Ahoj bajkeři, Rozhoduji se o novém bajku, potřebuji radu zkušenějších. Chci kolo takříkajíc na míru. Měřím 199cm/82kg, dosud ježděno Leader Fox Clasic 24“rám, vidlice 80mm Suntour XC PRO olej/vzduch.Výbava Alivio. Zkušenosti – moc velké a v technických pasážích málo ovladatelné, v kopcích jde na zadní. Má představa nového bajka: destinace – Beskydy, technické pasáže, občasný menší skok, XC single tracky, jsem Uphilista!:-), švihový jezdec – často ze sedla, problematické u mně-nadhazování zadního kola nad překážkou. Nevím zda pořídit Hardtaila nebo Fulla-full ještě nezkoušen. Tímto dotazem se mi jedná hlavně o rám a jeho geometii.Cena rámu kolem 10000Kč. Mám vybrán HT základ a to RB CRX XXL. Kolo chci stavět svépomocí – rozpočet 30000Kč ± pár tisíc. Poraďte mi prosím, co zvolit. U fulla bych bral pouze fully typu Trek Fuel 80 21,5“(kolo komplet a v akci se do cenové relace vejde). Myslím Fully, které se do kopce chovají jako HT a u kterých můžu jít v pohodě ze sedla.
Díky za veškeré informace a rady, předem se omlouvám za případnou nepřesnou formulaci-jsem zde nováček.