minulej týden jsem zmoknul při závodech, rozhodil jsem přehazku (record), vyčistil a promazal vazelínou kolečka kladky (ložiska), udělal to znovu a pořád to píská. Řetěz novej, čistej a namazanej. Co s tím? Díky
minulej týden jsem zmoknul při závodech, rozhodil jsem přehazku (record), vyčistil a promazal vazelínou kolečka kladky (ložiska), udělal to znovu a pořád to píská. Řetěz novej, čistej a namazanej. Co s tím? Díky
Dal bych tam plastový ložiskový kladky BBB.
Do Recordu ? Styď se, barbare !
po dnešku téměř věřím, že píská řetěz, ale ten je novej, prošel jsem ho článek po článku, každej článek promazal a pořád to pravidelně pískne :(
treni..:-) dobra rada vid?:-)
Pokud je tam nějaká pravidelná frekvence, tak bych taky tipnul řetěz. Teď jsem měnil ženě / Connex 808/ a novej řetěz ani nemažu ani nečistím a většinou ten původní sajrajt vydrží kolem 80 km. Poprvý v životě jsem po všech tady kladnejch referencích použil i rychlospojku a po 20 km začal takovej koncert, že se za náma lidi otáčeli. No a nakonec to dělal taky jen jeden článek, kterej zapískal vždycky na spodní kladce.
Mne takhle piskal orech. Za pokus nic nedas.
kolo ksyrium, na zkoušku tam hodím jiný, ale dělá to při průchodu řetězu (90%), no uvidím a poreferuju, ale je to děs
Zrovna u Ksyrii bych se mrknul i na predni nabu – kdyz se tam dostane bordel, tak to piska.
Dělá to i bez zátěže, na stojanu ? Zkus protočit řetěz pomalu rukou a označ si článek, u kterého se ozve vrznutí – alespoň pak poznáš, jestli je to vždycky jeden a ten samý článek, nebo jestli je problém jinde. Navíc na stojanu líp najdeš zdroj zvuku …
dělá to i bez zátěže, je jedno zda točím klikou nebo zadním kolem, akorát se to musí trochu rychlej točit. článek ± vím, nenašel jsem na něm nic špatnýho :). Večer tam hodím jiný zadní kolo s jinou kazetou
Nemuze to delat orech?
Pokud je to ± jeden a tentýž článek, hledal bych chybu v řetězu; řetez má něco okolo 110 článků, pastorek řekněme okolo 15, takže by Ti to muselo skřípnout 7× během každého protočení řetězu, kdyby byla chyba v pastorku nebo ořechu/náboji …
chci se zeptat, jak poznám, že kladky u přehazky potřebují vyměnit? ty moje (originál Deore) mají sice zuby v pohodě, ale mají brutální vůli do strany. Vím, že by tam nějaká stranová vůle být měla, ale nevím, jak moc velká…
Kdyz se o ne píchneš, www.ltokar.net/…c/kladky.jpg vlevo :)
pískání přešlo, uvidím zda se vrátí :(. Ten obrázek je dost brutus, takový kolečko jsem neviděl :)
To je jeste dobry. Takove mam na kole taky a jeste to slusne radi. Nejlepsi co jsem videl ma Beeda. Totiz on ma obe kladky bez zubu :)))
nejspíš gramař :o)
Jo, s radenim problem nebyl, ale kdyz jsem to cistil … je to neprijemny :) Bez zubu ale je asi nejlepsi :)
de mně spíš o tu vůli
No u shimana ma byt spodni kolecko bez vule, ale horni je ulozeno tak ze se muze pohybovat na osce do strany cca. 2mm.