Po namontování zadní kotoučovky, jsem se pokoušel sundat čepy na Včka (rám Merida matt speed) a pomocí klíče se mi je nepodařilo vyšroubovat a přitom se mi podařilo částečně ohlodat čep v místě nasazení klíče. Nemáte nejakou fintu jak to provést
Po namontování zadní kotoučovky, jsem se pokoušel sundat čepy na Včka (rám Merida matt speed) a pomocí klíče se mi je nepodařilo vyšroubovat a přitom se mi podařilo částečně ohlodat čep v místě nasazení klíče. Nemáte nejakou fintu jak to provést
odrezat
jestli sou zahnojený barvou tak se taky přiklánim k variantě „O“ … odřezat hehe
mne se to podarilo povolit sikovkama, je tam tmel proti povoleni, tak to chce poradnou silu :-)
Jestli je tam Loctite, pak by mělo pomoct nahřátí – Loctite tím změkne a pustí.
Ja nevim… moc bych si s tim nahrejvanim nezahraval, aby se nejak nezmenili vlastnosti hoho materialu (hliniku) nekde jsem cetl ze tepelna uprava hlinovejch ramu probiha asi pri 150– 200 stupnich celsia. Zalezi asi cim to vemes, obyc fen asi nesplni ucel, fen na opalovani barvy- ten uz ma dost vysokou teplotu, no a o propanu ani nemluvim… No a pri tech posledne jmenovanejch by se ti i poskodil lak. Nevim mozna jsem moc opatrnej…
Obyč fén a teplota kolem 80c by měla stačit.
řezání se mi zdá brutální, asi použiju hasák a sílu. Doufám, že to neutrhnu i s rámem.
Začni mým oblíbeným přípravkem WD40 a nech ho cca 15 min působit. Má hodně dobrou vzlínavost a snad ti pomůže to povolit menším násilím.