Mám v plánu si koupit nějaké funkční triko s krátkým rukávem pod dres. Rozhoduji se mezi Moira ultralight a Sensor Coolmax. Co byste doporučili?
Mám v plánu si koupit nějaké funkční triko s krátkým rukávem pod dres. Rozhoduji se mezi Moira ultralight a Sensor Coolmax. Co byste doporučili?
Zcela jasně Coolmax.
Coolmax je lepší, ale je docela citlivý na „puštěné oko“ – skoro jako punčochy.
Jezdím i běhám jen v bezrukávovém ultralightu, naprostá spokojenost.
Mám Moiru i Sensor a Sensor se mi zdá lepší. Volil bych Sensor.
Moira je lebnejsi, ne? :-)
Jestli je lebnější to samý co levnější, tak Sensor coolmax jsem kupoval asi za 500 Kč a dost pochybuju že by moira byla za míň.
tak tak
No jó no, ta stovka nebo kolik, to je mimo moje rozlišovací schopnosti. :)
Tak to pak jo.
Stovka u pětistovky dělá 20 %, neboli jednu pětinu.
Aha, děkuji za úvod do matematiky. Teď už jen zjistit jak se spočítá o kolik pětin je moira horší a příklad bude vyřešen. :)
Mam Coolmax od Sensoru a nejakou slabounkou Moiru (nevim oznaceni). Sensor mi prijde „funkcnejsi“ a prijemnejsi na telo.
Tohle samý řeším já. Moira mě pouští oka a mně se nechce zase dávat pětikilo, aby se to hned začalo párat.Ahoj
Jak je to s „vůní“ po švihu? Mám moiru a to je docela děsný, je třeba ji prát po každé vyjíždce. Je ten Sensor v tomto lepší?
Prat? Se ma jen premachnout ve vlazne vode… bohate to staci a je suche za 30minut… jinak coolmax je lepsi nez moira, moira je o neco lepsi nez jitex
Mám 4 trika různých výrobcu. Smrdí všechno – dy? je to „umělá hmota“.
V zimě jsem v Coolmaxu jezdil 6–8 vyjížděk a žena moc neprotestovala. Před tím v klimatexu 2 jízdy a už mi to brala do pračky. Asi bude to tím, že Coolmax líp předává vodu do další vrstvy.
fuuuuj 4svihy ve stejnejch hadrech… za tebou bych nechtel jezdit… a kratasy si peres vzdy po sezone ? :-)
Však taky když někoho jednou šmiknu na závodech, víckrát ho před sebou nevidím ;-)
to v tom chces jezdit tyden?:-!
tyden neni zadna doba,jestli to nekomu vadi jeho –
Ale ne. To je jenom potiz nas zenacu – „peru si sam“. Takze to zase nemusi byt tak casto. Nic tak ohromnyho na tom prani nevidim.
Pokud jezdí týden v nepranej hadrech, tak může učit mladý tchoře smrdět.
Máš pocit, že jsem někde napsal, že jezdím týden v nepraných hadrech?
kasli na nej,jde vydrzet i mesic:))
Jen se to blbě zařadilo a taky jsem to vůbec nemyslel konkrétně.
OK.
Ahoj, mám moiru i sensor. Po moiře (polypropylen) je to opravdu humus, sensor (polyester) je to o něco lepší, proto ho používám častěji a radši. Spodní prádlo peru po každé vyjížďce. Nechci chytit nějaké houbičky.
a jake pouzivate ponozky? Zatim jsem mel Sensor, co je to za material? to je neco jineho jako coolmax? co je lepsi? mne se v sensorech jezdi dobre
Mám Senzorky i Klimatexy a paradoxně oproti trikům, Klimatex mi vyhovuje víc.
Z ponozek Sensor, Northwave, Nike, Hayes, Miora, Trek a nejaky Bike. Cenovy rozmezi od nejakejch 150 – 400. Nejlepsi mi pripadaj ty Bike – funkcne skveli a sou prijemny. Od ostatnich vyrobcu je to vicemene podobny. Nejmene vozim ty Moiry – kdyz se v nich spoti noha, tak v tretre tak neprijemene kouzou.
souhlas, moiry klouzou… ale podobny delal senzor (dela z vic materialu) a ty taky klouzaly…
Ja mam od senzoru ty „duhovy“ a ty s plamenama. Ty „duhovy“ mi pripadaj takovy vic umely, ale problemy nemam s zadnejma z nich.
Tak to ja uz sensor ponozky uz nechci. Klouzou a nic prijemneho to neni (narozdil od tricek, ktere jsou fajn). Ty bike mam taky a jsou mnohem pohodlnejsi. Jenom uz nevim kde jsem je sehnal
Bike mali v akcii v lidli, su z coolmaxu za 99sk. Mohli by to predavat castejsie…:)
Coolmaxovej High Point je v Bartsportu o něco levnější než Sensor ( www.sportschw.cz – výrobce). JInak Moira je jinej matroš ( POP – polypropylén) než Sensor ( dělá z PES = polyesteru), to jsou 2 hlavní směry kterými jdou různí výrobci funkčního prádla.PES je určitě příjemnější na nošení. Co se týše zmiňovaného smradu tak podle mě za to mohou antimikdobiální imperegnace , kterými výrobci prádélko napouštějí.
www.sportschw.cz je vyrobce Sensoru? a co je potom www.ultrasport.cz/sensor.php to je jiny sensor?
Ne, ten odkaz je výrobce High Point. Blbě jsem formuloval větu tak to takhle vyznělo.
mam uz hooodne dlouho moiru ultralite a jsem s ni naprosto spokojenej. zadny pusteny oka, povoleny lemovani, nic. jen uznavam, ze je na omak „umelohmotnejsi“:-) ale me to neva…
Já jsem zkoušela několik triček. Colmax, moira, sensor, craft, ještě nějaký dvě, u kterých si nevzpomenu na název. Teď jsem si koupila triko od progressu a musím říct : maximální spokojenost. Stojí kolem 300.
ja pouzivam zasadne termo od Helly Hansen, sice je drazci, ale vydrzi skoro vsechno a perfektne propousti pot
jo jest edodam, ze se to jmenuje LIFA
dívala jsem se na jejich stránky.V češtině se teprve připravujou, ale na com mají pěknou nabídku. Akorát nevím, z jakého se vyrábí materiálu. Asi to bude 100% PES, nebo se pletu?
Ano je to 100% PES, je to perfektni na odvod potu, sice to moc nehreje a pokud se chce clovek zahrat, tak pres to musi mit neco bavlnenyho moiru jsem mel taky, hreje vic, ale i daleko vic studi pri extremnim spoceni, u HH clovek ani nevi, ze je spocenej, i kdyz ze mne leje, navic se to pranim nenici, je to stalobarevny, jedno triko mam uz pres 5 let a je porad jako novy
Vyzkoušel jsem skvělou věc pod cyklo dres od značky PROGRESS. Coolmax, větší oka. Nazývají ho DRY NET. Koupil jsem si přes jejich shop scampolo. Najdeš vše na www.progress-cz.cz – mají ho na pěkné blondýně!! Nemám totiž rád, když se mi dres lepí v horku na tělo. Fakt dobrý.