• Fidoo

Nemátě nejaké zkušenosti s celokarbonovýma rámama. Mám na mysli bajky – hlavně mám tak trochu obavu z odletujících šutrů, který do normálního rámu udělají vryp. Ale co u karbonu? – nechci aby se mi začal na spodní trubce třepit atd … hrůůůza pomyslet. díky za názory

0 0
    • K2  

Nalepil bych na spodní rámovou trubku nějakou větší ochrannou karbonovou nálepku:)

0 0
    • Bleda tvar  

to bys musel jit nejmin 80km/h aby ty sutry neco ramu udelali…

0 0
      • Haryk  

Ty,to ani nemusel.Jednou,je to pár let,jsem jel z kopce,rozumně a s dobržďováním a tu jizvu na noze mám dodnes.Mít karbonovýho Storcka,tak bych asi neměl moc klidný spaní.Zdar

0 0
      • Brouk_Pytlik  

neni potřeba jet tak rychle. Stačí na šutr správně najet a nebo na ostrej šutr správně rámem spadnout. Myslim že karbonu je na bajk škoda, leda tak na normální ježdění. Blbý je to pak i s opravou laku.

0 0
      • vlk  

tak to si nemyslím.Kolega co se mnou jezdí na RB CRX-to tvrdíte, jak jsou to pevná kola.Má od odletajících šutrů na jednom místě jakoby tu trubku prohou dovnitř-prostě šrám a dost velký.

0 0
      • Volf  

S tou rychlostí bych si nebyl tak jistej. Nedávno jsem předjížděl nějakou maminu s asi desetiletým klukem, mohl jsem jet tak 30 a od toho kluka jsem byl asi 2 metry. Od zadního kola mi odlítnul šutr a ten kluk měl na noze šlinec, až mu tekla docela krev. Až jsem se orosil při představě, že by to bylo třeba do zubů nebo do oka.

0 0
    • mm  

kamarad mel karbonovej ram, v nemz po padu byla dira durch. dalo se to spravit stejnou metodou jaka se pouziva u oprav kajaku atp.

0 0
      • Fidoo  

No to ste mě uklidnili. Samý masakry. Mám na mušce karbonovýho Gianta za dobrou cenu, tak se rozmejšlim. Pak je ještě ve výběru Klein Attitude. Co vy na to?

0 0
        • Haryk  

Takový rozhodování Ti nezávidím,to bych měl okousaný i nehty u noh.

0 0
          • Fidoo  

No právěže sem chtěl ušetřit svoje nehty a řek sem YES. Takže bude doma – pak se uvidí. Děj se vůle karbonová …

0 0
            • Jaroslav  

Osobně mám Klein Attitude model 2005 a jsem naprosto spokojen.Než jsem koupil Klein zkoušel jsem i TREK 9.8 karbon a nijak mě nezaujal svými jízdními vlastnostmi. Ten novej rám od Kleina je super.Pokud ke své postavě a způsobu jízdy vybereš vhodnou výbavu (sedlo,řidítka,sed­dlovku,předsta­vec,pneu..)bu­deš maximálně spokojen.Zastávám názor kdo jednou zkusil Kleina už jiný rám nechce. Pouze sedlovku jsem vyměnil za karbonovou Easton a sedlo za Fizik Nisene a jsem po 100km v poho.

0 0
    • vladaza  

Mám druhej rok karbon GIANT XTc, loni stál kolem 27 tisíc, váha i s objímkou je skutečně zvážených 1,35 kg. na spodní rouře mám nalepenou velkou nálepku imitující karbon. zatím jsem spokojený, akorát řeším průběžně zajíždějící sedlovku.když spadneš na šutr, tak poškodíš cokoliv. já mám ke karbonu důvěru- stačí když se podívám na sedlovou trubku, tlouš?ka stěny ve mně budí důvěru – to není žádná plechovka od koly. vezmi si rám do ruky a získáš pocit spolehlivosti, tutéž zkušenost mám se sedlovkou a karbonovými vlaštovkami. Giant není žádná kultovka, ale právě protože vyrábí ve velkých seriiích se nemůže dovolit velký úlety. zkus ho a budeš spokojenej

0 0
      • zirecek  

Skoro vše jsem pochopil, až na „vezmi si rám do ruky a získáš pocit spolehlivosti“?? .-|

0 0
      • Fidoo  

Konečně se vyjádřil někdo kdo ví o čem mluví a nevaří z vody, což je mimochodem tady na fóru dost běžný. Spousta odborníků na věci který v životě neměli v rukách. Neni to konkrétně namířený. Každopádně rám je objednanej. Uvidíme jak na tom bude životnost. Kdybyste někdo chtěli Sfingu, tak je k mání. p.s. Myslim, že v emerice a kanadě je Giant docela kultovka. Rozhodně to neni nováček.

0 0
    • Spawncz  

Tak ja mam od jara ram GIANT NRS Composite a nejaky odletani sutru a narazeni do ramu vubec neresim. Na spodni trubce mam karbonovou nalepku a v poho. Jezdil jsem v Rakousku Alpentour a ted na Lago di Garda a tam te sotoliny a kameni je pozehnane a nepozoroval jsem ani jeden vryp na ramu.

Mam v karbon duveru protoze me zatim nezklamal a prinasi mi zatim jen sama pozitiva (tlumeni vibraci, lepsi tuhost).

0 0
      • emarco  

Touhle otázkou trochu odbočím. Jsem totiž laik, kterýho poslední dobou dost chytlo kolo, kde se dá sehnat ta karbonová nálepka?

0 0
        • Spawncz  

Maji ji v kazdym velo obchode a ja mam od firmy exu. Stoji cca 350kc

0 0
      • Fidoo  

díky za příspěvek. Taky budu mít tohohle Gianta. Jenom mám trošku obavy jakou má ten rám životnost z hlediska degradace materiálu. Rád bych ho nějakej ten rok jezdil. Mimochodem, nemáš nějaké informace o Alpentouru. Chtěl bych to jet (mimo závod). Podařilo se mi sehnat nějaké kusé informace a nepodařilo se mi sehnat aspoň další dva lidi:-). Mám to namyšlený tak, že by vždycky dva jeli etapu a jeden by přejel autem. Další den by se prostřídali. Čili dva dny v sedle a jeden v autě. Nechci jet na těžko.

0 0
        • Spawncz  

no o Alpentour ti toho muzu rict celkem dost, jel jsem tam s cestovkou kudrna a zajezd byl naprosto skvele zvladnutej a myslim ze je to i lepsi jet tam s nekym kdo uz tam byl a zna to tam nez jet tam na vlastni pest poprve. Je to totiz dost spatne znaceny a dost lehce se ztratis.

Jinak mam doma popis tras co jsme tam ty 4 dny jezdili + jsem si koupil mapy takze jsem vybaven i na priste.

Jinak co se tyka povrchu tak z 80% sotolina jinak sem tam asfalt louky a taky sem tam nejaky ten technicky vyjezd i sjezd. Krajina podobna krkonosim nebo jesenikum. Spis doporucuji Lago di Garda je to tam o moc krasnejsi a na bike je to raj.

Jeste jedu letos do francie tak uvidim jaky to bude tam.

Kdyz budes chtit jeste nejaky info klidne se zeptej.

Ad zivotnost ramu, tak karbon ma mit mnohem delsi unavovou krivku materialu, temer nulovou, takze oproti duralu. Tz unava materialu opotrebenim je mensi.

0 0
        • djano  

Material neries – ten vydrzi dost. Giant robil este Cadex, uz ten bol celkom dobry. Ja mam karbonovy ram 11 rokov (aj ked posledne roky ho pouzivam iba na cestu) a drzi.

0 0
    • BB  

mohl be nekdo, kdo vozi karbonovy ram popsat co se stalo, kdyz zasukoval retez ? Kdyz se koukam na tu paseku na hlinikovy zadni stavbe, tak si nedovedu predstavit, co to udela s karbonem.

0 0
      • jonti  

spravi to nieco podobne. Samozrejme, vozil som nejaku ochranu ramu, ale aj bez toho to nebola ziadna tragedia.

0 0
    • jonti  

Vozil som karbonovi ram asi 7 rokov, a s tym co opisujes urcite problem nebol, ja by som sa viac bal u niektorych extremne tenkostennych hlinikovych ramoch. Ale vlastne ani tam by som to neriesil.

0 0
      • kurýr na bajku  

Už ste chlapci slyšeli o GIANT MCM Composite ? Full karbon na SRAM X.7 za 36 kousků… Tak to je fakt nářez !!!

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.