Zdravim , chci se zeptat jak nastavujete prasatko tak aby i s destickama byly na stredu a neskrtaly . Jde mi o to jestli to delate jen tak od oka nebo na to pouzivate nejaky figl. Ja mam Hayesy a chci je tam dat tak se ptam jak na to . Diky .
Zdravim , chci se zeptat jak nastavujete prasatko tak aby i s destickama byly na stredu a neskrtaly . Jde mi o to jestli to delate jen tak od oka nebo na to pouzivate nejaky figl. Ja mam Hayesy a chci je tam dat tak se ptam jak na to . Diky .
Ja to na shimanach M525 delam tak ze povolim prasatko, zmacknu brzdovou paku utahnu prasatko a je hotovo:)
Co to je to prasatko? Mam taky M525 a chtel bych si je poradne nastavit.Dik za radu
Prase = trmen :)
Prase = trmen = brzdič
podla oka… ten navod s tym zmacknutim brzdy je dobry, ale mne to bohuzial nejak nefunguje ;-) ja pozrem kde to skrta, povolim prasa, chytim to rukou a tlacim do druhej strany, utiahnem a pozrem ci to este skrta…
Dneska sem montil hydru HFX-9 na predek. Taky sem to podle rady „starsich“ zkousel se zmacknutim brzdy,coz se moc neosvedcilo tak sem si povesil herku na provaz do dilny a hral sem si se trmenem tak dlouho dokat to nebylo ok!
ja mam tiez hfx9… nastastia to netreba nastavovat kazdy den…
Hayesy se diky zpusobu uchyceni steluji dobre. Delal jsem to tak, ze jsem povolil dva inbusy, kterymi je trmen uchycen na adapter, nacpal jsem mezi prasatka a desticky 2 vizitky, zabrzdil a utahl inbusy. Jinak panove, podle meho trmen a prasatko dve ruzne veci jsou. Nejsem sice mechanik, ale prasatko je soucastka, ktera se vysouva a tlaci desticku na kotouc. Trmen je ta soucast, ktera je videt, jak sedi nad kotoucem a jejiz soucasti je i prasatko.
Takze jednoduse receno je to prasatko:)
neni, je to jako bys tvrdeil, ze grip a riditka jsou to same
Pro me trmen = prasatko. To co popisujes je pro me pistek:)
No otazka ani neni o tom jak moc presne vystredit, ale jak moc ti to bude na ramu ci na vidlici pracovat ;) Mam hayesy s 8" kotoucema a ty zvuky co z toho lezou jsou priserny ;( ZKousel sem ruzny figle ale nic se zatim vyrazne neosvedcilo
Jako jak pracovat?
A jake zvuky?
No 8" kotouce Hayes nejsou nic moc a problem je v tom, ze jsou natolik velike, ze se na nich projevuje napr. zkrouceni ramu, skrtnou si o desticku a tim se rozvibrujou, je to vazne moc prima zvuk ;)
Hayes , povolit uchycení třmenu (postmount) zabrzdit a dotáhnout třmen. Toď vše.
Jinak jak obecně o vystředění kotoučovky a škrtání. Pokud tím myslíte, aby v klidovém stavu kotoučovka neškrtala tak se systémem pevného třmenu a kotouče je to věcí montáže a koutouče kterej nehází. Pokud to je systém plavoucího středu nebo kotouče, tak to je založený na tom že se to vystřeďuje právě škrtáním. Za jízdy záleží na tuhosti vidlice a osy náboje. Takže, neškrtající kotoučovky prakticky nejsou. Stejnak škrtaj i ráfkový brdy jen si to tak neuvědomujem. Na 99% se jedná jen o blbej pocit. Pokud vlastník neudělá nějakou blbost při montáži tak to jízdní vlastnosti prakticky neovlivní. Jinak pro malou tuhost vidlic a os nábojů, čím větší kotouč tím to bude víc škrtat.
s tvrzenim, ze neskrtajici kotoucovky prakticky nejsou nesouhlasim. Pokud neskrtani znamena nevyluzovat zadny zvuk, tak si dovoluji tvrdit, ze moje predchozi Hayesy a soucasna Shimana neskrtaji.
Pokud neskrtani znamena nevyluzovat zadny zvuk,..... :o) Lol To sem čekal. Tak v tom případě neškrtá i mnoho jinejch kotoučovek. Jinak tvrzení …neskrtani znamena nevyluzovat zadny zvuk… není pravdivé.
mam hfx-9 a tu a tam to skrtne. cim dyl jezdim bez problemu s koly, tim je to lepsi, desticky se vystredi a a je to ok. Ale kdyz vyndam napr. predni kolo a dam ho zpatky, tak je to boj a nejakou dobu trva nez to nastavim a dale zajedu. Po nejake dobe , nekolika dnech jezdeni to pak ani neskrtne. Ale to , zer neskrtaj v garazi po nastaveni neznamena , ze neskrtaj pri jizde.
jak to skrtani identifikujes, kdyz nic neslysis ? Treni se vetsinou projevuje teplem a zvukem. Teplo bych na kotouci netestoval, tak jak na to prijdes ? Zrakem nemuzes poznat desetinu nebo setinu milimetru, ktera muze rozhodovat, zda skrta nebo ne.
Mam taky problem nastavim si prasiatko tak aby mi to nesuchalo. Ale len co zopar krat silnejsie zabrzdim tak to zacne dost suchat. A taktiez sa mi az tak moc nevracaju dosticky. Neviete poradit?(HFX-9XC)
zadej do vyhledavace „drhne“, klikni, pohodlne se usad a cti… sampus nech zatim v lednici