Měnim přesmyk a tzn. rozpojení a následovné spojení řetězu… Jak na to? Mam řetěz vod Shimana, do historie sem se díval, ale žádnej pro mě pochopitelnej podrobnej návod sem nenalezl, tak mi plz napiste naky rady, diky
Měnim přesmyk a tzn. rozpojení a následovné spojení řetězu… Jak na to? Mam řetěz vod Shimana, do historie sem se díval, ale žádnej pro mě pochopitelnej podrobnej návod sem nenalezl, tak mi plz napiste naky rady, diky
Většina vodítek se dá rozšroubovat, takže neni třeba řetěz rozpojovat.
Já sem v poslední době kupoval přesmyk XT od Shimana a X-Gen od Sramu a ani u jednoho to rozšroubovat nejde… Dost mě to štve… Dříve to dělali v poho rozšroubovatelný…
No vidíš, já mám Campu a těmhle problémům se směju.
ňí?ovačkou??
a proc to pises me? :-P
Nejdriv se mrkni, jestli ten presmyk ma dole rozdelavaci voditko na sroubek. Ty lepsi to tak maj, levnejsi maj nytek. Jinak na retez od japoncika potrebujes tusim specialni nytovac a odlamovaci nyty pro spojeni. Nebo to roznejtuj klasickym nytovacem a kup rychlospojky od Srace. Jsem s nima spokojenej.
prave ze naopak, Alivio a Deore maj sroub, LX, XT a XTR maj nejt:o))) a zbytek ma nyt:D
Měl jsem smyk E-TYP XL a mám XT – oba mají šroubkem rozdělavatelné vodítko
Mam XT jeste se sroubkem, ale myslim ze ty nove uz tam maji nejt.
novy XT maj nyt a i 2003 ho mel taky:D
mam XT 2003 se sroubem…
Ty jezdis na kole? Nevim co je specialniho na nytovaci zrovna pro retezi Shimano a odlamovaci nyty taky nepotrebujes, pokud se nehodlas presne ridit navodem, ale potrebujes jenom nandat presmykac. No a rychlospojka… no tak na tu silnici treba.
Ten odlamovací nýt má nepatrně větší průměr. Pokud rozpojíš a opět spojíš Shimano řetěz v jednom místě stejným nýtem, hrozí jeho rozpojení při provozu. Otvor v destičce řetězu je vymačkaný.
No vsechno hrozne hezký, ale ja to teda furt nechápu.
To uz sem cet hodnekrát, ale fakt to nepobiram.
Tak to se bojim, ze ani tady ti nepomuzem a jedine vychodisko bude servis.
… jsi mne předběh :-) …
Je mi moc líto, ale pokud nemáš odvahu se do toho pustit ani s takovým návodem, tak to raději hoď do servisu …
http://www.parktool.com/…QchnRe.shtml tady to máš s obrázkama