mám na kole v zádu 7ckovou kazetu a 7 razeni na riditkach posralo se me razeni budu muset koupit 8 ckový ale budu moc dojet (novou) kazetu se 7 patorkama ? jsou ty pastorka stejně daleko jako na 8 kolečku ? jasný jedna poloha řazení by byla mimo Dik
mám na kole v zádu 7ckovou kazetu a 7 razeni na riditkach posralo se me razeni budu muset koupit 8 ckový ale budu moc dojet (novou) kazetu se 7 patorkama ? jsou ty pastorka stejně daleko jako na 8 kolečku ? jasný jedna poloha řazení by byla mimo Dik
Melo by to tak byt, ale pozdeji osmickova kazetu na sedmickovou nabu nedas
jde to, musíš tu jednu polohu zarazit šroubkama dorazů, tak aby páčkou nešlo cvaknout poslední polohu. PS. Kdybys chtěl 7čkový řazení, tak za 100kč bych měl staršího altusa.
A nejsou u te 7mičky trochu dál od sebe pastorky, než u 8mičky?
Nejsou. 8-ková kazeta je o jeden pastorek širší a proto nejde na 7-kovou nábu.
ale já mám nábu na osmičku jenom místo toho jednho pastorku jsem tam měl jeden jako podložku …
V tom případě jsi š?astný biker:-) Až ojezdíš tu 7-čkovou kazetu, tak půjde podložka pryč a místo ní tam dáš 8-kovou kazetu a je to…
Ten 7Altus uz je delany jako Rapid Fire?
A měl bys ještě toho ALTUSE? Já bych měl zájem (možná), jsem od Poděbrad. Chtěl bych to hodit na Favoritská řidítka, takže nevím nevím, ale snad by to jít mělo.
No – nejsem si uplne jisty, jestli ma 7 i 8 kazeta stejne roztece pastorku, nejaky minimalni rozdil tam bude. Kdyz pises, ze mas nabu (orech) na 8-mickovou kazetu a mas na ni 7-ku kazetu + podlozku, tak ta podlozka rozhodne neni tak tlusta, jako ten osmy pastorek (ktery tam vlastne chybi). Podlozka je relativne tenka, takze když chces misto 7-mickove kazety s tenkou podlozkou nasadit na orech 8-micku kazetu, tak zakonite musi mit 8-micka kazeta mensi roztece pastorku, aby se na orech cela vesla.
Bude to fungovat normálně. Jen ti to nevezme jeden pastorek. Měl jsem to obráceně 7 – 6 a přehazka prostě přeskočí.
to je blbost. 7 a 8 maji stejny roztece. Zmer si to.
nie je to blbost.je to tak.
Mel jsem to tak (8razeni a 7kolo) a behalo to celkem slusne.
A přeskočí. Když máš sedmikolo a šestirychlostní šaltr tak přeskočí. Sedmirychlostní má kratší chod mezi 1 – 2. Šestirychlostní na sedmi kazetě prostě druhý nejtěžší přeskočí.
Chodi to docela dobre. Ja to ted takhle mam. Sedmicku kazetu a osmicku prehazku a razeni. Dorazem je zaaretovana posledni poloha, takze za nejvetsi pastorek to nepretahnu.
Kočička! Haf!