zajímavá dedukce..

0 0
      • Janes  

JJ tak tyhle zkušenosti taky podepíšu, špice, ráfky, zadní náboj, to jsou slabý místa,

0 0
      • lubor123  

vpredu muze byt na kratkym zdvihu nejtuzsi pruzina. na dlouhym zdvihu pak dual air. vidle s jednou vzduchovkou single air s limitem 150psi zdvih 150mm je pri foukani na maximum jeste taky ok. jinak 150psi na 150kg+voda+vystroj je malo i v predu.

vzadu bude jakakoliv pruzina malo a prosedne ji do pulky. pri 150+vystroj+voda ji prosedne na doraz.

0 0
    • Kosta  

Abych tu jenom nekafral, tak „papírově“ nevychází špatně Mongoose, třeba Amasa ročník 09/10, pěkné, zdá se i pevné kolečko na Toře, což bude taky držák.. ALe zkušenosti v praxi nemám, ty by mohli napsat majitelé tohoto biku :-)

http://kolokolo.cz/…-super-2009/

0 0
    • op  

stavel jsem kolo na 150kg, vyhledove 160 :) Radsi jsem dal pevnou vidlici a V-brdy, bal jsem se o vidlici, zejmena pri brzdeni. Takovej clovek stejne nebude jezdit poradny sjezdy, bude rad, kdyz pojede po cyklostezce. Komponenty jsem daval AM-kovy, tezky naby Novatec + thru upinaky. Osvedcilo se.

135 mi ale prijde jeste na hranici pouzitelnosti normalniho, trochu bytelnejsiho, biku – ta Kona Hoss bude uplne v pohode.

0 0
    • Tomášxx  

kub si trek to je dobra značka na ceně nezaleži a když ti rupne ram tak ti pošlou novy

0 0
      • jIrI___  

Ty jezdíš na Treku, to poznám :)

0 0
      • Evilcleaner  

není to zdaleka jenom na tebe ale toto vlákno přímo srší jedním vychytanějším příspěvkem za druhým. na místě zakladatele bych se vykašlal na místní teoretiky, kteří tvrdí že neujede ani kilometr, a zašel do dobrého krámu kde mu kolo složí:-)

0 0
    • quak  

2. pád, MĚ, ne mně

0 0
    •  
      0 0
    • buba CZ  

Koukám,že toto vlákno se opět zasralo nepodstatnýma hovnama všude přítomných rejpalů a honičů(pardon,že jsem tak sprostej,ale už jsem nemohl vydržet),takže se Ti pokusím poradit z praxe.Snad si z toho něco vybereš.

Kamarád a soused jezdí na CUBE ACID 2010.Váží rovných 126 kg a má v současné době najeto 4600 Km.Na kole zatím vyměnil pedály a často mění zadní plášť jinak vše Ok.Jezdí z 90 procent asfalt a polní cesty.Terén žádný.

Kolega z práce jezdí Specialized Stumpjumper FSR 2009.Váží 140 Kg.Kolik má najeto nevím,ale několik tisícovek to bude.Měl problém ze zadním nábojem,ale po výměně za silnější(nevím jakej) vše ok.Tlumič i vidlice makají jak mají.Je maximálně spokojen.Jezdí převážně kopce po českém lese a Krušné hory,asfalt minimálně a nejvíc jezdí v zimě kvůli zdravotním problémům,teplo mu nedělá dobře.

Tak asi tak no.Snad Ti to pomůže.

0 0
      • Joseph de Sax  

tato a podobná vlákna jsou pro tvrďáky, tak se z toho neposer a příště tu nelez…

0 0
        • buba CZ  

Saxofóne od tý doby co je tady o Tobě samostatný vlákno tak Ti dost narostl hřebínek a začínáš se až nevkusně často opakovat s hláškami typu „kozí mlíko se sifonem apod.“.Došel Ti humor páprdo?

0 0
    • Petr_67  

Abychom byli konečně konkrétnější, kolo bych kupoval asi v tomto obchodě http://www.yogi.cz/. Zabývají se hlavně Trekama. Tak kterýho Treka v ceně 15–18000 si mám v pondělí koupit? (S nadsázkou) :-)

0 0
      • jaroh  

Petr, naozaj nechceš prihodiť ešte tri tisícky a kúpiť ten Trek 6300? Lebo do Tvojho limitu (resp, trošku nad ním) je Trek 6000, ale ten má oveľa menej kvalitnú vidlicu. Podľa stojí za to pridať si tie tri tisícky, cenový rozdiel v tých vidliciach je iste väčší… Inak rámy majú také isté a komponenty budeš aj tak postupne meniť tak, ako Ti budú odchádzať …

0 0
        • Petr_67  

Nojo, ale to máš ještě pedály SPD, pláště Maxxis Wormdrive a Computer a jsme na pořádné pálce..

0 0
          • Lišák  

Ta Merida, co máš v profilu, už je z domu? Tam jsou 520 i nějaký komp.

0 0
          • jIrI___  

Wormdrive nedávej, ty vůbec nejedou. Resp. jedou, ale až se sjede ten droboulinký vzorek uprostřed :)

0 0
            • Petr_67  

Jsou nějaké lepší pláště na silnici a polňačky?

0 0
              • buba CZ  

Já jsem zcela spoojenej s Conti RK

0 0
              • pepek  

WTB Nano, co jiného?

0 0
              • jIrI___  

Jak psal pepek, třeba ty NanoRaptory nejsou vůbec špatné.

0 0
                • Evilcleaner  

no mohly by bt lehčí, zase na druhou stranu je člověk hned neřízne a dají se sehnat za směšné peníze i v kevlaru:-)

0 0
                  • jIrI___  

520 g mi na tu cenu, za kterou se dají sehnat, nepřipadá nic hrozného.

0 0
                    • Evilcleaner  

já je skoro porovnávám s RoRo a to mají min 100g nadváhu. ale jak říkám, zase je člověk neřízne pohledem.

0 0
              • Kamikaze 591  

Furious fred :) ale nevím jak na tvou váhu, asi špatně…ale frčí jak cyp.

0 0
                • Kosta  

Nevím co se změnilo za poslední 2 roky, ale řešit 1–2 defekty týdně při hobby ježdění mi přijde trochu moc.. ;-) Ať je jejich hmotnost jaká chce..

0 0
      • jIrI___  

V Ostravě na mě mnohem líp působili v Madeji. Pokud tam příjdeš, řekneš že máš takový a takový rozpočet a zeptáš se, co ti mohou nabídnout, tak ti u vystavených modelů srazí ceny. Já se tam takovým stylem byl ptát na kolo pro kamaráda, který měl vyhrazených 15k a nabídli mi za ty peníze nějaké relativně slušně osazené KTM, na kterém byla cenovka kolem 20k. Kamarád neváhal a bral ho :). No a v Bagbike jsou taky ochotní.

0 0
        • Norri  

S Madejou mam taky dobre zkusenosti. Muzu taky doporucit Sacha sport. Takovy maly servis v Porube. Mimo jine prodava jako oficialni distributor Specialized a donknce je i nejak pujcuje na vyzkouseni.

0 0
      • bukajcze  

Nebo zkus napsat Maajkeemu, na kolik by vyšlo něco lepšího pro těžšího člověka.

0 0
      • Joseph de Sax  

zase samá reklama…

0 0
        • Janes  

A to Tě sejří, že nedoporučujou Tebe co? A přitom by sis tak potřeboval přivydělat k důchodu. No jo no, cítím s Tebou.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.