Premyslim co je na bike lepsi – vlastovky nebo rovna riditka+rohy? Co ma jake vyhody?
Premyslim co je na bike lepsi – vlastovky nebo rovna riditka+rohy? Co ma jake vyhody?
jo pravada, uz se to tady parkrat resilo… omlouvam se za opakovani…
nejlepší jsou vlaštovky+rohy, jen musíš vědět co můžeš dát dohromady a co ne......to že to vypadá blbě je blbost.
ale to fakt vypadá blbě !
tak a teď mě to můžete nandat…
Nandavám, nandavám… už máš plno?:-P
zrovna se balím, beru vlajku, odcházím do hospody fandit hokeji. Tak nandávejte :-) Zdarec
Myslim si, ze co je co je funkci, to je posuzovano za esteticky pekne.
Pro me jsou vlastovky s rohama peknou zalezitosti.
HAWK
jen se mi to nelíbí, ale proti gustu… :-)
Může to být funkční, ale pro mě naopak esteticky nepěkné :-)
Ha, ukaž mi nějakou tuhle kombinaci, co podle tebe vypadá dobře. (já samozřejmě řeknu, že je hnusná, i kdyby nebyla, ale ona stejně fakt hnusná bude::o) )
Kašli na lidi co Ti řeknou že vlaštovky + rohy vypadaj blbě… když to dobře sladíš, vypadá to dobře… spíš rovný řidla sou humus… jak na kolo pro malinkatý dětičky:-D prostě jezdi to, co je Ti příjemné a pohodlné a na pokrytecký kecy se vykašly, je to Tvůj bike, ne? tak si to řiď dle sebe;-)
Jasně, vlaštovky s rohama- ale krátkejma.
Tak třeba já mám vlaštovky Pells, 640šíře,25prohnutí, oversize… a k tomu Pells rohy, ty svařovaný… a představec Pells ten frézovanej a jako komplet to vypadá dobře;-) musíš hledat vlaštovky s né přiliš velkým zahnutím k sobě a rohy s lehkým úhlem dovnitř, aby nedošlo k tomu, že budou rohy rozevřené ven… to vypadá divně, ale i dle mě se to divně drží… ale takhle je to v pohodě a vyhovuje mi to… navíc když máš širší řidla, tak za ty rohy můžeš třeba dokopečka pěkně zabrat…
souhlas
Já bych bez rohů neujel ani metr :-)
rohy,rohy,rohy,rohy,rohy,rohy, a ješte jednou rohy! Prostě, BER ROHY! Jo a pamatuju si, že se to tu už párkrát řešilo, tak nakoukni do historie!
podle toho jak ses zapalenej musis mit minimalne parohy :-)
:-))))))
A carbonový !
Jooooooo!!!! rohy carbonový a krátký!!!!!! Bez rohů ani šlápnutí!!!!!!! A? žijou rohy!!!
ja mam rovny riditka a rohy samozrejme karbon!!!je to lepsi jizda nez s vlastovkama vlastovky jsou spis na dirt trial a tak ale rovny riditka jsou agresivnejsi v pohybech…
je zajimavy, ze kdo prejde z rovnych na vlastovky, tak se vracet nechce (az na zoufale vyjimky) a ten kdo vlastovky nikdy nemel, tvrdi to, co ty.
vlastovky rulez! rovny mozna tak na trekinga… a rohy uz nikdy.
Tak tentokrát s tebou musím na 100% souhlasit.
Božínku, ještě že jsem nakouknul, protože tady se dozvím spoustu věcí! Tak já asi začnu jezdit dirt trial. když už mám vlaštovky! Už bych se k rovnejm nevrátil, stejně jako bych nikdy na vlaštovky nedal rohy.
při prvnim pádu pells carbonový rohy šly do ****** vím co píšu.
Jezdil jsem obojí. Závěr: zásadně rovný řidítka s rohama.
ja jsem taky jezdil oboji na FR mam vlastovky a na XC mam rovny
taky jsem jezdil všechny kombinace závěr: vlaštovky s rohama
jj.. taky uvazuju, ze zase na vlastovky vratim rohy.. ;)
Ještě pár takových a vytvoříte nový směr / kult …
boze vlastovky a rohy nemichat
trochu to potrebuju opatrat… na novym ramu nemam uchop zcela idealni pri rovnejsich strekach (asfaltovy presuny a pod.), tak tam zkusim o5 nasadit rohy a uvidim.. jinak holt budu muset zesirit 62->68.. to by melo bejt ok..
btw: by me zajimalo, kterej chrt vymyslel tu hovadinu, ze by se na vlastule nemely davat rohy.. dyk je to blbost..
no mozna pro lidi ktery jezdej sami pro sebe jo ale vypada to hrozne
proc to vypada hrozne??
ja zase tvrdim, ze hrozne vypada MTB z hubenejch trubek.. takze lidi, pokud nemate minimalne OS roury, ale lip nejakej monocoque, tak se dete nechat utratit, to je totiz spolecensky neprijatelne.. ;))))
na spolecnost ser jezdi s tim co ti je pohodlne
tak proc o kus vejs pises, cituji: „boze vlastovky a rohy nemichat“ ???
protoze to vypada blbe ale pokud se ti s tim jezdi dobre tak radsi prihledni k pohodli ja bych to nemichal
ale stejne by me zajimalo, kde se na to prislo.. dost lidi tvrdi, ze to blbe vypada, ze to je prohresek atd., ale jeste mi nikdo nerek proc…
protoze vlastovky se obecne radi k fr a dh a rohy k xc ale je to jen medii dany fakt jen lidmi prijata realita ale kombinovat lze..je to stejny jako kdyz si das na xc bike sjezdovej rafek
z ktery ses pohadky?
zkratka muzes kombinovat vsechno mozny ale ne vzdy se to hodi dane situaci
a sjezdovej rafek se na XC hodi? ja myslel, ze u XC jde hodne o vahu kola a jeste vic o vahu kol (hlavne na obvodu). no a kdyz vemu sjezdovej rafek, tak ten vazi i 2× tolik co XC rafek a to ze vydrzi nekolikanasobne vic, ti muze byt u XC jedno.
takze kombinovat se da vsechno, ale zapojit u toho mozek neuskodi.
vsak ti to ted rikam ze kombinovat jde vsechno ale na ukor jinejch kvalit…proste dat DH rafek na XC je blbost a strejne jako rohy na vlastovky
tomu nerozumim. kdyz dam tezkej rafek na XC kolo, pojede to znatelne hur. kdyz dam rohy na vlastovky, tak se mi muze klidne i jet vyrazne lip a na pouzitelnost kola to nema vliv.
a zeptám se jako fiusáč: proč píšeš: // na spolecnost ser jezdi s tim co ti je pohodlne// . To nějak nesedí pro tebe, který si svázaný jakýmasi dogmatama.
jsem svazanej tim na cem jezdim…a co prodavam a montuju
mě osobně se vlaštovky s rohama blbě drží. Rohy mi tam prekáží.
Těm už neutečeš. Někteří diskutéři Tě budou chytat za slovíčka a prostě Ti musí za každou cenu dokázat, že jseš hloupej.
jěště jednou..vlaštovky+rohy jsou naprosto ok, pokud víš co máš zkombinovat.....koukni se na mý vt v bikách a řekni že to vypadá hrozně???.....vypadáto neprosto stejně jako na rovných, neli líp.
buuu, skyt my krasny rafky Vuelta airline 1 vazici 2,5 kg… ale sou neznicitelny:))))
no mozna pro lidi ktery jezdej sami pro sebe jo ale vypada to hrozne ; – lidi berte trochu ohled, nebuďte sobci a nejezděte jen sami pro sebe ale i pro druhé, nebo přes druhé :)
a proto se pred vyjizdkou oholim, ucesu, umyju, navonim a oblekam podle posledni mody :-) Delam to samozrejme jen kvuli druhym aby meli radost, ze jedu.
no ja mam 680 vlastovky 25 prohnute a na tom rohy. vypada to fakt blbe, ale na jezdeni ok:-)
boha jeho:)! na tom susis pradlo, ne:D?
Rovne + rohy. V dlouhem stoupani a na rovnych usecich jsou vyborne..a navic kdyz nekde hodis mrchu tak se snizuje pravdepodobnost poskozeni brzdovych pak.
a myslis evropske a nebo africke vlastovky?
Vlaštovky a rohy, že jsou bezva jsem poznal potom, co jsem si je nandal:)
Celý život jsem měl prasečí kost BEZ rohů a bylo to OK až do doby než jsem před výměnou zjistil, že se rovné delší (přes 620mm) už prakticky nedělají. Tak jsem koupil karb.vlaštovky (660mm) a s překvapním jsem zjistil, že to na nich jde, i do kopce, i když se cítím v posedu jako na sekačce. Ale rohy bych si na ně nedal – mám posed i tak dost dlouhý.
A po pár týdnech – otočím představec (5st) dolů, přece jen je to vpředu docela vysoké a já jsem krátkozraký :-)
Ja jsem koupil kolo s vlastovkama a musim se priznat , ze jsem si radeji poridil rovne s rohama.. A musim rict mnohem vetsi spokojenost..
Měl jsem rovné + rohy ergobar. Mám vlaštovky a rohy Amoeba už bych se k rovným nevracel. Dej si co je ti pohodlné a funkční
Tu asi skoro nikdo z vas nejezdi po Beskydech, jak to tak ctu… Ja mam na kole vlastovky a uz bych nemenil. Zvysil se mi pocit bezpeci a sucha, kdyz jedu kdekoliv. Ale kdyz si pucim kolo od segry, tak se citim jak ve sveraci kazajce. Proste vlastovky zaklad, a pokud nekdo trva na rozich, tak klidne na vlastovky. Mne tam nechybi (mysleno na XC, na FR je to samozrejme)…
ale jezdi…s rovnyma nemam problem, i kdyz obcas bych ty vlajdy uvital
samozrejme ze rohy?:-)
Jasne jedine rohy :)
to goofy. Cca 1500–2000 km odjezdím v Beskydech /Lysá, SMrk, Lukšinec, Křížové cesty, Bílý kříž – hranice -Konečná, Kmínek/ takže nejsi sám, kdo jezdí pořádný terén. Ale k věci. So jsem přesedlal z rovných a rohů na vlaštovky, mohu potvrdit vše, co píšeš. Rohy nechybí, vše vyvažuje šíře a kvalita úchopu, ten posun z 58 cm /minus rohy/ na 63 cm je opravdu poznat. Jinak tuto sezonu bych se chtěl zaměřit na Smrk a cestičky kolem Kladnaté, Kociánky /pokud bude sucho/, jsou tam moc pěkné terény a na Beskyd touru se Smrk zřejmě už nikdy neobjeví.
Jednou me rohy staly tezky pad. Ve velke rychlosti se mi zachytila dlouha rovna vetev s listim do rohu mezi koncem riditek a rohem, to listi to ufestovalo a nasledovalo prudke skubnuti za riditka a nerizeny pad. Po rekonvalescenci okamzite rohy sly z kola.
Mě se stalo to samý, v malé rychosti, ale v prudkým sjezdu. Několik kotoulů, ale jinak v poho. Rohy dolů nešly. Jsem sháněl širší rovný (580 už je mě málo), jenže nesehnal.Tak jsem na zkoušku koupil vlajdy sundaný z novýho kola, jenom mírně zvednutý (640) a uvidí se. Pokud mě nesednou, tak půjdou z5 rovný. P.S. Na vlajdách rohy nemám, páč se mi tam fakt nelíbí…
delší než 580 rovný jsou problém… snad jen bontrager dělá 620, docela si na ně brousím zuby :)
Úplně to stejný, vůbec jsem nechápal, proč jsem na zemi, dyť ty větvičky byly tak slabé (ale měly tam takovou smyčku :-()
je jaro, takze vlastovky se vracej a mam je s rohama
taky se na ně chystám, uvidíme jestli mě nějaká rohatá sedne na bejka
Na starým kole RM jsem měl rovný s rohama. Pak jsem koupil GF s vlašťovkama. Pořád jsem zkoušel posez, otáčel, zvyšoval, snižoval a nakonec dokoupil kraťoučký Bontrager rohy. Esteti zapláčou, ale prostě mi to tak vyhovuje. A jak se psalo vejš, párkrát jsem zachytnul za nějakou haluz a nachytal pár modřin. To je riziko podnikání. V.
Nikdy jsem vlaštovky nejezdil a tak by zajímalo, jestli se na vlaštovkách dá na rovině zalehnou jako na rovných.