• m4ro

Zdravim, na kole mam brzdy s kotouci ve predu 180 a v zadu 160mm. Premyslel jsem, ze bych predni kotouc hodil do zadu, a do predu bych koupil 203mm + nejaky adapter. Adapter jsem nasel, ale na druhou stranu jsem premyslel, jestli to vidle vubec vydrzi. Mam Epicon X2. Pisou, ze maximalni velikost kotouce je 185mm, tak jsem se chtel zeptat, jak moc je ta maximalni velikost kotouce zhava, jestli se fakt muze stat, ze trmen vyrvu za jizdy pri brzdeni z vidle. Vazim 80kg a sjezdy si davam casto kolem 2–4km z kopce. Vetsi kotouc chci hlavne kvuli minimalizaci rizika uvareni brzd.

0 0
    • m4ro  

Jde mi hlavne o to, ze vidle je delana na 160mm. Jestli by vubec vydrzela +4cm adapter.

0 0
    • BigKarel2  

A co máš za brzdy? jinak že ti 203 zničí vidli nějakym takovym způsobem se bát nemusíš, to nehrozí…maximálně se ti v ní udělá vakl…

0 0
      • m4ro  

Jsou to Tektro Auriga hydrauliky

0 0
        • cukerko  

aha. tak to radsej vymen brzdy:) s aurigami som mal tu cest a boli najslabsie z toho co som doteraz skusal

0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • mi-psi  

úplně v pohodě. vozim 203mm na xcr a taky se to neposere, vakl už to mělo předtim a beztak je danej tim, jak s tim zacházim + předělaný na olej..

0 0
      • m4ro  

predelanou ji mam na olej taky no… Jak se ten vakl projevuje?

0 0
        • mi-psi  

při běžný jízdě nijak. Akorát když jedeš jen couračku a brzdíš jen trochu, tak jak to na sebe přesně nepasuje (zvlněnej kotouč, našikmo deska, díry v kotouči), tak se to projeví tak, že ti lítá vidle dopředu dozadu, ale nic, co by stálo za řeč..

0 0
    • cukerko  

ja by som to neriskoval. len raz ti ta vidla pri zjazde rupne.

0 0
      • kubad  

vyrobce neni debil, vi co pise a proc, debil je ten co to nerespektuje!!!!

0 0
        • kubad  

sory spatne zarazeno

0 0
        • Dav...1  

Zase ty brzdy nebrzdi, takze to namahani bude mozna stejne jak 180 s poradnou brzdou. Ale taky bych tam 203 necpal.

0 0
    • metr-x  

Asi bych se taky řídil radami výrobce.

0 0
    • kesu  

jen podotýkám, že když dáš dozadu přední 180mm adaptér (IS-PM,PM-PM) nebude to vzadu 180 ale 160mm

0 0
      • m4ro  

Ja mam prave srouby s podlozkama, ktere jdou hodit i na adapter IS-PM. ale to je jedno, stejne to tam davat nebudu

0 0
    • m4ro  

Diky za odpovedi, necham kolo ve stavu 180/160 :)

0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce