Zdarec, má někdo zkušenosti s touto vidlicí. Vypadá dobře, ale nevím jak bude pracovat. Dík za odpověď!!!!!!!!
Zdarec, má někdo zkušenosti s touto vidlicí. Vypadá dobře, ale nevím jak bude pracovat. Dík za odpověď!!!!!!!!
ja mam XC-PRO-D-RL, model 2004, nevim jak se to lisi od toho na co se ptas ty, ale uz bych si to nekupoval…
Stačí nahlídnout do historie. Brácha Axona má a popravdě nic moc, tlumení spíš žádný (změna oproti modelům 2003) a vakl v pouzdrech už docela velkej. Kámoš prorazil lock, ale to byla jeho blbost.
Ja mam S a zatim rikam zatim… to jde!!!! jinak se kukni na historii… :-)
Jezdil jsem ji loni, ted jsem ji vymenil pritelkyni za nejaky RST a samozrejme si to pochvaluje, ale ta vidle je hodne necitliva. Za tu cenu bych uz dnes vybiral jinou, 4.5k je fakt moc. Mel jsem model 2004 a vakl zadnej, ta vidlice byla docela pevna (myslim, ze ma 30mm nohy). Ale s tou citlivosti je to fakt slabota a vaha 2kg na vzduchovku taky nic moc…
Mám ji, vakl nemá, je trochu víc přitlumená, ale zas záleží kolik vážíš. Za tu cenu spokojenost.
Ziskal jsem tuto vidli za 1.500,– Kč (novou), což se neodmítá, otázka je co se s ní dá dělat, nemám k ní manuál, protože ten v OEM balení odkud pochází není, nebo jsem ho alespoň nenašel. Něco jde stáhnout ze serveru výrobce, ale tam z mojí obecnou angličtinou nestačím. Srovnat to s mou Marzochi MX comp AIR 105 nejde, nicméně pro bráchu na kolo to bude super, teď má pevnou vidlu.
Chápu to, že jde o systém olej pružina, což je zjevné i na pohled, ale uniká mě systém nastavení citlivosti (otočný bazmek se žlutým ukazatelem uprostřed), označený je +/-, ale mám pocit že se nic neděje a vidlice je příliš měkká, potřebuji ji přitvrdit …
Prosím tedy o info jestli existuje nějaký český popis nebo zkušenost některého z majitelů, předpokládám že vcelku často se zde zmiňuje model XCP75-LO, který by měl být obdobný.
Moc díky předem …
Moc ti neporadím, spíš se chci zeptat na tu MX comp air 105 Jak je citlivá? žehlí dobře např makadam, drobné kořeny apod? Já co jsem měl vzduchové Marzocchi v ruce, tak mi to připadá, že se to zadírá a potřebuješ velkou sílu na odtrhnutí z klidu(zkoušeno teda v šopu o zem rukama)Mám 73 kg
Můj názor je ten, že je z výroby tvrdší, nicméně já mám 100kg, takže tento problém neřeším … podle mého je dobrá, prostě vstup do světa vidlic Marzocchi, tedy dospělých vidlic.
Jé, ty si ze Zlína? Dala by se ta vidle zkusit?
Ve Zlíně pracuji, bydlím v Holešově … problém je, že jsem ji již nechal namntovat na kolo, takže teď je již zkrácená a namontovaná.
Jestli se ovšem rozhoduješ mezi Axon D-RL a MX comp, tak není co řešit, Axon je jen odpružená vidlice a Marzocchi je opravdová vidlice pro bike.
Třeba ale přijdu na systém jak ji seřídit … ale pravdu říct, zajímá mě to jen teoreticky abych věděl jestli je Suntour fakt takový shit, bráchovi je to jedno, po pevné to bude změna (lock-out) jsem nechal bez ovládání, tedy bez možnosti uzamknutí.
Sem myslel kousek se projet na kole s touto vidlí. Bylo by to možné?
Je to bráchovo kolo, takže to závisí na něm … jink bych v tom neviděl problém, akorát tak až v druhé polovině srpna, teď je kolo rozdělané a v pátek s ním odjíždí na dovolenou, jestli ji teda nezlikviduje nevidím v tom problém.