Patřím mezi spokojené majitele kola RETA-HERON. Poučte mne co se stalo s touto značkou. Děkuji.
Patřím mezi spokojené majitele kola RETA-HERON. Poučte mne co se stalo s touto značkou. Děkuji.
Ještě pořád funguje, prodává je firma Czech Bike a sou za hodně dobrou cenu a hlavně nemixujou sady!!!
Rekl bych, ze jeste porad funguje asi neni prave nejvystiznejsi. Nezacali fungovat znovu po nejakych 4–5ti letech? Nebyl by link?
www.retabike.cz, ovšem je tam jen napsáno, že stránky jsou ve výstavbě. A někde jinde jsem našel, že Retabike jako nástupce Rety vznikla v r. 2001.
ty jova no neke, já měl šest let Herona – byl supr, ale pak mi vyměkla hlava (byl to ještě CrMo rám) No ale to je teda dílo, že to ještě existuje :))
Našel jsem je na http://www.czbike.cz/kola.htm Tak alespoň minutku, jako tichou vzpomínku… :-)
buuuu, skyt
Datum zápisu: 27.ledna 1992
Obchodní firma: RETA s.r.o. v likvidaci
Sídlo: Ústí nad Labem, Žižkova 248
Identifikační číslo: 445 64 465
Právní forma: Společnost s ručením omezeným
Předmět podnikání:
příslušenství, sestavování a montáž jízdních kol, nákup, prodej,
dovoz a vývoz sportovního zboží, sportovního oblečení a
sportovní obuvi
Statutární orgán:
Jednatel: Julian Schrenk
Mainblick 23, Haussfurt, SRN v ČR: Ústí nad Labem, Obvodová 761/32
Ostatní
Oba jednatelé René Taller a Julian Schrenk jsou oprávněni jednat
jménem společnosti každý samostatně, avšak musí přitom respek –
tovat usnesení valné hromady.
Likvidátor:
Mgr. Pavel Jiřička, dat. nar. 15.07.1973
Ústí nad Labem, Drážďanská 106, PSČ 400 07
Společníci:
René Taller
Ústí nad Labem, Obvodová 763/32
Vklad: 400 000,– Kč
Splaceno: splacen v celé výši
Georg Marquardt
Hassfurt, Carius Heier 18, SRN
Ostatní
Vklad: 600 000,– Kč
Julian Schrenk
Hassfurt, Mainblick 23, SRN
Ostatní
Vklad: 20 000,– Kč
Základní kapitál: 1 020 000,– Kč
Ostatní skutečnosti:
Společnost s ručením omezeným byla založena společenskou
smlouvou ze dne 10.1.1992.
Spisová značka: C 1802 vedená u rejstříkového soudu v Ústí nad Labem
Název subjektu: RETA s.r.o. v likvidaci
IČO: 44564465
Sídlo: Ústí nad Labem, Žižkova 248
Den zápisu: 27.01.1992
Vážený , když ve foru zveřejňujete EXEKUCE společnosti Reného Tallera , pak byste měl také zveřejnit skutečnosti , které vedly v tomto bezprávním cirkuse k likvidaci firmy RETA a nařízeným exekučním řízením.
Tato společnost doplatila na záplavy z Labe v Trmicích a pojišťovna se zcela vyhla likvidačnímu řízení . Morální povinností „STÁTOCIRKUSU“ měla být alespoň částečná náhrada zničeného majetku v hodnotě několika milionů. Místo toho jisté právní subjekty (jak už je to v této zemi obvyklé) vycítily příležitost zbytek majetku firmy zužitkovat zcela nestardantním způsobem – rovněž obvyklým v demoralizované společnosti.
když už takhle na férovku, tak by se slušilo říct, co to bylo za férovou pojišťovnu. Ale proč, když za všechno může stát, nebo vlastně Klaus nebo dokonce Zeman…
Která pojiš¡ovna se vyhla likvidaci pojistné události se nepamatuji . O tom , kdo rozkradl finance pro zátopové oblasti mne nezajímá.Pochybuji o tom , že někdo z vrcholné politiky ví vůbec , co se děje na nižších stupních řízení a zvláště mimo hl. město včetně právních subjeků. Tallerovi jsem se snažil i já nějak pomoci, pak jsme zjistili , že by to firmu stejně nezachránilo a injekce by se stejně „ZTRATILY“,
Souhlas. Typické jednobarevné hospodské plky.
Musím se Patara zastat, i když o této konkrétní kauze nemám žádné informace a tedy ani názor.
Patar nikde neuváděl Klause, Zemana atp. takže hospodskými plky se dají nazvat příspěvky Tvé a mr.antika..
Já pouze vím, jak funguje správce konkurzní podstaty. Jeho jediný zájem je natahovat kauzu co nejdéle, mlžit a tvořit si zisk pro sebe. O nějakém vyrovnávání se s věřiteli či provozu společnosti byť v omezeném režimu mu NIKDY nejde..
A to je celý problém našeho „národního hospodářství“ – bohatnou ti, kteří netvoří žádné hodnoty (např. peču housky, opravuji pračky..) ale ti, kteří BOHUŽEL ZÁKONNÝMI cestami nemorálně finance odčerpávají právě těm, kteří tyto zisky tovří.
A dostáváme se k oněm pověstným nůžkám, jenomže to nejsou nůžky mezi bohatými / chudými jak se všude píše a nahlas říká, ale nůžky JAK MOC ODÍRAJÍ (rozuměj kradou) ti kteří netvoří hodnoty ty, kteří hodnoty tovří.
Sorry za OFFTOPIC, peace :)
KTX@
Jenže dává primární vinu na stát, taková typická vlastnost, když se nám nedaří. Opravdovým vyníkem mohla být špatná smlouva s pojišťovnou, rychlost soudu nebo hospodaření samotných podnikatelů. To že při konkursech dějou různý nekalosti je druhotný.
Prostě hospodský kecy, příčinu neznáme.
Když o tom nic nevíš , tak proč se do toho montuješ? Byl jsi v té době členem Asociace dovozců a výrobců? Víš vůbec něco o této organizaci?Víš něco o tom , komu tato firma mohla na českém trhu zavazet?. Problematika je více , než složitá.
Viník se píše takto!
Nevim, ale nevidím důvod, proč bych ze svých daní měl platit krachy firem. Bez ohledu na složitost problematiky. Už tak toho platíme víc než dost.
Na kteru ***** si to vykopal???
Na tu Tvou ?… by měla přestat sedlat WTB Rocket a koupit si z nostalgických i vlasteneckých důvodů taky jednu ReTu :-D
No tys mě ale na***l , kor když je to první odkaz na R.Tallera ze seznamu…
pak taky HotRock z 2003 , ten cykloservis mám ještě doma ):
Krása, tuhle H2000 jsem obdivoval a pak koupil stejné jen o rok novější… H2000 bylo Cr-Mo a H3000 tuším dural. Fajn kola na tu dobu!
Si trošku hubaty fešaku,ale přikladam to tvemu mladi…
Toho Herona z poslední fotky mám pořád ještě doma :) Ale teda ve žluté a s původním představcem :)
Jé taky mám ještě Retu. Od roku 1996 tuším. A pořád to jezdí. Je na největší svinstvo – led a sůl a td.
Tohle sachs razeni byla moje prvni indexovana sada:)