Poradí někdo, co dělat s řadící páčkou, když často při jízdě vynechává, nepřehodí, naprázdno proklouzne, zejména od poloviny kazety na lehčí převody?
Poradí někdo, co dělat s řadící páčkou, když často při jízdě vynechává, nepřehodí, naprázdno proklouzne, zejména od poloviny kazety na lehčí převody?
vyčistit od staré zatuhlé vazelíny – otevřít kryt a třeba pořádně vystříkat TF2
odvolávám. TF2 ne! Po TF2 to časem zatuhne ještě víc. Takže raději WD40.
ty se dneska evidentně nudíš :o))
ja bych ji vymenil. nema cenu opravovat komponent za 600 kc. teda nejdriv byc ji rozebral a zjistil proc (treba je to jen nejaka ptakarna a pude to v pohode opravit) a teprve pak bych koupil novou.
Jsem měl podobný problém, ale na druhé straně: http://www.bike-forum.cz/forum/forum.php?…
taky se mě to dělo u páčky, pomohlo proprat vnitřnosti v petroleji a namazat.bylo to jednou slabou pružinkou v řazení., takže se to po čase zase opakovalo.Tak jsem vyměnil páčky za nové.
pokud to neni starej šrot tak je to zalepený vazelínou a dělá to hlavně v zimě. sundej tu spodní plastovou krytku a vystříkej(pořádně) to WDčkem nebo prostě nejakym olejem ve spreji hlavně nedej na rady typu vyměň je to prkotina (i když v ledasjakym servisu by ti to vyměnily)
Clovece, me tohle trapi na ojetych dualech 105 a Ultegra. Proste chci radit nahoru a hrabnu naprazdno. Prostrikat olejem pomuze, ale rekl bych jen na cas.
Na chvili staci prostrikat jak radi ostatni.ale nejlepsi je to cele rozebrat,vycistit,namazat ridkou kvalitni vazelinoua melo by to valit vesele dal.Teda pokud neni ustipla nebo ohlodana zapadka.Pak leda vymenit.
mě pomohla výměna za XTR 952, od tý doby se nezasekává :-)
Tohle jsem taky řešil. Jakmile páčku jednou rozhodíš, tak už se těžko dává do původního stavu. Když jsem se snažil páčku deure opravit, zanedlouho začala zase vynechávat. Koupil jsem samostatně novou a je po problému.