S kotoučema jsem ztratil možnost přívodu kabelu computeru po lanku přední brzdy k pravé noze vidle, tak zvažuju koupi Sigmy 1200 s RDS systémem. Máte někdo zkušenosti? Funkce, výdrž baterie, …?
S kotoučema jsem ztratil možnost přívodu kabelu computeru po lanku přední brzdy k pravé noze vidle, tak zvažuju koupi Sigmy 1200 s RDS systémem. Máte někdo zkušenosti? Funkce, výdrž baterie, …?
No, řešil jsem podobný problém. Mě to ale vadilo esteticky. Po dlouhém vybírání jsem ale koupil Cateye. Sem slyšel že od sigmi to není zrovna to pravé ořechové, a i když si nedělám velké iluze tak snad jsem vybral dobře. Počitej však že to pěkně žere baterky.
Mám ji asi měsíc, design, instalace a funkce dobrá. Jediný problém je při jízdě v noci, když mám na řídítkách zapnutou blikačku (SMART s ultrasvítivou bílou diodou), tak nepřenáší signál do compu. S bateriemi nemůžu zatím referovat.
Ciclosport take nefunguje, pokud je ve vzdalenosti do cca 5 cm vedle neho zapnuta Smart blikacka:-) U Ciclosportu baterie vydrzi dost, tam nevidim problem, nevim, jak u Sigmy.
Mne HAC4 funguje. Ale mozna je to o neco vic, nez 5cm.
Tak vcera jsem zjistil , ze skutecne rusi. Mam ted jine riditka, blikacka je asi 3cm od HAC4 a rusi to. Predtim to byla vetsi vzdalenost. Musim prozkoumat jaka je bezpecna hranice.
Vysledky testu:
Tak to zkusim nejak odrusit.
Mně to dělá taky, s blikačkou Smart nefunguje. Zajímalo by mně zda vlastnost všech blikaček obecně nebo jenom blikaček Smart.
Jen takovej dotaz.Proc teda nedas snimac na levou stranu?
taky nevim v cem je problem?:-)
asi v tom, ze uz nema brzdovy lanko, po kterym mel ten kabel vedenej k noze vidlice, takze by mu ted viselo od riditek ve vzduchu ;-)
takze dat to na druhou stranu asi taky neni to pravy reseni :-)
Problém je v tom, že na levé noze nejde dát snímač s magnetem dost blízko k sobě (tj. dost nízko), protože tam překáží kotouč a kotva brzdy. Takže nakonec musel snímač na pravou nohu s ne moc hezkym přívodem kabelu po bovdenu přední hydrauliky a pak po můstku vidlice.
Tak todle sem zkousel a nedostanu snimac blizko magnetu…vy jo? Ja mam BC800 04 – nak sem si fakt nemoh oduvodnit, proc bych mel mit 1200 nebo 1600…proste to ma zbytecny funkce…
ja mam cateye,s nim neni problem,jde nastavit dost daleko od vidle.
NJN…tak to je neco jinyho…Sigma takhle compatibile neni…
Jenom mi tam chybí průměrná rychlost.
Kde? BC 800 průměrnou rychlost ukazuje.
Ses pozadu – 04 uz ne…za to tam nacita celkove hodiny…ale todle mi fakt nevadi, protoze si to pak stejne ukladam do excelu a tam mi to prumernou rychlost vyhodi…takze pohoda…
Jak pozadu? Moje stará dobrá BC800 s datem výroby 06/00 je naopak hodně popředu:-))) Ještě že máme ty tabulky a počítače a…
Fakt? Dívám se do originálního manuálu na www.sigmasport.com nebo třeba do popisu zboží na www.trinity.cz a u BC 800 jsem zmínku o průměrné rychlosti nenašel.
No jo, pokrok…
místo toho tam dali možnost zvolit různý jazyky
Něco jako Dánsky, Švédsky, Finsky, Norsky a další lehce naučitelné jazyky:-)
asi tak.
Nejsem žádný gramový maniak, ale přesto by mě zajímala hmotnost compů Sigma, nikde jsem o to nezavadil – např Cateye toto na webu i v manuálech uvádí.
Mam BC1200 asi 1/2 roku a je naprosto bez problemu. Baterie zatim drzi. Computer funguje spolehlive i v mrazech. Libi se mi funkce nulovatelneho pocitadla navic a manualni stopky navic. Ty stopky jsou fajn treba pri zavodech. Pocitadlem zas muzes zmerik kolik jsi najel za tyden. Jo a hlavne ma super design :)
A mas kabel nebo RDS? Jestli RDS, tak jak ti pracuje?
Mam RDS a jak jsem jiz napsal je to uplne bez problemu. Tezko k tomu neco vic napsat :) Takze se ptej jestli te zajima neco konkretniho.
Jezdil jsem Sigmu BC800 s RDS jednu sezonu s jednou výměnou baterek ve vysílači. Teď mám víc jak rok VDO 15+ tedy bezdrátovou a v pohodě. Vyndavám ale vlastní počítač z držáku, protože baterka v počítači napájí přijímač a tak míň vydrží. Ale pokud je počítač venku je vše v pohodě. Jinak logika uspořádání jednotlivých parametrů v počítači je velice příjemná a můžu doporučit.
„baterka v počítači napájí přijímač“ COZE???? Prijimac aj vysielac aj samotny computer maju osobitne baterky.
Jo u Sigmy to tak je. Teda jestli osobitne = samostatne :) U jinych znacek je prijimac soucasti compu takze maji spolecne napajeni a proto take min vydrzi.
Mám RC800 3-tí rok. Chvíli fungovala, pak se začala chovat jako když má slabé baterky až umřela úplně. Vyreklamoval jsem ji ( zůstal mi jen kompjůtr, vše ostatní vyměněno) a od té doby naprosto bez problému. Jednou jsem měnil baterie ve vysílači ( ale to bylo brzy po te reklamaci a je možné, že tam byly špatné baterky), jinak spokojenost. Akorát v tuhý zimě při několikadenní pauze potřebuje probudit zmáčknutím těch kontrolních čudlíků…
Já sem s tím bezdrátem SIGMA spokojenej. Baterky jsem měnil akorád v tom spodním vysílači, ale to asi proto, že byly vybitý už s krámu. Od tý doby drží. Navíc je koupíš u čongolů na 10kč kus.
Jo, přesně ty samé jsem měnil.
Ja mám tiež Sigmu 800 už tretí rok, batérie som ešte nemenil a všetko v poriadku. Maximálne mrzne pri –10C, ale to veľa nejazdím.
a nevite nekdo jestli se nerusi sport testery sigma (konkretne PC 14) a tachac BC 1200 RDS ?
Presne tuhle kombinaci vozi kamarad a je to bez problemu. Ma novou PC14 a BC1200 RDS. Ty starsi provedeni se pry navzajem rusi.
mam PC14 a jedno RDS z 2000 a druhe z 2003 a nerusi sa nic. RDS ma kodovany prenos.
dikys. tak jdu do toho bezdratu.
Mam RDS na dvoch bikoch, baterky som menil na kazdom raz (po cca 10000 km, na druhom skor, asi boli slabsie uz od vyroby), inak uplne bez problemov.