Tak jsem se zase dneska rozčílil, což už je v mém věku (53) nebezpečné. Dnes jsem si v Moravskoslezském Deníku přečetl, jaká že je podle jistého pana Jaroslava Perdocha (autora článku Ani cyklisté nesmějí řídit opilí a telefonovat) povinná výbava kola.
Takže (cituji):
- dvě na sobě nezávislé účinné brzdy
- jasně znějící zvonek
- přední odrazka bílé barvy, zadní odrazka červené barvy; odrazky lze nahradit odrazovými materiály obdobných vlastností, které mohou být umístěny i na oděvu nebo obuvi cyklisty
- odrazka oranžové barvy na šlapadlech; odrazky mohou být nahrazeny světlo odrážejícími materiály na obuvi nebo v jejich blízkosti
- odrazka na paprscích kol; odrazky lze nahradit světlo odrážejícími materiály na bocích kola, bocích pláš?ů, na koncích blatníků nebo na bočních částech oděvů cyklisty
- světlomet svítící dopředu jasným světlem
- svítílna svítící dozadu stálým nebo přerušovaným světlem červené barvy
- kryt řetězu a blatníky
Už se těším, jak za jasného slunečného dne ve 14 hodin odpoledne jasně svítím dopředu, abych dobře viděl na cestu. A nový chromovaný kryt řetězu určitě dodá mému biku ten správný švih – už se těším, že budu konečně „IN“.
Zkrátka – zase jednou perfektní ukázka odpovědné práce našich novinářů. No ale na druhou stranu – nakoupím do servisu kryty řetězu z výprodeje a za chvíli jsem „v balíku“. Takže vlastně pane Perdochu vřelý dík za Váš článek.