Jaký máte zkušenosti s lankama potaženýma teflonem?
Jaký máte zkušenosti s lankama potaženýma teflonem?
ted mi prisly s novejma radicima packama a litaji mi v bovdenech jagwire…celkem fajn ale zatim jezdim pouze pomalu jsem po operaci
no na funkci to podle me zadnej vetsi vliv nema, ten teflon se za chvili osoupe a budou takovy sedivi, divny, preferuju nerez
no na funkci rostlinare teda urcite ne, ale na funkci razeni mozna ano
me na to spis pomohly novy bovdeny ;)
kup si broušený nerezový a poznáš rozdíl, hlavně na brzdách ve vodítkách (V brake :)) to dělá hodně, viděl sem teflon opadávat už z novejch lanek, asi je měli dlouho v regálu :))
K tomu nerezu se také přikláním.
nerezové zabroušené jsou opravdu super.1*
pouuzil so ich raz velmi rychlo ten teflon odide v mieste ohybu do prehazky ani nie po dvoch mesicoch co je u mna asi 2000km tak som to vyhodil ostavam na nereze ten teflon so dal na skusku viac ti urobia kvalitne bov. + maznie proste udzba radenia
Takze som vlastne obisiel dobre ked nemali teflonove, kupil som nerezove+kevlarove bowdeny.
Mam je v kombinaci s bovdeny Aligator, jsem s nima maximalne spokojenej. Na druhou stranu jsem se zatim jenom jednou setkal s tim, ze nerezove lanko od jednoho vyrobce (uz si nevzpominam na jeho jmeno) mi asi po 3 mesicich zacalo v bovdenech reznout (pres pravidelnou udrzbu).
Mel jsem teflonovy Avidy. Rek bych ze to poznat neni a stejne se teflon casem v nejnamahanejsich mistech vydre. Podle me zbytecna investice…
dlouho sem vozil nerezovy a asi pred rokem sem zacal kupovat teflonovy,jen k saltru protoze tam mam docela velkej uhel a lanko tam jde docela blbe. A pokud muzu hodnotit tak vzdycky kdyz sem mel teflonovej bovden do 1500km tak byl o neco lepsi nez nerez,jako kdyby sel jemnejc ale po tech 1500km to stoji vzdycky za h… oboje
mám poteflonovaný lanka na silnici a nepoznal jsem rozdíl. Asi proto, že i do kvalitních bovdenů s vložkou trpělivě po kapkách dostávám litry oleje a lanka před protažením do bovdenů vydatně mažu vazelínou. Anebo právě proto – měla by být teflonová nasucho ? Příště teflonová ne, koupím nerezová broušená.
Teflony musí být nasucho!
na teflonovou panev se taky nedava olej ?
jojo,me taky beha v bowdenech kureci maso:-)
dobre ti tak ! nemas prejizdet domaci drubez
čus, obnova vlákna. info z roku 2005 je nedostačující.
Dotaz: nějaké nové zkušenosti, máte někdo z teflonovými lanky?
Nevím jeslti jsem nekoupil jen zmetek výrobek, nebo je to běžný? Prostě teflon.lanko mi vypovědělo službu po cca 2 měsících a cca 1000km možná ani ne. Roztrhalo se v místě ohybu u přehazovačky, přesně ten kousek lanka co je vidět, na přesmykači zatím drží, ale tam tolik neřadím……Díky za zkušenosti.
Já používal Aligator a přišlo mi, že se strašně snadno rozpletou, že nedrží pohromadě. Jestli to souvisí s tím povlakem ale nedokážu posoudit.
no taky mi přijde nějaký rozpletený, ale nevím, uvidím příště to budu víc hlídat po každý vyjíždce. Zkusím je ještě jednou a uvdidím…
neni teflon jako teflon. tak jako u bakelitovych kol
no tak, záhada je asi rozluštěna, i můj servisman mi říkal, že by mělo vydržet trochu víc, a po podrobným průzkumu v místě trhu jsem zjistil prošoupaný a nalomený bowden což způsobilo asi danou fatalitu. Ještě tomu dám šanci a uvidíme asi to lanko za to fakt nemůže … :-) ale to se ještě uvidí