Tak borci, kdo se chystá na tento výjmečný a nádherný závod?
Tak borci, kdo se chystá na tento výjmečný a nádherný závod?
já, ale bude to asi ukrutnej boj…letos mám víc natlačeno na dh něž najeto na xc
S tebou se automaticky počítá
Taky se chystam, ale mam z toho docela hrachy, ne ze bych mel malo najeto, ale prece jenom… :) Asi to ujedu, ale o zavodeni se zrejme nebude dat mluvit. Nejaky rady zkusenejsich drasalistu???? :)
Zkus si to vychutnat. Jsem místní a Drálal byl můj první závod v životě. Jel jsem ho sice 10 hodin, ale byla to paráda. Žádná krize, prostě pohoda. Pak už se člověk snaží zlepšovat a to občas bolí.
funguje vam menu vlevo? http://www.drasal.cz/
Jo, funguje
jedu, ale taky mám pocit,že to nebude moc o závodění. nemám najeté dlouhé tratě:( takže se nenechat na začátku vybláznit a jet v klidu!!!:)už se těším.
jedu poprvý a moc se těším. letos se mi ještě nepodařilo dorazit do cíle na kole, tak snad premiérově:-)))
snad jedu taky:) jinak taky jedu po 1.:) lidi jakej to ma povrch? je to na slicky?
první stoupání po dešti na sliky není..respektive první 1/4 závodu po sjezd na chvalčov. Pak je pohoda – flyšový podklad(rozpadlý pískovec) závěr Hrubá malíková po dešti je jílové kluziště. Vše mezi tím si asi na semislikách dá sjet. Já teda osobně to odedřu na na Piranivpředu a Z-Maxu vzadu. Byl jsem tam včera a je to stále dobré..tj blato jen semtam v prohlubních(mluvím o blátivých úsecích)
„Piranivpředu“? co to je??
Piranha Pro od IRC semse překlepl.Tak to je, když člověk u toho jí.
No, minuly rok mi nekdo psal, ze blato je jen na par obvyklych mistech – ze to bude 90% trati, to jsem netusil :o)
Taky jedu, poprve, tak jsem zvedavej jaka bude trat. Ale asi dost hruza uz podle toho jmena ;-)
Drásal existoval, byl to Holešovský obr a jeho jméno nese tenhle maraton. Né že by byla tak drastická a drásala ti nervy.
:o) nadruhou stranu to není ani žádná procházka růovým sadem. V sobotu jsme to dali Zlín-Troják a po Drásalovi do cíle v Žopech, vedro k zalknutí, ohnutý hák na přehazce… Z tama do Otrokovic na Štěrkáč a tam byl jakýsi triatlon…no kdy jsem slyšel ty časy co měli vítězové, tak jsem přemášlel jestli mám vůbec ještě jezdit na kole (tak , pravda, byla jeli na silnici) Tak doufám e letošního Drásala opět přežijeme ve zdraví.
Taky jedu, ale budu do poctu, zavodit budou jini…nu co uz…
tra? je super! sice fakt těžká,ale super. zázemí taky. budete zůstávat na kalbu?
no nevím, tra? Drásala je výletnicky lehká, podle mého názoru
lehka trat?mno chlape nevim ja si projel 50km a muzu ti rict mazec mazec,120 km a prevyseni 3200, kopecky sice nadherne ale muzu ti rict ze treba z chvalcova na tesak je pekne stoupani lesem a dalz rajnosek potit krev na jahelnik ci jak se to jmenuj tzn 1km do kopce peso a mam co delat udrzet se tam.jinak obdivuji vsechny zavodniky kteri se daji na tento zavod.
Jo, ale Kovar myslel technickou cast. Jsou tam jen dva (pro me nastesti) technictejsi sjezdy – z Kelcaku a Jarcova. Delkou a prevysenim to narocnejsi je, zvlaste pokud clovek na pocatku neodhadne svoje tempo.
Presne tak, technicky je to v poho. Pri me predlonske ucasti to nastesti „vylepsil“ dest, a ke konci blato:-) Na Rubenach Acris to byl nezapomenutelny zazitek, nikdy by me nenapadlo, jak dobre umim jezdit:-)
no jo, předloni to bylo i technicky náročné. To jsem ještě vozil Pythona vzadu :-)
Já v roce 2003 nezmokl, nějak mě to minulo, ale to nebylo tím že bych byl mezi prvními, ale naopak. Za to bahna jsem si užil.
Kolik je (řádově) mít potřeba najeto, aby člověk přežil a dostal se do cíle dřív, než v sedm večer sbalí časomíru ?
Otázka je jak dlouho jezdíš. Kámoš loni neměl najeté ani 1000km, ale už jezdí dlouho a proto v něm určitá forma výdrže přetrvává. Dle mého názoru, pokud ti při vyjížďkách nedělá větší problém ujet 80km, tak to zvládneš. Už jenom díky bezvadné atmosféře která tam vládne a dobrým občerstvovačkám, které dokážou nakopnout.
Cca 80km není problém, ale víc zatím nejezdím. Za letošek mám cca 1700 km, pokud možno mimo asfalt – z Drásala mám docela respekt …
tak v tom případě to máš dobré, respekt nemusíš mít, hlavně jet svým tempem, nepřepálit, protože je to hodně kilometrů po povrchem nenáročné trati, ale náročné profilem.
Ten není na škodu, horší by bylo, kdyby jsi to podcenil. Je to nádherný závod a bude se ti líbit. Směsice všeho co takový maraton potřebuje. Drsné výjezdy, technické sjezdy, krásné lesní cestičky, pěkné výhledy, prostě nebudeš litovat.
No vidis, to jsme na tom stejne a ja jej letos pojedu uz potreti.
:-) … ještě chvíli a budu zlomen, už včera jsi mne načal …
no vidíš, já mám asi 300, no možná 400, asi dva měsíce mi nefakal tacháč
To máš víc než jsem kdy měl já v době Drásala a jezdím ho..Buď v klidu, letos jedu taky, ale vzhledem k studijně-rodičovským povinnostem budu atakovat zadní příčky :-)
No tak já su na tom podobně (stavebně rodičovské povinnosti) takže se o ty zadní příčky budeme bít spolu
Mám takový pocit, že ti co se budou bít o přední příčky na Drásalovi rozumy na bike foru nehledají. Prostě všichni se sejdeme někde vzadu a jedno jestli to bude 550.místo, nebo 726.místo.
to bude vzadu pekne naslapane…:-)))
cha cha…já se budu bít abych to zvládl pokud možno v termínu.
Budu tvuj support :)
Tak v mém případě to bude asi stejné.Letos jedu poprvé a budu spokojen,když to vůbec dojedu… alespoň vylepším pořadí ostatním:o))V sobotu jsem jel z Žop na Rusavu…no bude to zajímavé
podle kováře nic:)))
Kdyby jste jel nekdo z Jihlavy nebo projizdel Jihlavou rad bych se svezl kdyz nesezenu zadnej odvoz. Ozvete se. Dik.
Pak bych mel moznost jet Author Znovin cup- Vinarska 50, ale nejsem si jistej jestli nehorazny startovny predem 500,– potom 700,– za ten zavod opravdu stoji..
Někde jsem četl, že to má 200m převýšení. To snad ani nemůže bavit taková rovina (Vinařská50).
je to silenej zavod, ja to jel pred 2 lety, porad pilu, rovina…prumer hodne pres 30 km/hod, startovny je vysoky protoze to porada mohyla a ta to ma takhle vsude viz. treba Prazska 50
Jedu.
S tebou se také automaticky počítá.
To jsem fakt rad :o)
Jel jsem minulý rok a byla to pěkné závodění:-)teda možná tak do 60 kilometru.Pak už to bylo horší.Nádherný závod!!!Škoda jen,že potom začalo pršet,tak rychle jsme kola ještě nebalili:-)Jedu to taky proto,že 120 km dám v kuse jen jednou za rok a to na Drásalovy.Takže SEE YOU
BTW, nemáte někdo k dispozici odvoz z okolí Prahy? Anebo nejede někdo vlakem, abych případně nejel sám? :-))))))))))
Pokud nepojede kamos, tak bych mel v aute jedno misto volny, tak dam pripadne vedet
to by bylo super:)
Ahoj, mam mozna blby dotaz. Dneska jsem to poprve zkusebne jel a porad premyslim, jestli se to da kompletne cele vyjet (hlavne vcetne Kelcskeho Javorniku). Ja jsem byl rad, ze jsem to na nej v tom kamenitem terenu vytlacil :-).
krátký úsek na Kelčák to tlačívávám – v tom nejstrmějsím úseku a na těch kulatých kamenech, které fungují jako hrách na Jánošíka- a pak ještě kdesi – asi na Pardus, tam už chybí i ty síly.
Promluvil skutečný genius… Tak, jelikoř přítelkyně na to trošku nemá, a můžu jet svým tempem tak mi doufám nebudete ukazovat tra't jako na Slušokruhu. At' se daří.
Toš, letos skusím štěstí znovu, hlavně se těším, jestli na občerstvovačkách bude zase ten výborný chleba se sádlem, ten byl fakt sqělý…
Tak nevim…divam se na pocasi a vypada to se mnou nevyrovnane…jestli bude mit lejt, tak se pojedu jenom podivat a nic vic :)
na jakém serveru jsi se díval??
jestli bude pršet, tak potěš…rozbahněné hostýnky fakt nemusím…jíl+písek = odrovnaný bajk:( snad to nevyjde…
Nestras, na poslednich dvou prselo v den zavodu ci tyden pred a vsude bylo spousty bahna, tak na potreti to snad vyjde.
byl jsem cast projet v sobotu (cca 60km) a bahno nebylo vubec – zatim, ale pisek pekne vyschnul a misty te to hezky rozhodi (napr na louce mezi Lazy a Bludnym)
Nestrasim, ale pocasi se mi proste nelibi…a v bahne se mi jet nechce…proste ne a ne a ne… :)…staci kdyz mam zdemolovany DHcko :)
Nerikej, ze se bojis :) Takovej technickej zavodnik a navic cerstvej inzenyr…
:o)
Nerikam ze se bojim, ale v desti se mi nechce…proc by melo?
A nejsem Ing, ale Bc ;)
Mne uz taky ne, ale zatim jsem se vzdy nechal vyhecovat – holt slaba vule :o) Ale pokud by prselo uz rano, tak bych asi zustal ve spacaku.
No…tak tady ted prsi…no…ale pokud to bude jenom takovejto lehkej desticek, tak to v sobotu pude…tak uvidime :)
Hmmm, tak to v Brne uz leje jak z konve. Ale alespon se splachne prach. Pokud uz zitra prset nebude, bude to dobry. Kdyz jsem byl v pondeli po SO+Ne bourkach jezdit, tak v lese bylo docela sucho.
Tak kápněte někdo božskou, jaký je terén, jestli budou lepší nějaký špalky nebo třeba Ralfy :-). Jedu poprvé tak jsem zvědafff!
Myslím, že to chce něco rychlejšího, ikdyž začíná dneska ráno nenápadně krápat… takže uvidíme.
Z drobneho krapani prave preslo ve Zline v peknej lijak, takze si to hosi uzijte ve zdravi ;o) Drzim palce vam i bajkum.
No, dyby neska chcalo celý deň a zitra a v sobotu už né, nebylo by to špatné, aspoň by sa neprášilo… Nějaká ta kaluž by sice zbyla, ale s tým sa mosí počítat, že človjek dojede jak prase… :-)
Já jsem už včera přezul na Z-maxe a vídím, jak to bylo prozíravé…
Ja vepredu nechavam Nokian Boazobeana 2,1" a dozadu jsem ted soupnul Michelin Wildgripper Lite S 1,6"…pokud bude lejt jeste chvili, tak to bude skvely :)
No ten déš? , co tu byl, ani snad neprošel skrz listy k zemi, takže jestli více nezaprší, tak bude sucho.
A chčije a chčije…Jestli to tak pude dál ,tak budu zase muset pomáhat točit pivo.
ja byl na trati v utery sucho a jakkoukam jak chcije predstavim si uricite pasaze jak to musi vypadat po desti ci za mokra budeto velice zajimavy zavod,jednou ho urcite pojedu
Tak jak to tam vypada dneska ?
Tady U Jihlavy chcije jako s***e… :) A ja jsem v praci na kole, tak to bude super cesta domu :(
Tady svítí slunko
hovno.. a kde?
tož tady, gottwaldov a okolí. Ale to nic neznamená. NA radaru ( w2.shmu.sk/radar/) vidím, že tam máš jaksi deštivo
Zaplat panbuh to jde pryc, za chvili to tam mate :)
no jo, vypadá to tak
Jo,jo,zatím svítí sluníčko ale… Dusno je jak prase a podle radaru se to sem nezadržitelně řítí.Ale třeba to dopadne jek včera a nepůjde to poznat.
No tak tady je to znat hodne.. Neni videt na krok, na silnici je vrstva vody jako neco
Pokud bude v neděli slušný počasí a budem po sobotě živí, plánujeme s Gooodem dát do odpoledne lehčí projížďku, aby jsme se časově stačili vrátit do Prahy. Pokud budete někdo chtít jet, můžem dát nějakej minisraz B-F. Vítáni především domorodci znající místní trasy:-)
Škoda, to již budu na trase směr Dolomity…
Vlak nepocka :) http://sport.idnes.cz/sporty.asp?…