Najedu ročně tak 2000, chtěl bych se zůčastnit nějakých akcí, trapný dotaz : jaké máte tipy a zkušenosti ?
Najedu ročně tak 2000, chtěl bych se zůčastnit nějakých akcí, trapný dotaz : jaké máte tipy a zkušenosti ?
Co třeba Anlen Maratony?
Díky! Juknu se na net..
cross country v blízkým okolí nebo závody seriálu Kolo o život, aby sis to prubnul sám. Případně zážitky ze závodů popsané účastníky třeba na http://www.cykloserver.cz/…r/CsMain.Asp?…
Ty Anlen maratony vypadaji dobre, cetl jsem si ohlasy z lonska. Diky za odpovedi- vrhnu se na studovani ohlasu. :)))
Ahoj, zkus Leader Fox Šumava, najdeš to na www.skisumava.cz. Jsou tam různě dlouhý tratě, najdou se tam naprosto v pohodě i amatéři. Mám naježděno to co ty, jen o jednu nulu míň a taky to zkusím. Všechno je jednou poprvý, přinejhorším si rozbiju tlamu a do cíle se nechám pěkně odvézt…
Jeste jsem se dival na Cyklomaraton Brdy 05, vypada taky v poho.
Hmmm, tak ten vypada moc dobře, asi nebude tak moc náročný, takže bych letos zkusila dva? Díky za tip.
Jel jsem to v roce 2006 a tu kratší trasu…trasa pohoda,ale bylo tam i docela dost lesních panelovek,ale zbytek byl pěknej :o)
Jo, jo, v roce 2000 to byl muj prvni maraton na biku… To to leti… :-)
Mohu doporučit jakékoli krátké maratony, o délce 40–60 km. Náročnost lze odhadnout z převýšení: okolo 500m lehké, do 1000m střední a přes 1000m převýšení těžké. Ujede je každý a každý tam nalezne soupeře. Varuji před oblastními XC závody, jezdí tam převážně čistokrevní závodníci a netrénovaný cyklista bojuje o poslední místo a většinou dostane kolo či dvě.
Tohle pro zacatecnika je http://www.mountainbike.cz/…/index.shtml?…
Ahoj, jaká je atmosféra u toho maratonu Bohemie? Zná někdo? Jel někdo? Povrch príma (minimum asfaltu)?
Chtěl bych ho zkusit jako svůj první. Jen tak pro prdel…
Atmosfera – spis rodinna, narosnost spis mala, asfaltu malo. Letos se tam taky zase chystam
Loni jsem na tom byl téměř shodně, takže jakýkoliv krátká (cca 50km) tra? maratonu, pokud možno ne v blátě – a samozřejmě bez velkých ambicí …
nebo jed kratky Sudety, podotykam KRATKY…
ja s maratony zacal na brnenske 50; na rozkoukani jsem jel ‚jen‘ kratkou trat – 25 km. tzn.: jako 1. maraton si vyber neco kratsiho ;)
Ja som začala o týždeň neskor, na Starobrnotour a tú dlhšiu trasu. Celkom to šlo. Keď človek na vyjížďkach dá tých 60km, nemá sa čoho bá?. Akurát to tempo (moje) bolo veeeľmi turistické. :-)) Ale tá závodná atmosféra dos? strhne. :-)))
S tim doporucenim kratkeho lehkeho maratonu nesouhlasim, vsichni tam pak leti 30 km/hod prumer, ja bych doporucil klidne kratsi, tak kolem 50 km ale vetsi prevyseni. Sam jsem jako prvni akci zvolil Selu (zabezpeceni a obcerstvovacky) a bylo to dobre. Vyber je siroky, chce to taky pockat na slusne pocasi :-))) Ja letos na tom Selovi zapasil hlavne s technikou, proste sem v bahne pred tim nikdy nejel :-)))
// … vsichni tam pak leti 30 km/hod prumer …// … vsichni ne ;)
jako jeden z jednodušších a zábavnějších maratonu hodnotím Author Šela Maraton, je to v super prostředí, nic náročného krásně jezdivej a hlavně suprově zajištěnej a zábavnej…
záleží jakou myslíš trasu. Classic zas tak lehký není. Jako lehčí závody považuju 50ky s nezáludným terénem.
co zkus závod všech závodů…je to sebevražedný, ale myslím, že by jsi to dal. Okolo Hradce (Králové). 5O km po těch nejtěžších kopcích ba přímo krpálech v okolí HK. Převýšení odhadují kladné :-) a max do 300m na 50km. Poměrně rychlý závod, ale když nespěcháš, tak fajn okolí, pohoda, lesy… Mně to nebere, ač nejsem masochista, tak když už někam vyrazím a jedu třeba i krátkou, tak alespoň ať mám pocit, že tam umřu :-). Nejhorší pro mně byl před x lety Krkonošský maraton – Lomnice n.P. (krátká), ale bylo po vytrvalých deštích a kola místy p náby v blátě, to bylo psycho :-)))))).
bláťáky nejlépe v kombinaci s vytrvalým deštěm v den závodu a teplotou okolo 10stupnů taky moc nemusim.
Krkonošák vloni – bláto na smrt a k tomu megavedro.
myslím každou trasu…
Bahno ve Varech teď v sobotu :-)
Já si jako první maraton v životě dal Malevil :-))) Kámoš mne ale trumfnul, ten začal svoji bikemaratonskou kariéru Sudetama. Velkejma… Osobně preferuji strategii „co tě nezabije, to tě posílí“, když začneš na Okolo Hradce apod., budeš pak vyděšenej z toho, že taky existujou kopce a terén ;-)
Z vlastnich zkusenosti bych rozhodne nedoporucoval XC. Jak psal nekdo nahore, vetsinou se i na „obyc“ zavody sjede mistni elita, ktera te roztrha :) Je to docela demotivujici :) Jinak ja zacinal svoji „zavodni karieru :)“ pred 4 lety dlouhym kralem, je to takova klasika a v porovnani s ostatnima maratonama bych rek, ze nijak narocna trat. Kratka trasa uz je celkem masovka (na tu sem se nikdy neodvazil)
dlouhej král je dobrej začátek :) terénem lehčí závod, ale kopce tam jsou. Loni mě docela překvapil ten poslední :)
tak to jsi nebyl sám :-) já tam trpěl jako zvíře, ztratil jsem tam tak 15 míst a proklínal toho chlapa, co nám pod tim kopcem na křižovatce hlásil „už jen kousek lesem a jste v cíli“ :-) jinak na krátkou jsem se zatim taky neodvážil :-)
z Křivoklátu to máš kousek do Berouna a do Let: maratony.sportbusiness.cz/
Krátkej Beroun by byl na začátek ideální. Žádnej extra těžkej terén a délka pro začátek ideální :-).
Beroun má dobrou trať. Roztrhá se tov „kopci“ na Zdejcinu a každý si jedepak to svoje. Doufám, že tam mi to sedne víc než vloni…
Akorát toho asfaltu tam na mě bylo docela dost,ale zase to byla taková rychlovka :-)
No, původně ten stoupák z Nižboru měl jít tím údolím a ne po silnici, to zakázali ochránci. Možná, že letos by to tamtudy šlo, rád bych se tam podíval, nikdy jsem tam nebyl.
Tak to by bylo zajímavější a asi by to ještě víc protřídilo balík. Jinak letos bude zajímavá v Berouně ta 24hodinovka…docela o tom přemýšlím :-)
Sólo bych nejel ani po smrti :-)
Tak to já asi taky ne,ale junioři snad nejezděj přes noc nebo jak to bývá :-)
tak to pak zase není 24H ne? jinak juniory jako kat jsem zatim neviděl… ani to nemá moc logiku.
No čtyřčlenné štafety by logiku měly, do toho bych šel.
Zrovna hledáme čtvrtýho do liberce :)
No, můj úplně první zívod byl ALVE MTB ve Veřovících na Moravě. Mám to kousek od domu a terén jsem znal. Loni se nejelo, což byla škoda, ale ty tři ročníky předtím byly super. pokud se chcete mrknout na propozice, mapku, převýšení a nějaké fotky, tak na www.alvemtb.cz
PS: každý začátek je těžký. I ten můj byl zajímavý. křeč do obou stehen během závodu, pád do bahnového pole a nakonec utržený řetěz :D Ať se tvoje poprvé vydaří trochu lépe ;)
Přijeď na První šlápnutí! www.vinohradskeslapky.com/…prs_prop.htm
Hooj.Co takhle Silesia 2008 v Opavě-krásný závod jak pro profíky tak pro amatéry.