Mám problém, XT Véčka mě roztahovaly zadní stavbu, dal jsem podkovu a nový trojbarevný špalky BBB a při brzdění je páka hodně houbovitá.Lanko mám obyč nerez.Co s tím?Dík.Ahoj.
Mám problém, XT Véčka mě roztahovaly zadní stavbu, dal jsem podkovu a nový trojbarevný špalky BBB a při brzdění je páka hodně houbovitá.Lanko mám obyč nerez.Co s tím?Dík.Ahoj.
Podkova tomu zas tak moc nepomuze. A otazka je jestli se neroztahuje i ta podkova. A co bowdeny ?
Jak ktera podkova nepomuze…treba RB Design na vecka pomuze dost dobre…ja mam tedka vzadu na XC bajku taky XTcko (trosku jsem sachoval…vyhodil Mrazky do sberu…) a dopredu budu davat nakej kotouc na testovani…no…paku jsem kvuli tomu XTcku musel nastavit na nejrychlejsi chod, protoze s mensi pakou strasne brutalne roztahovala zadni stavbu – nutno dodat, ze Mrazky ne – ale za to muze ten paralelogram, protoze pak ty sily tam tomu odpovidaj (mimo misu…)
Jasne, jsou podkovy co se ohybaji a podkovy co drzi.
No, možná je tom i podkovou, mám tam nějakou kompozitovou od firmy ACOR a připadá mně, že pruží. Kde se dá a za kolik sehnat podkova od RB design. Dík.Zdar
A jaky kotouc budes davat do predu?
No to bych taky rad vedel, ale nikdo jiny ho tu prej nema :o)))
Takze jak te znam tak to bude Avid Juicy7 ze?
Ja psal neco co tu nikdo nema…todle uz se tu pul roku prodava…navic na XC bajka budu davat mechaniku…vubec netusim co to je :)))
o.k. o.k. ja jenom popichoval tak pak dej vedet cos to tam namontoval a jak to brzdi
No to jeste nevim, se uvidi…
Giant MPH :-)?
rikal mechaniku
Jo tak to mě taky štve. Bowden ( jagwrie ) jsem natáhl v jednom kuse, aby se neprohýbal chytil jsem ho na několika místech páskou a zkrátil na minimálně nezbytnou délku. Vzadu je nasazena podkova a stejně to je jako houba. Možná to je ještě pákama – deore – ty hodlám co nejdříve vyhodit. Ale při jízdě se to až tolik nepozná, spíš by mi to vadilo u předku.( rám Modus, brzdy LX ´02 )
jo deore páky mi to taky dělaly, předek Ok (avid), zadek houba (deore) A nemůže to být moc dlouhým bovdenem u zadní brzdy – že se prohýbá do S?
Natahovat bovden v jednom kuse je blbost. Cim delsi bovden, tim vic pruzi. Doporucuji pro vedeni lanka pouzit normalne navarky na ramu a bovden samozrejme co nejkratsi. Problem muze byt i v materialu V-braku – koukni se, zda se pri brzdeni prohybaji ramenka vecek, nebo jen ram a podkova. Co se hybe vice, to vymenit. Brzdove paky na riditkach by mely byt v pohode. Kdyz jsou celokovove, tak se nehnou.
boden k zadní v jednom kuse :-) to tak leda sdelano v CCCP!
Taky pekna blbost – poradny bahnity zavod, ti udela s delenym bovdenem psi kusy…je to nejlepsi moznost jak se vyvarovat zaneseni bovdenu. – na zimu vozim celej bovden i k prehazce i k presmyku…na druhym bajku mam bovden k prehazce nedelenej celej rok a vubec se o tu prehazku nestaram a radi to :) (sram 5.0…)
tak tohle je pro mě novinka, ale nikdy není pozdě se něco přiučit :-) na těch fullech bych to ještě pochopil ale na HT.
A este na Scottoch fulloch. Moze to zapricinovat aj zle odcvaknuty bowden al. zle nastavene brzdove gumicky.
Mal som na mysli na Scottoch sa to robi v jednom kuse a Nokon al. Gore su tiez bez prerusenia…
Ja takovy mam a nestezuji si. Spis naopak. Ale nejvic problemu zpusobuje sajrajt uvnitr vodici trubicky uz u brzdy v tom kolene.