• Alex

Potrebujem vymenit olej v RS Duke XC Air 80mm. Stiahol som si navod, ale nieje mi jasnych par veci:

1. kam ten olej mam naliat? V tom navode pisu, ze olej mam naliat do lavej nohy zospodu a potom do pravej nohy zhora. Je to naozaj tak? (nejak sa mi to nezda)
    2. ake mnozstvo oleja? V navode pisu 125 cc, je to 125 cm3, alebo je to nejaka ina jednotka?

Diky.

0 0
    • JirkaD  

Na obě tvoje otázky je odpověď: ANO. Před týdnem jsem olej měnil také a budeš-li se držet návodu nemůžeš skoro nic pokazit. Mimo tlumičového oleje 5W (zkoušel jsem i 10W, ale vidlice byla přetlumená) potřebuješ ještě RockShox Redrum – ten přijde do levé nohy shora.Vidlice si určitě zaslouží nejen výměnu oleje, ale i vyčistění – opět je dobře popsáno v návodu. Pokud nebudeš potřebovat náhradní díly je to docela pohodová práce.

0 0
        Výběr z produktů
        Bosch senzor rychlosti Skladem 1 kus

savings Bosch senzor rychlosti

689 Kč savings MOC 1 119 Kč

SRAM PG-730 kazeta, 7-kolo, 12-32T Skladem > 2 ks

Akce -10% SRAM PG-730 kazeta, 7-kolo, 12-32T

349 Kč -10% MOC 559 Kč

Přejít do shopu (Komponenty)
      • Alex  

Samozrejme, ze vidlicu aj vycistim. Olej chcem vymenil kvoli tomu, ze ta vidlica je prave po zabehu. Ten Redrum v navode spominaju len na namazie O kruzku. Preco ho mam naliat do lavej nohy zhora? A kde ho zozeniem?

0 0
        • Martyss  

Není to kvůli těsnění vzduchové patrony?

0 0
        • JirkaD  

Redrum maže těsnění pístu shora. Poradil bych ti kde ho sehnat v Praze, ale to ti je asi k ničemu. Poptej se v servisu RockShox. Je poměrně drahý – lahvička asi 250 cm3 za 500,– Kč, ale náhradu bych radši nehledal. Proč to vlastně chceš měnit sám – pokud máš vidli v „záběhu“ tak předpokládám, že je v záruce. Pokud do ní sáhneš porušíš záruční podmínky a je po záruce. Stojí to za to?

0 0
          • Alex  

Kolko asi toho Redrumu tam mam naliat? Vidlicu som kupil v zahranici minuly rok, takze zaruku neriesim.

0 0
          • vlk  

no a to má celé 2 roky jezdit na stejném olůeji, kydž ji má v záruce?Já ji koupil přes net, tak taky nepojedu přes půl republiky aby mi za 1500 vyměnili olej.Já myslel ,že měnit-olej je běžná údržba, a tím neporušuji záruční podmínky, navíc, jde to pak poznat, že byla rozdělaná?

0 0
        • jonti  

nemal som RedRum, nalial som tam obycajny olej do vidlice patku, a tesni to tiez ok.

0 0
          • Martyss  

RedRum je tlumičový olej od RS?

0 0
            • JirkaD  

Ne, to je silikonový olej od RS. Jako tlumičový olej jsem použil Motorex z Razza. Oleje by se neměly zaměňovat, protože se tak mohou zničit gumové díly.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.