Ahoj mozna je to naprosto stupidni dotaz ale mam otazku jak se starat o bike ? konkretne co promazavat ? jak hodne ?
Ahoj mozna je to naprosto stupidni dotaz ale mam otazku jak se starat o bike ? konkretne co promazavat ? jak hodne ?
Ram otirat froté rucniky :)
ja celej bajk jednou za tyden vlozim do olejove lazne,snad mu tim neublizuju.
ja ho davam raz do tyzdna prejst cez economy program do priemyselnej umyvacky riadu (to je taka strasne velka). prve dva tyzdne ked bol bike novy, som to robil kazdy den pred jazdou, ale to nemalo vyznam tak casto.
hlavně pozor aby chloupky nepouštěl…ono to potom brzdí ve sjezdu :-(
…a pote zabalit do cisteho bileho 100% bavlneneho prosteradla :)
nesouhlasím.po aplikaci froté by se můj senzitivní CRX mohl ztopořit a o takový sloping nestojím
Jo, naprosto.
fakt? to nedělám. A nepškrábe se lak? Já ho teda sprchuju ve vaňičce každej večer před spaním
ja ho nejdriv naprosto a pak az teprv.
Já taky sprchuju, ale tak 1 za měsíc. Myslím, že to moc nesvědčí některým součástkám, asi by je bylo třeba častěji mazat.
hlavne je potreba dukladne a casto namazat majitele.. ;)))
provadim pravidelne:)
tak jo budu ochotnejsi promaz co vrze,utri hrubou spinu,sem tam dofukej duse – pokud je mas v plastich no a to je de facto vse. to zvladnes v poho
nemam ciste svedomi,ze sem tvuj dotaz odbil, takze,reknu ti to po slovensky: Chodis pedpokladam ked je pekne pocasie,ziaden dazd. Ked je bike spinavy, umyt jarovou vodou a nejakou kefou, pozor na naboje a loziska, vysusit, olejom namazat retaz a capy na prehadzovke/presmyku. Pre zaciatok staci :)
I kolo má duši…a proto je třeba mu před spaním povídat pohádky..znáte třeba tu „O neopotřebovatelném plášti“…nebo „Neposlušném bajku z obchodu Tesco“…?:-)
ja mam nejradsi „Prehazka a 7 Pastorku“
Tu moje kolečko taky rádo, dobrá pohádka.
archaicky pohadky nectu…
a kterou mas rad?? „O nezbednem tlumici“ ?? ;)))
Moje kolo má nejradši „Za sedmi pastorky a sedmi kotouči “
U nas v rodine zase maji tradici Ezopovy bajky:)
a indiansky pohadky taky nemam rad:-//
Bender a 40 friirajdaakov:)
O vazelinovy chaloupce
Zrovna to mi v odpovědích chybělo. Velmi důležité je také nepodceňovat psychickou přípravu bika a starat se o jeho duševní pohodu a rovnováhu.
dekuji presne to jsem potreboval vedet namazu olejem retez a cepy prehazovacky
raz za rok-dva (podla intenzity) vazelinou namazat capy na brzdach + vymena spalkov (ak nemas kotuc), namazat OR/AND vymenit lanka&bowdeny a skontrolovat/vycistit/namazat naboje a hlavne loziska, vymenit retaz atd.
Cepy prehazky, ani smyku vubec nemazu. Neni to proste potreba. Akorat se na to vic chyta spina. V podstate mazu jen retez a pritom ho otru hadrem, vycistim pastorky, prevodniky a kolecka prehazky. To je moje nejbeznejsi udrzba. Jo a po kazdy vyjizdce jsem si zvykl otirat kluzaky vidlice.
co to mas za stranky?mokry tricka, kozaty blondyny..ajaj sodoma gomora velebnosti :)
dvakrat tydne davam bajk do sauny, pak pedikura a kadernik:-)))
no to je dobrý. A depilace nic? Hele já s tím mím bejkem jezdím i na depilace. Von pak tolik nesmrdí když se na švihu potíme.
ten muj nastesti neni chlupatej, takze depilaci nepotrebuje, ale jeste sem zapomnel napsat, ze ho v zime oblekam do svetru aby se nenastyd:-)
jenom škoda že na něj nejde sehnat standardně něco fešnýho v u pietro filipa :) musí se na něj šít na zakázku co? A to si k němu bereš i do barvy i ve voblečku yorkšíra? nebo vodíš na vycházky jen bike
i muzi maji sve dny!!! :-) tedy starat se o nej jak nejlepe dovedes… :-) a tvoje kolo to pak oceni az s nim vyjedes! :-)
nijak, jezdit jezdit jezdit
aspon ten retez by si si moh obcas namazat.. kdo to ma pak celou cestu poslouchat… ;)))
no brody tomu nesvědčej no :)
naopak:-)
ps: včera jsem byl nakonec namazanej docela slušně, toho rumu nebylo málo :)
previte.. ;) si me navnadil, ze sem nakonec jeste sel panackovat s Hankou.. no ale ve dve sem byl doma… ;))))
no dobre a cim je najlepsie mazat tu retaz?
1× za 200 km promazat co jde jinak parní lázeň podle potřeby ročního obdobía náročnosti projížděk nic víc nic míň. Moje kolo se o mně také nestará o nic líp aspoň podle toho jak se nekdy cítím utahanej ale o to asi je.