Caute, tak ma napadlo urobit trochu prieskum, zaujima ma kolki z vas co jazdite. Ja osobne som asi 4 roky jazdil na obycajnom XC bajku za 11500 sk a myslim ze som si to celkom uzil. Bajkoval som po roznych trasach, aj po lese ale viac asi po ceste. MTB ma svoje caro, je to dzive ist po lesnej cesticke kde nie su ziadne auta, byt tak blizko v prirode a uzivat si to na lesnych cestickach.Pekne polne cesticky, lesne zjazdy a stupania, ano je to pekne. Casom som ale zistil ze moj bike mi prestava akosi stacit. Naviac som mal stale tendenciu inklinovat ku ceste a zacal som vazne rozmyslat nad tym ze by som si raz kupil namiesto noveho bika cestak. V tomto rozhodnuti som sa nakoniec definitvne utvrdil a od toho roku jazdim len cesty s novou silnickou. Je to nieco perfektne, oproti mojmu staremu horaku je to neuveritelny rozdiel, ten cestak oproti biku na ceste leti :-). Je to uzasny pocit si takto svihat s tenuckou galuskou, na biku je to neuveritelne trapenie. Ano ma to svoje nevyhody, cesty su zaplnene autami a nebezpecnymi vodicmi ale co uz. Ked to cloveka bavi tak nema inu moznost. Takze len tolko, a co vy?…Radsej vyjdete s horakom do prirody alebo tiez svihate po cestach s galuskami? :-)