nandal sem ju lehce pomoci teho spec. klice, ale kdyz ju chcu stejne sundat, tak se projevi volnobeh. Je nejaky reseni? (retez uz je dole)
nandal sem ju lehce pomoci teho spec. klice, ale kdyz ju chcu stejne sundat, tak se projevi volnobeh. Je nejaky reseni? (retez uz je dole)
zkus zapřemýšlet… co třeba použít ten řetěz na zaaretování tý kazety aby se neprotáčela… nebo použít bič…
dyt pisu ze retez je dole, kolo je dole…
bez retezu to fakt nejde?
Musíš kazetu zablokovat a tím klíčem povolit matku pod nejmenším pastorkem.Normální pravej závit (povoluješ doleva).
A protože si myslím,že ten vercajk nemáš,poradím ti trochu prasečí řemeslo,které ta kazeta jednou snese.Chy? kazetu sikovkami (s citem,a? neuštípneš zub) a tím klíčem to povol.
lepší je to chytit sikovkama přes starej řetěz…
tyjo to me nenapadlo… dik za tip.. :))
A co takhle vzit sverak…upevnit do nej retez…prehodit to pres kazetu…cely kolo s plastem se do toho zapre a je to? :)…taky moznost :)
Vzhledem k pomeru ceny toho bice (asi 2 stovky, kdyz neni zrovna od ParkToolu) a ceny kazety mi tahle rada prijde dost na prd.
Tak si ten biš udělej. Vezmeš kousek 10 nebo 12 kulatiny, zbrousíš na šířku řetězu, vyvtráš dírku na čep, zanejtuješ a máš dvě kila doma.
Doplním. Zanejtuješ kus starýho řetězu. Jinak na starý škoubovací jsi potřeboval dva biče.
Na starý šroubovací nepotřebuješ bič ani jeden;
Myslím na rozdělání samotnejch pastorků, kdy u sedmikola jsi měl nejmenší pastorek našroubovanej do druhýho a celým tímto byly utažený ostatní pastorky nasunutý na unašeči.
Tak to jo, já mluvil o sundání celýho x-kola…
Chlapi, prosím vás, toto dám frajerke z bidykla ako dole?
http://cyklo-shop.eod.cz/…bu-megarange bič mám, ale kľúč mi je naprd… radšej sa popredu spýtam nech nič nedo…vím :-)
Ďakujem
bic ti je pri tomhle na houby, potrebujes http://produkty.topkontakt.idnes.cz/…cka/1704424/
Ono neni ani potreba bic vyrabet, dostatecne se to da pridrzet i samotnym kusem staryho retezu.
Pripadne pridrzet sroubovakem – chce to ale spolupraci dvou lidi.
Proc bych si ho delal, ja ho mam za tech par korun koupenej. Sem chcel naznacit, ze kdyz stoji kazeta 2–3 litry, tak nebudu setrit par korun na vercajku, abych si ji zkurvil sikama, nebo sroubovakem.
taky to de chytit rukou v rukavici, pripadne prez hadru. no a pokud to neni utazeny jak prase, tak to urcite povolis (holou rukou sem to delal taky, ale je to dost HC:)
Tohle je to, co hledáš.. http://www.parktool.com/…HCW_14.shtml
Ten kousek řetězu, ketrej je přinýtovanej oběma koncema položíš na
kazetu a ten volnej omotáš kolem kazety. Jinak se to dá udělat z kusu
pásoviny a starého řetězu…
uz sem to pochopil :-))
dik vsem.
Pro FIGUR. Tak sikovky,jo???
Já mám samozřejmě bič,ale protože vím,že chorvat je na škole,asi nebude chtít kupovat vercajk od Parktoolu za x set Kč.Jde to s těma sikovkama taky.
ten vercajk od ParkToolu z x set jde udelat i za par korun :-)
Jasně a někde na koleji to bude vůbec v poho.
a právě že si nějakej ten bič pořídím :-) (nebo vyrobím), je to jedno z mála nářadí co mi chybí. Když to nebude Park Tool, tak by nemusel byt tak drahej.
Na kolo musí byt aji kdyby nebylo co do huby! (btw kliky LX (asi starsi model) na bikestore za 1930,– :-) )
vis proc je to Odpovedet pod kazdym prispevkem? ;-)
Né, proč?:)
No jak ja jsem sundaval kazetu u stareho kola radeji nebudu popisovat, ale jde to i jinak – bez specialniho naradi na kolo stejne jako u vseho ostatniho
tak proč sem píšeš, když to nechceš popisovat? :-)
Po osmi letech si to asi pamatovat nebude xD
A jo :-D To je datum teda :-O Za tu dobu už toho musel zmršit dost …