Nazdar lidi, jsem se právě vrátil z dnešní vyjíždky a ještě zpocenej vám musím napsat o tom co jsem dneska jel, protože jsem naprosto nadšenej. Vyjel jsem z Jeseníku přes Ramzovou na Paprsek a pak to začalo. Jel jsem po červené z Paprsku na Medvědí boudu a pak dál po červené na Kunčickou horu. Právě tenhle úsek z té boudy byl naprsoto geniální – uzoučká cestička, přes kterou občas nějaký ten velký šutr pak najednou serie kořenů, kolem stromky, přes které nebylo vidět za zatáčku a tam nejednou teréní zlom dolů a pak hned prudce nahoru, až jsem přes ty hrby dřel převodníkama o zem. A co na tom bylo nejlepší je že to byla rovinka – což je právě u nás ta obrovská vyjímka. Vetšinou podobné cesty vedou hodně dokopce nebo z kopce :o) A navíc vše ve výšce kolem 1000 m.n.m takže občas i nějaký ten nádherný výhled. Jede se kousek pod hřebenem. Jedna z mála hřebenovek přístupná pro kolo. Pak za Zhořelou se to zlomilo a následoval parádní sjezdí po lesní klikaté cestě, kde uprostřed bylo vyryté koryto, takže se dalo parádně přeskakovat z jedné stany na druhou. Na Kunčické hoře jsem potkal dva bajkery, kteří jeli z Kraličáku kam se dá dál po té červené dostat – říkali, že je to taky dobré poježděníčko. Já jsem to ale otočil a dal si ten kousek ještě jednou. Takže pokud pojedete do Jeseníků, tak si tuhle trasu rozhodně nenechte ujít. V lesích kolem Paprsku je takových více, ale bacha některé jsou sjízdné jen dolů :o)