Chci si koupit speedstera (pouze ram) a chtel bych se zeptat jaka je jina alternativa (jesli sem neco nevynechal) pozadovanej zdih okolo 100 mm a pude na to vidle se 130 mm. rozpocet mam 30k …koukal sem na santa cruz superlight
Chci si koupit speedstera (pouze ram) a chtel bych se zeptat jaka je jina alternativa (jesli sem neco nevynechal) pozadovanej zdih okolo 100 mm a pude na to vidle se 130 mm. rozpocet mam 30k …koukal sem na santa cruz superlight
Speedstra fakt neee! To mi pripada absolutne prezity!
giant trance
jj, to mi prijde jako dobry reseni. Ale nevim, jestli se prodavaj samostatny ramy…
samotny trancy se neprodavaj a navic bych chtel neco aspon trosku kultovniho…(za tohle si poslechnu buzeraci…:-) a myslim si ze speedster s rp3 bude fungovat slusne…
Me se to nelibi, ze to je nejjednodussi mozny reseni fulla a bude to houpacka… Jestli to ten tlumic nejak vyresi nevim.
sice se to houpe, ale to by mel rp3 eliminovat a navic pri zaberu ve stoje je to tvrdy…
tohle sem resil dlouho muselo bejt RB a chtel sem speedstera , projel sem se snad na vsech tlumicich ktery se tam davaj a skoncil sem u pevny 1300 , proste se to houpe i v zaberu , fakt houpe , ten tlumic tomu moc nepomaha
momentalne mam crx, to se sice nehoupe, ale za to dost kope do riti…
Jo, jo taky jsem chtěl fulla a skončil u CRX. Až začnou u RB dělat virtuální čep, tak do toho jdu :-).
ten trance chodi naadherne fakt marathonskej ful kterej jede
ma dve nevyhody
jen 1 nevyhoda je to giant ale jak pro koho, ram se da sehnat
kde ?
ZPC kraj
naky blizsi info by nebylo ? na todle mi vyhledavac nic nenasel…
zkus info@velo-plzen.cz
nak se mi nechce takle kupovat ram, byl by to v pripade reklamace moznej problem (lamu ramy :-) v pripade rb se to da resit lip…ale kazdopadne trance je super, dik
je to stejna reklamace jako kdyz kupujes cely kolo, proste zaruka 2 roky ( nebo vic podle toho kolik dava giant ba ramy )
jenze kupovat to v plzni…
ti to snad muzou poslat
to chapu, ale to je stejny jako kupovat ram na netu P.s stejne na krame urcite nemaj trance ve 20palcech…
to nevim ale trance i reign tam maj
Giant dava 5
Prva nevyhoda akosi rychlo odpadla:)))
No to je nevyhoda jak svine teda :o)…nejen ze kdyz koupis celyho bajka a rozprodas to, zaplatis malo, ale to, ze to je Giant je jedna vyhoda – je to znacka, ktera s fullem jeste neslapla vedle a jejich systemy jsou dokonceny…ne jako u Meridy napr. kde jsou rozpracovane a testuje se to na lidech…
mno i giant není bez chyby, například starý NRS bych nazval hodně velkým šlápnutím vedle, jen názor.
Hmm…natudle chrtarnu jsem zapomnel…sorry…dobre…tak kterej dalsi? :)
Čo myslíš pod starým NRS? Systém NRS bol menený alebo ho zavrhuješ celkovo?
pod starým NRS myslím čepy u patek proklatě nízko. Jinak NRS nezavrhuju, ale ani v žádném případě neobdivuju. U Gianta konkrétně se mi líbí jiné systémy pružení.
Zdravim! Mas s tym trance-om nejake skusenosti? Ako sa sprava v stupaniach, v zjazdoch? Jazdim pohodove xc-maraton 20–100km podla nalady a casu, sem tam radoby-chrtim, a toto je pre mna horuci kandidat.
V posledním Mountin Bike Action je test Trance 1 a podle nich se asi chová slušně, jelikož z něj byli uplně vodvařený. :)
ja byl vodvarenej z reigna, takze tomu klidne i verim
To je tak když člověk normálně sedlá veterána – pak se mu líbí všechno nové. :)
tak to zase ne
A co „NE“?
tech by bylo :-)
Alespoň čtyři. Prosíííím!
do 27 by se dal sehnat
V testu ve Velu psali, že je málo tuhej, prostě, že se to kroutí…, byl tam test
Jdi do toho Santa cruz. Měl jsem podobný dilema, akorát chci větší zdvih. Nejdřív jsem chtěl Giant Reign 2. Pak jsem ale viděl SC Heckler ve skutečnosti a když jsem zjistil že je za stejný peníze tak bylo rozhodnuto. A ta jednoduchost systému taky rozhodla. Moh jsem si to projet SPV vepředu i vzadu a naprosto bez problémů. Na jednočep nádhera.
Speedster je docela v poho… Super vizáž. Trochu se houpe, ale dost toho pobere. Je měkčí do boku. Jednoduchý systém. Perfektní geometrie!
Santa Cruz je ale taky pěknej…
Santa Cruz mě teda nenapadl, protože Blur je za 45 tkc, je to sice jeden z nejlepších systémů, ale taky zaplacenej. Právě Giant Trance se mu dost podobá, cenově však někde jinde. Obecně řečeno, Giant Trance vers. Merida Trans. vers. S.Cruz Blur neuděláš chybu, zdar.
neudela chybu pokud koupi cokoliv krome meridy.
Co třeba Jamis: http://www.phenix.cz/index.php?…
1/GIANT TRANCE 2/MERIDA TRANSMISSION Na Speedstera zapomeň. Příliš drahý na tak jednoduchý systém.
to sedi od cloveka co si koupi jednocep za 150 litru…
haha, taky sem chtěl něco podobnýho napsat…:-)
neni v jednoduchosti krasa ? :)
speedster je jednoduchej ??? mno asi jo, asi bude urcite jednodusi vyfrezivat blok, nez trubka…
tuttie ale myslel system zadku
Takze ten co dosahne v systemu zadku dokonalosti se ocitne vlastne v pr..li? :)
podobne :), resp. bude z toho v prdeli ! :)
Jezdím Santiče Superlighta a zatím spokojenost.........
A co třeba jinou fotku než Author Modus? :-)
noo,speedster mi prijde moc obycejnej za ty penize a santa cruz,ja nevim jestli bych do toho sel.ale toho trence by umel bez problemu sehnat a odstrojit cykloadamj v suchdole samozrejmne se zarukou a vsim
dekuju vsem, pac se tvrdohlavej tak sem si pred chvili objednal speedstra :-)
Mi teda prijde divny dat dozadu stovku na chrtackej ram a dopredu lousknout 130mm. (rika clovek co ma 170 na pevnaku:) Si myslim, ze kdyz fulla, tak vetsi zdvih vzadu…jinak je to softail.
a co když mám předek rovnej zadku?..190/190?…to je potom na pomezí fulla a softaila?
:-)
to padlista. Proč se Ti zadá divná kombinace 10 cm vzadu a 13 cm vpředu? Když má pevňák vpředu 10 cm se Ti divné nezdá? Třeba Scalpel má vzdau 6,7 cm v vpředu 11 cm. Myslím, že fantazii se meze nekladou, viděl jsem už hodně obludných kombinací, a dalo se na tom jezdit. zdar.
Jiste. Na softailu se preci da taky jezdit. Jen to uz neni plnohodnotny full, ale jen takova berlicka na osekani nejostrejsich razu jako treba odpruzena sedlovka.
kdyz to bude blby, tak hodim vidli na 100 :-)
qani mi nepride, uz sem to ne koe kdysy mel a bylo to v poho. a stejne mi vzdycky zadni kolo pride lip odpruzeny nez predni. A ten zdvih mam hlavne kuli nakopnuti geometrie…
a udelal jsi dobře mam to i s rp3 a je to bezva
tvoje se mi docela libi :-)
Jakou barvu jsis obednal?
po pul roce na matne cernym sem usoudil ze to chce neco barevnejsiho a sel sem do sid blue s bilejma polepama, prestrikat prej neni problem…
Konečně tvý kolo nebude vypadat jak z márnice… :-) ale já mám co kecat! :-) Taky dost přemejšlim nad barvou – chci zkusit nějakou metlu, nejspíš zelenou… bo červenou… možná modrou?
Kuva, mi předevčírem prasknul Giant – ****** jeden – tak du zpět do Speedstera… Koupim to s RP3… A přemejšlim dát na to Rebu Race s U-Turn Air nebo Fox FRL 100??? Co se vám, panáčkové, pozdává víc???
osobne Fox
Taky se mi to tak jeví, je to asi držák… Ale ty Reby nevypadaj zle… Máš s těmahle vidlema nějaký osobní zkušenosti? Finančně mě to vyjde na stejno – hodně levně…
zkusenosti ma Cabbage – nebo jestli mas chvili cas, tak koukni na thread o Piku! :-)) Reba nevypada zle, ale Fox je Fox. Reba je zas takova „prizpusobitelna“ – uturn atd (to osobne vubec nepouzivam – proto u me Fox)
…no pockej – tvrdost se nemeni, jen rychlost odskoku. jinak pro me je tahle vidle trosku zklamani. na mou vahu je doporuceno 75 psi, uz jsem na 60, ale 100 mm jsem z ni jeste nedostal. tobe chodi nadoraz? zehli skvele – prvni pulka zdvihu jde maslove, pak se ale strasne pritvrdi…az nejde vubec.
…to melo jit o prispevek niz…
uf, uz sem se lek ze pises o rebe:)
jasny ale ta rychlost oskoku prave taky dost dela pohodli, spatne sem se vyjadril! nadoraz sem ji snad nedostal zbyva tam tak 1–2cm, ale zdvih mi staci bohate. Mam 88kg a mam ji na 80PSI.
…no to je ono. pokud jsem ji mel nastavenou dle doporuceni vyrobce, dostal jsem z ni max 80mm – coz mi na 100mm vidli prijde jako pruser. vypustena jde vpohode nadoraz, zadnej blok tam neni. bohuzel nejsem jediny – na mtbr.com je nekolik threadu na toto tema. dost lidi tady rve FOX FOX, ale malokdo ma zkusenosti…
zase mozna lepsi nez ji dostat uplne na doraz.. :) no ja nejezdim takovou kudlu ze by mi ten kousek chybel, ale uznavam ze by se to asi u tehlech vidlic stavat nemelo… :(
Mam fox F100RL a je super! tuhej, tech 12 poloh nastaveni mi bohate staci, ve meste to mam nastaveny na max. zehlicku a v terenu si trosku pritvrdim aby se rychleji vracela, locout taky pouzivam ale jenom na dlouhym kopci na asfaltu a taky je to znat ze to lip jede… (aspon psychicky)
s rebou sem zatim nemel zadnej problem(az na to ze ji mam na ramu pro 80mm skareba:) ma hladky chod, prakticky vsechno se da nastavit nebo vypnout,atd…jak rika milan1 -reklamni keci:)ale je takova i realite, nevim jaky je fox, na tom sem zatim nejel, ale myslim ze at zvolis jakoukoliv z techto 2 vidlic tak neudelas blbost.....
Ako a kde Ti praskol Giant NRS? Mohol by si sa o tom viac rozpísa?? Určite to zaujíma aj ostatných (budúcich) majiteľov.
Až se mi vrátí fo?ák, tak to nafotim a dám to sem na web…
Až se mi vrátí fo?ák tak to nafotim a dam to sem na web…
az se ti vrati fotak, nafot to a dej to prosim sem na veb…((((((-:
Dobře, ale musíte počkat až se mi vrátí fo?ák… :-))
By mě taky zajímalo…
Džez nade vše!