Za nic na svete nemuzu sestelovat novy LXovy smyk. Kdyz sem se po 3 hodinach stelovani nasral a pouzil stary LX 2001 tak sem to mel za 15 minut serizene. Mi pripada, ze ten letosni presmykac ma nejaky mensi rozsah, nebo uzsi voditko.
Za nic na svete nemuzu sestelovat novy LXovy smyk. Kdyz sem se po 3 hodinach stelovani nasral a pouzil stary LX 2001 tak sem to mel za 15 minut serizene. Mi pripada, ze ten letosni presmykac ma nejaky mensi rozsah, nebo uzsi voditko.
Mas pravdu steluje se hure. Nezbyde nic jineho nez ho trochu pootocit, aby nebylo voditko rovnobezne s retezem, ale mirne stocene k zadnimu kolu, pak se mi podaril dostelovat. Chodi ok.
Jenze pak mi skrta vnejsi strana voditka pri zarazene prostredni pile a trech nejmensich pastorcich. Docela me to mrzi protoze jinak ten novy smyk imho radi lepe a vypada festovneji nez ten stary. I kdyz ten je po 4 letech jezdeni na predchozim kole bez vaklu.
řadí mi dobře, poloha nastavená z krámu ( nové kolo ), jen jsem doseřídil dorazy, popotáhl lanko apod. Takže o.k. na rozdíl od silničního starého Shi 105…
Nevim jestli je LX 05 stejny jako XT04, ale musim rici, ze mne se to asi po 15-ti minutach povedlo nastavit bez skrtani (smeruje to mirne ke stredu, neni to 100% rovnobezne s prevodniky]. Jen me trochu zarazi, ze kdyz jsem s vlozenym pro-setem nastavoval vysku, nastavil jsem nad velkym prevodnikem presne ty 3mm podle sablony. No a po vyndani pro-setu to je nad nim tak 0.5mm-1mm pri zarazenem prostrednim prevodniku. Mam strach, co to udela v bahne, ci pokud by to nejakou nestastnou nahodnou o kousek sjelo.
no já jsem z něj už taky šílenej. Je to sice LX 03 – ale problém je stejnej – když neškrtá na prostředním a velkým nejde při záběru shodit na nejmenší. Zkoušel jsem ho různě točit , dávat nahoru a dolů, prostě porod. Už jsem se skroo rozhodnul ho vyměnit za SRRAM X-gen (nebo jak se menuje) a doufam, že bude klid. Jinak mezi těma dvěma převodníkama řadí skvěle. Jak řikam – na stojanu to shodí i dolů, ale při lehčím záběru ne a ne. Délka osy by měla být OK, zkošel jsem i všelijak dotahovat kliky – no nic nepomohlo. Nemáte někdo podobnou zkušenost?
jo to lx mám na kole.Nový řadil s stx klikama perfektně-po roce už byl horší v bahnu.Sletěl jsem s ním na pařez-trochu se pokřivil-prohl se ten vnijší plech, a od té doby funguje zase suprově.Takže si najdi pařez a … :o))
PS: teď s ním mám lx kliky a stím to řadí pezvadně i po narovnání.
Tak LX05 je u mne naopak jediný přesmyk, který jsem měl namontován a seřízen za pět minut a funguje na první šup bez nejmenších problémů. Provozuji ho ale s LX05 klikami a v tom (v délce jejich osy) by mohl být zakopaný pes.
Svitava je řeka řek!