Včera jsem dost orval 3 měsíce starý kolo. Za kolik se dá pořídit nový lak na rám? Jakou technologií se zbavují staré barvy a nanášejí novou, popř. kde to dělaj. Samozřejmě se jedná o alu rám.
Včera jsem dost orval 3 měsíce starý kolo. Za kolik se dá pořídit nový lak na rám? Jakou technologií se zbavují staré barvy a nanášejí novou, popř. kde to dělaj. Samozřejmě se jedná o alu rám.
to mas blby: alu ram louhovani nejakou chemickou srackou, pak normalne barva
pokud chceš rám lakovat komplet znovu, tak ALU rám nedoporučuju pískovat klasickou technologií. Docela bys ho zničil. Dá se to pískovat, pokud má někdo jemnou pískovačku. Další možností je nechat ho olouhovat speciálním roztokem. To ale za předpokladu, že neni lepenej do mufen, ale svařovanej. Já měl hliníkovej rám, kterej byl lepenej a nezbylo mi nic jinýho, než vzít pilník a smirek a barvu z něj sundat tak. Musim říct, že to šlo docela parádně a celkem i rychle. Co se týče laku, doporučuji práškový vypalovaný barvy. Tam by se možná dalo dohodnout s někym, kdo tady v ČR rámy prodává pod svojí značkou. Tam je předpoklad, že si je i lakuje nebo nechává lakovat. Jde jen o pár telefonátů.
souhlas s Broukem, zkus www.sfinxbic.cz. by Ti mohli pomoct.