Ahóój všichni ! Mohu na přehazku Deore, Deore LX dát grip shift od Sramu? Stačí X.7 nebo raději X.9 ? Díky za pomoc !
Ahóój všichni ! Mohu na přehazku Deore, Deore LX dát grip shift od Sramu? Stačí X.7 nebo raději X.9 ? Díky za pomoc !
ani X.7 ani X.9. Kromě otočná rukoje? řazení na horské kolo není moc vhodná.
jasně nejlepší je pevná a otáčet kolo kolem ní
..Gripshifty jsou lepsi nez packy, slovy klasika receno .. Můžeme o tom pochybovat, můžeme o tom vést spory,můžeme s tím i nesouhlasit, ale to je všechno, co se proti tomu dá dělat…8-))) zdravi universal kratky
Je docela možné, že otočné je lepší než páčky, ale zároveň je naprosto jisté, že na horské kolo (které je také používáno jako opravdu horské kolo) je otočné řazení zcela nevhodné a někdy dokonce nepoužitelné.
..a zrzavý prej smrděj
chlast-slast
De to,ale nemuže to být X7 ani X9,ale třeba Atack nebo Rocket,ty sou kompatibilni s Shitmanem.
Jasne ze muzes. Jen je otazka, jak to bude radit.
Obecně ano i ne
Gripshift řazení od firmy SRAM
SRAMu má „gripshift“i páčky pro má řadu Shimano kompatibilní a řadu ESP kompatibilní
Měniče jsou jen ESP , řadu pro Shimano už nedělá
X.0 , X9, X7 , ESP 9.0 ESP 7.0 ESP 5.0 sou Shimano nekompatibilní. Namontovat jdou, ale nebude fungovat správně indexace řezení
Pro přehazovačku Shimano vybírej pouze z těchto řad: http://www.sram.com/…rs/index.php
jasne, ze jo !! kdo je zvykly na Gripshifty, neni nic lepsiho, ja jsem taky vymenil packy a koupil SRAM ATTACK – Shimano kompatibilni, funguje to skvele, zadny problem nemam (pouzivam presmykac i prehazovacko Deore) : odkaz na stranky s popisem razeni www.quickshop.cz/zitny/ zdravi kratky universal
souhlas…otočný je otočný (mám x.7 ale s SRAEM7) a jsem za vodou :-)))))))
souhlas…otocny je otocny a proto jedine packy (sram nebo shitmano – to je jedno)
páčky sou jen páčky.....otočný je otočný!!!! s šípkovou nebo se zelím!!!
no tak jo, kdybych jezdil na trekingu pres ves do hospody a jinak kolo nepouzival, tak taky ty otocny hruzy preziju :-)
jo a samozrejme se zelim :-P
..se sipkovou !!
…zapomel si „univerzal s kratkym“
každému co jeho jest…někdo má a někdo nemá…image je na nic :-) btw: sekačka má plyn na páčku, motorka otočnej..pročpak? ;-))))
dam se podat :-)
..páč páčky se hoděj akorát na sekačky :-) no nic…já proti páčkám nic nemám, jen je nechcu
no jo ale ja tema packama radim a ne pridavam plyn. navic vodni skutry a trikolky a ctyrkolky maj taky packu. toci se uz jenom na motorkach a par zoufalcu na kolech… :-P
chtěl jsi tím snad říct, že jsem zoufalý? cizinče? :-) Tak jo, pčesvědčil jsi mě..asi půjdu na skupinovou terapii: Dobrý den, jmenuju se Honza a na bajku řadím gripshiftama :-)))))))
..ty páčkama řadíš? A to jde?????? ;-))))
ne ja s nima cvakam :-) …radi radici mechanismy na druhem konci dratu, abych byl presny :-P
zavolejte Chocholouska, mame tu dalsi tezky pripad:-)))
Lidem co nikdy nejeli v terenu se asi neda vysvetlit, ze s GS se neda radit.
Lidem co nikdy nejeli v terenu se asi neda vysvetlit, ze se s packama neda drzet za riditka, ovsem radit muzes ostosest 8-))
prosimte vysvetli mi, co muze clovek, ktery na kole jezdi akorat fotit, pripadne jede od hospody k hospode, vedet o jizde v terenu?
…to si myslis, ze kdyz chci fotit MTB, jezdim nekudy jinudy, nebo litam vrtulnikem ? viz. http://www.universal.vmoste.cz/…ton/obr4.jpg
je to jasný…tady bys už s páčkama ležel v kaluži :-)))))))))
Teda takhle bych se kvuli fotce neobetoval :)
Prave, ze s packama se drzis za riditka a radis jen jednim prstem. Zatimco s GS poustis celou rukou riditka a snazis se trefit prevod.
:-) ano řadíš jedním prstem, ale já v terénu potřebuju držet řidítka všema pěti…a jestli si na otočných pouštěl řidítka, tak si to holt vůbec neuměl ovládat
A cim radis, kdyz vsema peti drzis riditka?
No jak vás tak pozoruju :-/ Páčkama se zaměstnáte o jeden prst na ruce míň neř GripShiftem. Ale nevím z čeho plyne, že se při řazení gripshiftem nedržíme přidítka.
Pokud bych chtěl džet gripshift celej . Zaměstnám tři prsty , ale furt držím řidítka.
Mluvím o člověku v konfiguraci 5 prstů na ruce a ruce dvě.
Takze tema trema prstama drzis grip shift a zbydou ti dva. Minimalne jednim brzdis.. to bude asi malicek a mame tu jeden prst na riditkach a to jsme jeste nezacali radit.
Uhmm a takže jedním prstem co brzdím se nedržím přidítek. A v tom je problém?
Ne v tom vubec neni problem. Problem je spis, ze kdyz radis, tak nedrzis riditka vubec nicim a i s tim jednim prstem na brzde bych si nebyl tak jistej. Podle me tam nemuze zustat.
já si říkal, proč furt padám :-)
Nevim cim je to u tebe, ale po prerazeni na GS pak jeste musim znovu pustit riditka, abys vratil zapesti do puvodni polohy, prst na br.paku atd. Zase si lidi s GS vic odpocinou a casteji meni uchop ;)
:-) jsi dobrý, tvá ruka se na řidítkách ani nehne, šup jeden prst nebo dva na brzdu, šup druhej na páčku a ruka stále svírá v jedné poloze řididla…já ti nevěřííííííím ;-)
Ja vim, ze to neznas. S cantikama a GS to nejde :))
hele a mas ten gripshift vubec namontovanej na riditkach?:-) treba na takovou sedlovku by to slo dat taky – pak chapu ze se s tim dost blbe radi:-) jinak ano na prehazku jsou asi lepsi packy (i kdyz uz je nemam nekolik let) ale na presmyk (co zase nemas ty uz nekolik let:-) je vyrazne lepsi gripshift – obzvlast nedam dopustit na mikroindex – uz se nemusim porad patlat s dokonalym serizenim presmyku.
tak ted nemas pravdu. kdyz radis GS, tak drzis riditka este druhou rukou, takze aspon jednou rukou to drzis porad (za predpokladu, ze nebudes radit obema najednou) :-)
To bys byl sebevrah, to s GS prece vubec nejde :)
To jo, obvzláš? pokud to říkaj lidi co nemaj řazení přesmykačem skoro 10let
:) Ale uz jsem jeden videl, hec :)
No nevim , pro tebe znamená držet gripshift = nedržek řidítko. Gripshift není řidítko = nedržíš řidítka. Grip = není řidítko držíš grip = nedržíš řidítko
Takže všichni co maj gripy nebo omotávky nedržej řidítko, jen lidi s Gripsiftem si víc kompilkujou.
Neplet hrusky s jabkama. Ale s poloviny mas pravdu gripshift = nedržek řidítko. Gripshift není řidítko = nedržíš řidítka, protoze s riditkama neni pevne spojeny narozdil od gripu nebo omotavek.
Nektere gripy taky nejsou pevne spojene s riditkami. Nejlepe na kombinovani s GS.
Jo pevné spojení omotávek a gripů s řidítkem lol . Né každej má ODI na objímku. A jak to realizovat na sinničních kolech?
Proště pro mne nedržet řidítko znamená držel něco jiného než omotávku, nebo grip a u gripu je jedno jestli je součástí řazení nebo ne.
Objímky jsou i na mých BBB za necelé tři sta … na to není třeba ODI …
Aspoň se konečně naučíš „no hand“, nebo jak se to jmenuje :)
aspoň se s nima dá řadit. S GP na kořenech ani dobře neřadíš, ani se dobře nedržíš.Brácha měl GP, tak vím o čem mluvím.Zkoušel jsi někdy páčky?
samo že ne GP ale GS
tak GS..já se spletl taky :-)
jo brácha měl GP a ty víš o čem mluvíš…:-))))))
sem se opravil necelou minutu před tvojí reakcí :o)
jo jo :-)
kdyš řadíš na otočných, tak se v jeden okamžik držíš pouze té řadící otočné části.Tedy pro mne to není pevný úchop.
pro mě není úchop s jedním prstem na páčce…asi je to síla zvyku ;-)
jj nez se pustit jednim prstem, to se radsi pustim uplne, ze jo?
jenže já se nepouštím, víš..to jen ty
ja taky ne, ja mam packy…
pouštět zde znamená přidat nepříjemný stupěň volnosti, ne úplně pustit, to je snad i pacientům Chocholouška jasné.. No třeba máš takové ruky – buď od plastického chirurga rozpůlené nebo od narození tak elastické, že se palcovou částí dlaně řadí na GS a malíkovou částí se drží a nepřidává se tím při řazení onen stupeň volnosti
Tak by mě zajímalo s jakejma GS máš zkušenost? Máš na mysli half-pipe, nebo shorty, nebo to víš jen od pana doktora Chocholouška?
To je prece jedno. Akorat u h-p uz se tezko chytis jenom za riditka.
A cim brzdis?
kdyz oni normalni lidi porad nebrzdi – treba do kopce vyrazne casteji radim nez brzdim:-)
Tak jsem asi takovej sralbotka :(
ty neumis radit a brzdit zaroven?
Bez toho, abych mel alespon jeden prst na jedne z tech pacek ne. Asi jsem lama. Ukaz mi cestu.
presne a este si „vytacis a vylamujes“ zapesti. kdepak zlaty packy, cvak cvak a je to a ani prsty nemusim uvolnit. mel sem grip a uz to nechci videt, je ti Shit Shift
jo jasně, ty potřebuješ na kořenu přelítnout z krypl placky, hned na největší během půl vteřiny…tak to seš kanón!! :-))))
pak se nedivím, že sis vylámal pracky
vadi mi ze se radi „celou rukou“, na packy mi staci jeden prst, ruka se nehne.
tak to skutecne nepotrebuju, ono to ani nejde. ja mam totiz na kole do terenu pouze jednu jedinou placku a z ty se retez diky napinaku nikam nehne.
a než uděláš cvak cvak, tak já mám zařazené
ja mam zarazeno porad. tim „cvak“ pouze menim prevodovej pomer
Dobře kluci, řaďte si páčkama..dle libosti.
Diky. To mi muzem.
:-)
Zjova, to je diskuse, jak za starych casu. Ja chci jeste „pevna versus odpruzena vidlice“. Nebo „Neni 80mm zdvihu na XC moc?“
sem ani netusil, jak to muze byt poucne..ale, fakt by mne zajimalo co maji treba zavodnici ve sjezdu, nebo v nejakym narocnym technickym terenu, jestli opravdu ti nejlepsi z nas voli packy kvuli necemu, cemuz treba nerozumim, ale zatim to tady nezaznelo…takze profici zavodnici cim radite ??
Uplne dole http://www.specialized.cz/…uality05.php?p=15
Ti co museli vozit SRAM jeste nez delal packy meli verzi s odrazovaci packou.
no dobre, zkusim tedy doject do te sve hospody s Gripshiftama 8-))) timto za sebe uzaviram diskusi zdravi kratky universal
no ja mam packy sram a drzim riditka na jedne ruce ctyrma prstama a radim palcem a pripadne brzdim dvema…rozhodne min nes GS
Mam Halfpipe a drizim riditka ctyrma prstama a jednim furt brzdu. A radim tak ze ohnu lehe zapesti a niceho se nepoustim a prst na brzde je furt…
Tak to bych chtel videt… mozna by stacilo videt ten pahyl co mas misto ruky ;)
Diskuse ve stylu „když to není vhodné pro mně, tak to nesmí být vhodné pro nikoho!“
Bude fungovat řazení Sram GX Eagle Grip shift s 12 ti rychlostní přehazovačkou Shimano XT?
Ano