Rozebral jsem svoji Maguru a na membrane na vicku expanzni nadobky je takova zluto-bila sracka. Nechapu jak se to tam dostalo a jestli to muzu otrit hadrem abych neposkodil tu membranu. Uz se vam to taky stalo?
Rozebral jsem svoji Maguru a na membrane na vicku expanzni nadobky je takova zluto-bila sracka. Nechapu jak se to tam dostalo a jestli to muzu otrit hadrem abych neposkodil tu membranu. Uz se vam to taky stalo?
Ahoj, mohla by to být „zoxidovaná“ kapalina – směs brzdovky a vody. Neviděl jsem membránu, ale pokud je jemná, vem raději měkký štětec a emulzi opatrně stáhni. Emulze se tam časem pravděpodobně utvoří opět. Voda se do brzdovky dostane ze vzduchu. Brzdovka je hydroskopická. Snad to píšu dobře… :-)
nepises :) v magurach je olej
Presne tak.
Dobře. Ale pokud sundáte olejové víčko na hlavě motoru, najdete tam to samé. Pouze to má šedobílou barvu. Pravda jsou tam trochu jiné teploty. Co to tedy je pod onou membránou? :-)
Moje reakce na tebe byla souhlasna. Jen pro doplneni V Magurach je mineralni olej. I ten ve smesi s vodou(vzdusnou vlkosti) tvori emulzi.
Promiň, nebyl to z mé strany útok. Něco jsem našel a to potvrzuje Tvoje slova. http://www.oleje.cz/…iewtopic.php?… Víš, já tak nějak vzpomínám na základní školu, ale nejsem expert. Asi bude lepší onu ...... neřešit, až při výměně oleje.
:)