Čo to znamená vakl, viem iba že niečo na vidlici.
Čo to znamená vakl, viem iba že niečo na vidlici.
vůle
To je to, co se dělá na Suntourkách!
A to je čo?
No prostě je to nechtěná mezera mezi dvěma součástkama..
že vidle ma mezeru mezi vnitrima a vnejsima nohama a tene nedolehaj.
no a při pohybu, nebo při jizdě se to třepe hybe ne jen nahoru a dolu, ale i dopředu, dozadu, nebo dokonce doleva či doprava… Vlastní zkušenost(Suntour XC 60) :-(
potvrdzujem…tam to vakla do setkych stran:)
XC60 není vidlice, vůbec by se to nemělo dostávat do rukou lidem co chtěj jezdit víc než do sámošky.
A taky na marzocchách…:-)
a taky na vsech ostatnich, predpokladam:)
s tim nesouhlasim za firmou Rock shox, Fox, Manitou a Peace a taky Lefty od Cannonu si stojim
Si děláš srandu, že jo:) Manitou jsou ve vaklu druhým největším adeptem, jestli nevěříš, kup si skareba a uvidíš:) Mě se v kopci hýbe dopředu a dozadu cca 1 cm…
ssi ze me delas prdel:(((((
ne kazdej je takovej lempl, aby si dal 200kotouc na 100mm skareba…:-P
kym som nepozrel foto biku jagadora tak som myslel ze si delas prdel
Nevim jak lempl, ale na jogadorove kole to vypada mensi nez 200mm.
aaaa,ze by opet dalsi clovek co nepochopil ze Skareb je pro chrty nebo holky a zasadne bez kotoucu???:)
160 kotouc a nejaka mene vykona brzda mu neuskodi ale LX a 200mmkotouc:))
ale houby, po čase mají větší vůli všechny.
Vakl se časem udělá na všem. Čím víc to prasíš, tím rychleji ho máš.
S tim Rock Shitem jsi me hodne rozesmal :o)
Já do toho nechci kecat, ale za Pace bych moc nestála…
pred Pace za Pace, nikdo nesmi stat, nebo nebudu hrat
:-)
to si se spatne koukla.. on psal PEACE.. ;o)
Si myslim, ze prave Pace byly proslule svym vaklem uz na nove vidlici. Jediny co by nemuselo mit nutne vuli je ten Headshock (vcetne Lefty).
Možná jo ale na suntourkááách nejvíííííc!
podle toho, co jsem vuděl, tak máš naprostou pravdu. je to hrůza. nehledě na funkčnost. jel jsem jednou na olejový suntource a když jsem nastavi vzduch tak, aby to aspoň trochu pružilo, tak se pak po propružení vracela asi pět minut nahoru, pak jsem chtěl vyhodit kolo na chodník a kvůli její bleskový reakci jsem procvaknul duši:). Ale to je stará známá písnička. Spíš odrhovačka.
Když dva díly na sebe maj těsně doléhat ale kvůli opotřebení materiálu, povolení nejtů nebo šroubků to tak není a vzniká nechtěná vůle. Bejvá dost nepříjemná- díly pak o sebe klepají a odírají se a dělaj další nepříjemnosti. Tak to je vakl.
z německého wackelnd – viklající se Vakl – vůle, která je na závadu
Nevies co je vakl? Este si necestoval zeleznicou?? Velmi pohodlne. Sadnes do vaklu a vezies sa. Vakle su vidiet najma na zeleznicnych staniciach. :))
Po slovensky: loker
po slovensky loker z nemeckeho locker :-))
diky nardonimu obrozeni jsme prisli zadarmo o znalost evropskeho jazyka – nemciny
dekuji narodnimu obrozeni za to ze jsem prisel o znalost evropskeho jazyka – nemciny :o)
jesli to nevis, tak ses stasnej clovek !!! :-)