Meli jste nekdo problemy s praskanim Meridy XC/TRANS Mission 2004? Vymenili mi prasklou zadni stavbu 2003 za 2004 (zesilena u hlavniho cepu) a nevim, co od ni cekat. Diky.
Meli jste nekdo problemy s praskanim Meridy XC/TRANS Mission 2004? Vymenili mi prasklou zadni stavbu 2003 za 2004 (zesilena u hlavniho cepu) a nevim, co od ni cekat. Diky.
preskne o neco pozdeji
potom ti dajú rám model 2005, ten praskne v r. 2006, atď…
OK. Teoreticky. Chci vedet, jestli uz Tobe nebo nekomu dalsimu prdla. 2003 stavba prdla kazdymu, o 2004 jsem to jeste neslysel. Diky.
Taky jsem neslyšel, že by někomu rupla. Ale pokusíme se o to, až sleze sníh ze skalisek, ne?
Uz se tesim az nekam vyjedem. :)…zanedlouho tu bude minimalne zase vyjizdka ve Slusovicich, tak muzem porovnavat…
No, doufam, ze ted uz budu mit pokoj. Zadni stavbu jsem vymenil za 2004 a tlumic menim za SPV (+70 euro).
ten tlumic menis pres naseho dovozce?
Ne. Kolo jsem koupil pres e-bay (nemecky), takze pres nemeckeho prodejce, u ktere bylo kolo zakoupeno. Krome toho to resim v ramci (uz druhe) reklamace „klasickeho“ LRS tlumice od German-A.
aha, dik
Bohužel mám za sebou tuto skvělou zkušenost, po cca.850 km mi praskla objímka hlavního ložiska zadní stavby a toto ložisko mne za jízdy opustilo. Naštěstí se to stalo na pohodové vyjížďce Polabím a ne o 3 dny předtím na Malevilu. Když jsem přišel s reklamací do servisu, tak mi mechanik jen tak mezi řečí řekl, že ty stavby praskly na všech kolech co prodali. Na druhou stranu musím uznat, že během 6 dnů to bylo opraveno a nová stavba je podstatně zesílená.
A byla to opravdu zadni stavba '04 se zesilenym (oproti '03) uchytem loziska a zmensenou dirou? Nebyla to nahodou ta „stara“ zadni stavba, co praskla opravdu kazdymu?
No vzhledem k tomu, že se jedná o model 2004, tak předpokládám, že to byla už modifikovaná stavba. Ale mluvil jsem o tom s jedním mechanikem, a ten mi řekl, že i ta nová je rok 2004, ale zesílená. Takže je možné, že to co používají na výměny je upravené proti tomu, co montovali na kola. Jinak ta původní měla ložisko uchycené v dělené objímce, ta nová má frézovanou díru pro ložisko, takže už vizuálně vypadá podstatně lépe.
Takze ta nova uz nema delenou objimku s utahovanim na sroub? Muzes nekam dat fotku?
Myslim, ze 2004 byli ze slabsi (na zacatku roku) i s tou silnejsi verzi.
Ja uz problemy s praskanim nemam. Ram jsem vyreklamoval, dali mi mi prasule a ja se vratil na HT :-)