muzete mi poradit vidli do 8000kc, chtel jsem splice , ale uz ji nikde nemuzu sehnat tak neco podobného se vzduchu mam obavy tak asi pero nebo oil.
muzete mi poradit vidli do 8000kc, chtel jsem splice , ale uz ji nikde nemuzu sehnat tak neco podobného se vzduchu mam obavy tak asi pero nebo oil.
Nebo spíš – http://www.kolokram.cz/…uct_info.php?…
myslis ze te duke bude dobry, mam judy xc a neni moc citliva ma 90kg a nekdy jde opravdu hluboko
Já letosního Duka jezdim:-). btw. Jeho hlavní výhoda je, že má navářky na véčka. Zase nevýhodou je, že má jenom pozitivní komoru.
Co je to pozitivni komora
prave proto ze ma dual air sem psal rebu;)
Mozet mi trochu opisat ako sa sprava vzduchova vydlica bez negativnej komory? Len s jednou komorou. Mam Marz. MX air len s jednou komorou chcel by som vediec oco prichadzam. Budem vediet ked dosluzi co si vybrat.
No MX má úplně jinou kostrukci tlumení.Tam si můžeš hrát s hladinou oleje. Pokud jsem pochopil funkci negativní komory správně, tak s ní nastavuješ citlivost vidlice.
Ale tam je misto negativni komory pruzina. Akorat docela nepovedena konstrukce :(
Mohu vědět, proč se ti zdá nepovedená?
Spatne zvolena delka a tvrdost pruzin. Tedy, abych se spravne vyjadril u starsich modelu (jako mam ja). Taky se meni podle nafoukani vidlice jeji ucinek. Ale zas je to levnejsi. Srovnavam to se systemem negativni komory u Marathonky, a taky kuprikladu Duke 2002 to mel (imho) udelane lepe. Alespon v praxi to bylo lepsi.
negativni komora pusobi proti hlavni pruzine na zacatku zdvihu. Znizuje pocatecni odpor pruzeni, coz je velice dulezite aby byla vzduchova vidlice citliva na male nerovnosti. Pruzina s negativkou ti spolehlive vyhladi i mravenca :). Tedy pokud nezadrhava nekde jinde.
Mel jsem moznost se projet na nekolika exemplarich Rock Shox Duke XC a muzu rici ze citlivej je perfektne a narozdil od Manitou i neco vydrzi takze bych ho doporucil Rebu jsme nejel ale par kamaradu si ji taky vyzkouselo a taky nesetrili chvalou takze bych vybiral z techto dvou.
No zase bych to s tou citlivostí u Duka nepřeháněl. Žehlička to asi nebude, ikdyž to nevím úplně na 100%. Zase je otázka, jestli na HT je nutná žehlička. Dalším argumentem je, že za ty prachy už by to žehlit mohlo:-)
je to zehlicka ale mluvim o pruzinove verzi s hydracoilem..
kdyz sem se v patnacti rozhodoval co koupit, manitou black super pro me byla jasna volba!
neber si to osbne ale Duke je za stejne penize lepsi vidlce nez Black
je mi jasny ze ted mi tady budou zase vsichni nadavat ale o spolehlivosti Manitou Baldck by se dalo psat dlouho…
Nevim co se rika,ale ja posuzuju z vlastni zkusenosti-jezdim ji neco pres rok a jediny co se me na ni pokazilo bylo_RTWD(vypadlo nastaveni zdvihu) jinak ma proste nadhernej chod a na mou hmotnost je i velmi citliva,vakl v ni mam minimalni i kdyz ji davam fakt hodne pokourit!takze ja sem s za ty prachy max spokojen.Jinak Duka sem nikdy nejel, takze je dost mozny ze je lepsi. A navic Black je ve vyssi cenovy kategorii akorat tento model ma velmi dobrou cenu. Tak hodne stesti pri rozhodovani,zdar.
me to prijde tak nastejno a obe vidle chodej dobre a vydrzej priblizne stejne. ja bych radsi Blacka nez Duka.
Ono taky záleží o jakých cenách se bavíme. Jestli o oficiálních MOC nebo o cenách na netu. Za ofiko MOC je lepší Black. Má lock na řídítkách. Ale pokud můžeš sehnat Duka SL v cenách 7–9 kkč, tak to určitě není krok vedle.
Souhlasim ja mam s blackem zkusenosti asi takove ze vsem chytel velmi rychle vakl a doslva se ohejbal… proraznei nebylo vyjimkou kdyz byl v pohode chodil asi jako duke ale holt byl dost poruchovej a nespolehlivej
ja mam blacka 03 a je total bez vaklu. porucha zadna. jak se projevuje prorazenej Black? jinak znam dost lidi s Blackem a nikdo na nem vakl nemel a odesel jenom lidem, co na nem skakali a kamosovi, kterej jezdil asi 2 mesice nasucho (sedrena povrchovka vnitrnich nohou).
do 8000kč si kup marzocchi mx comp eta na bagbike.cz.
TAk marzoch MX Comp je dle meho nazoru bez komentare… ten proraznej Black mel zniceny tlumeni proste kovove dorazi a vakl teda meli vsechny fest na jakym kole si mel toho bleka ty Wroume? bokud jen na XC a s Veckama tak to mozna jo ale tvoje bajky tomu moc neodpovidaji..
v tom bude ten problem, jakoukoliv vidli na XC znicis pri skakani a je jedno jestli to je duke nebo black. jinak samozrejme ze mam blacka na XC kole. na skakani sou jiny vidle. a muj black jezdil prvni rok s 205 kotoucem (hfx 9) a potom uz jen s V.
jo jo souhlasim s tebou jen jsem spis chtel naznacit ze mam pocit ze ten duke je o chlup odolnejsi..nic mene klobouk dolu ze to ten black s tim 205mm kotoucem prezil asi si an nej byl hodnej :-)
asi krome marzocchi, ponevaz se sekli a vidlice na drsnejsi jezdeni oznacuji omylem jako XC (soude dle vahy) :o)))