Já vim vim že už se to tady řešilo ale přesto prosím o vaše názory.Jaký pláš? aby to na asfaltě frčelo-Ritchey 1,0;Continental 1,3;Hutchinson 1,2 nebo Geax 1,25.
Já vim vim že už se to tady řešilo ale přesto prosím o vaše názory.Jaký pláš? aby to na asfaltě frčelo-Ritchey 1,0;Continental 1,3;Hutchinson 1,2 nebo Geax 1,25.
dalsi moznost je, ale asi tezko sehnatelna Michelin wildgripper jet s 1,6
nebo conti 1,0 pokud ses masochista
Za 160Kc nejaka Kenda. Najeto pres 10 tisic a furt OK. Jako trenikovy plast na zimaka a cykloturistiku je to OK.
V zime na slickach?!?!?
A v cem je problem? Pocvicis techniku, jezdil jsem na tom i na snehu a dalo se.
Mám ty Kendy na blbnutí v létě na horkém asfaltu. U nás je špica sjezd serpentinami do údolí a tyto pláště mají střechovitý profil jako na silniční motorce. Takové úhly naklopení znám jenom z velké motorky nebo ze skibobu na carvingách. Ale na trávě a kdekoliv na štěrku a šotolině je to tragedie.
Silničku z toho stejně neuděláš. Mazuj Maxxis Wormdrive 1,9 v drátový verzi kolem 380,– Kč a můžeš i ze silnice a po silnici pojedeš jak dráha.
Moje řeč, když to pořádně nahustíš, jedeš i na maxissech wormdrive po proužku zhruba 1 cm. Pokud musíš do terénu, upustíš trochu vzduchu. A pokud ti jde o váhu, kup wormdrive flyweighty 430 gr.
a na šotolině v zatáčce, kromě toho že pojedeš dopředu pojedeš i dost výrazně do boku, je to dost o nervy :)
Ja mam Mysaky Transworld City 26×1,25. Myslim ale, ze uz jsou v nabidce jen 26×1,5. Co se tyka smesi, tak skvele drzi i na vlhku. Nebo je jeste novinka Mich XCR Road (XR) 26×1,4, v kevlaru i v dratu. Ty jsem ovsem nejezdil.
Rubena Cobra 1.9 – dobre zkusenosti.
Ritchey 1,4. Na asfalt super........ale na tráve nezabrzdís. :)
maxxis 1.0, typ tam napsanej neni. ale jedou supr:) jen bacha, me privedli az ke koupi silnicky a na bika se ted musim skoro nutit:))
Maxxis jsem nikde v shopu nenašel ale ještě budu hledat.
ne netu taky nejsou, ani na strankach maxxisu. nevim jak starej je to model, ale maji je jeste treba v heposu v plzni. dratena patka, cena cca 400kc.
Zkus třeba: http://www.bikecentrum.cz/maxxis.php?…
Dík,dneska jsem koupil nejaké šlupky od authora 1,5 za 250,– a uvidim jestli mě bude bavit přehazovat pláště,zvolil jsem poměr cena-výkon.
k**va, privedlY..:) no co, stane se i v lepsich rodinach:D
Zkoušel jsem leccos, včetně extrémních Ritchey 1 palcových.Nakonec mi vždycky vadilo to přehazování kol – jeden pár na silnici, druhý do terénu. Takže musela zvítězit univerzalita, aby to frčelo po cestě a v suchým terénu se člověk neztratil.Výborný pláště jsou Schwalbe Huricane GX ve skládací verzi, co se týká valivého odporu je to bomba. Momentálně mám na kole galusky TUFO- bezdušovky, které se montují na běžný ráfek a jsem přesvědčený, že nic lepšího není – nevýhodou je samozřejmě cena a problematická opravitenost větších defektů, ty menší zvládne tmel. Tufo kraluje hlavně na silnici, ale tato verze pro MTb rozhodně stojí za vyzkoušení.
Cely zhavy nekde lepit galusku
Galuska TUFO se, chlape, nelepí – je to tkzv. clincher. Zdar.
Jak ktera, stale jeste delaji klasicke galucky, ktere se lepi. To ze delaji plastovky je vec druha.
Ja mam na valce nejakej slick od Authora – je to 1,5" a stal tusim kolem 250 – potreboval sem to rychle a levnejsi slick sem v Praze fakt nesehnal!
Ja osobne by som volil min. 1,5. Po tom co som v kazdej zakrute chytal klukou o zem.
To je takovej rozdil jestli je ten slick 1,0 nebo 1,5? :-0 Rekl bych, ze na biku to takovej rozdil nebude?! Na tech arturech sem na silnici este nejel.
No mal som 1,0. Mozno zalezi aj na geometrii biku. Vlastne urcite. Pretoze na Arthurovi som mal 1,5 tiogy a nebol problem. Inak super plaste. Myslim ze sa volali Blackhound… Boli zo vzorkom a dalo sa na nich jazdit skoro vsetko. Od asfaltu az po blato.
Nedavno jsem nazul WTB Slickasaurus 1,5 a za cenu ± 350,– jsem maximalne spokojenej.O vikendu jsem na nich z nouze absolvoval vyjizdku asi 60 km smisenym terenem a kupodivu se to taky dalo:)
Nejezdil jste nekdo Marathon Slick od Schwalbe? POtrebuju neco trosku sirsiho (kvuli vaze bika s brasnama) na silnici na turistiku s brasnama.
Zdravíme pozemšťany!