• tomxxx

Ahoj, chtel bych dat 142 naboj do boost ramu. Z kazde strany naboje bych dal 3mm podlozku a pod kotouc take 3mm (delsi srouby na kotouc). Bude to fungovat? Hlavne jestli vydrzi pevna osa ve střihu. Vim, ze takhle bude retezova linka o 3 mm blbe, ale mozna pujde do ramu narvat i klasickej neboost prevodnik, pokud ne, tak se jedna stejne o docasne reseni, nez zapletu boost kola. Diky za rady

0 0
    • mrozu  

Cau, jako docasne reseni bych se toho nebal, mel jsem to podobne, kdyz jsem musel zkratit poskozenou osu a nastavit ji cca 1,5cm karbonovou podlozkou. Ty 3 mm jsou nic.

0 0
    • JFtryall  

Melo by to byt ok. Retezovku bych nastavil nejak mezi a ono si to s tim poradi.

0 0
    • Lister  

Ty 3mm u kotouče by mozna mohl pokryt posun trmenu.

0 0
    • 2. Bóďa  

Žádný problém, už se na to prodávají přestavbové kity ( i na předek ze 100 na 110 ).

https://m.ebay.com/…142767827300?…

0 0
      • krabica  

Univerzální redukce bych použil pouze v případě, že neexistuje redukce pro můj náboj.

0 0
        • Lister  

Jenže v tomhle případě tam snad nic specifického ani být nemůže, ne?

0 0
          • krabica  

U Hope, DT atd. se mění koncovky za delší, při vyndávání kola z rámu se ti nic nevysype a to namáhání na střih bude asi taky menší.

0 0
            • 2. Bóďa  

Pochybuji, že DT vyrábí pro neboost náboj koncovky na 148 mm.

Prostě je buď náboj 135/142, nebo boost 148.

0 0
              • krabica  

Zkus hledat… Určitě je vyrábí Wolftooth

0 0
                • 2. Bóďa  

Ok, možná to někdo bastlí, ale co ten kotouč?

Tam stejně bude podložka, ta se mi příčí víc.

O tu osu bych se nebál.

Nakonec to chce jen dočasně, tak asi zvolí dle dostupnosti. :)

0 0
                • 2. Bóďa  

Tak tenhle výrobce se pěkně chytil mezery v trhu. :)

2 roky zpět jsem s tím bojoval, ale tenkrát mi vadila už tak dost velká mezera od ořechu k rámu. Další 3 mm bych nepřipustil.

Každopádně díky za osvětu. ;)

0 0
                  • krabica  

Osobně bych se těm redukcím vyhnul na zadku úplně, ve předu se dá jen širší koncovka na stranu, kde není kotouč a přecentruje, což je celkem ok.

0 0
        • 2. Bóďa  

A to bude právě jeho případ. :)

0 0
          • tomxxx  

Na 240 dt určitě redukce jsou, ale na měsíc nechci kupovat koncovky za litr a ještě je shánět.

0 0
          • krabica  

Jak to víš? Nikde to nepíše…

0 0
      • tomxxx  

Díky, to jsem našel, ale neni to nic jinýho než podložky…to úplně na cca měsíc ježdění nepotřebuju řešit, nicméně cena dost v klidu

0 0
    • tomxxx  

Díky za reakce, myslim, že už si poradim podložkama

0 0
      • Atilla  

Doporučuju 6mm na stranu kotouče a 6mm pod kotouč.

0 0
        • 2. Bóďa  

Jestli to dá hazka, nechal bych to uprostřed. Řetěz to na čas zvládne a nebude mít dvoustopé kolo. :)

0 0
          • Lister  

Proč by to hazka nedala. Ty 3mm nehrají žádnou roli.

0 0
            • 2. Bóďa  

Může se stát. Měl jsem AC náboj 142 a byla mezera od posledního pastorku k rámu min na další pastorek… A o další 3 mm už bych tenkrát musel hazku hodně přemlouvat. Možná nešťastná shoda s rámem ( patkou ), ale člověk nikdy neví.

0 0
        • 2. Bóďa  

Máš recht, řeší to tak i výrobci těch konverzních kitů.

Akorát asi s docentrováním. Což i možná výpletu pomůže, akorát to úplně není na přehazování kol na normální rám. :)

0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Lachtis  

Ahoj, zeptam se na dlouhodobou zkusenost. Vozil jste nekdo vzadu redukci naboje ze 142 na 148? Jde mi o realne zkusenosti, zda to bylo ok a dalo se s tim normalne fungovat?

Neptam se primo na tu z odkazu, to je jen pro predstavu…

https://www.koloshop.cz/…-6-der/84607?…

0 0
      • kubad  

základ je mít kazetu tam kde ji vyžaduje rám, takže podkládat obě strany není dobře a AXS ti to nevezme vůbec

´když už tak jednu podložku u kotouče 6mm a o tolik podložit i kotouč + přecentrovat kolo na nový střed

1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.