Ahoj, kdysi moje zmínka o GF Sugar vyvolala několik negativních reakcí. Je schopen někdo seriozně napsat, proč tyto biky budí negativní emoce? Koho z vlastníků jsem se ptal, tak spokojenost...... Díky za objektivní názory.
Ahoj, kdysi moje zmínka o GF Sugar vyvolala několik negativních reakcí. Je schopen někdo seriozně napsat, proč tyto biky budí negativní emoce? Koho z vlastníků jsem se ptal, tak spokojenost...... Díky za objektivní názory.
napada me jedina negativni vec a to je, ze muj znamy reklamoval 3 praskle ramy. Je fakt, ze je to kus chlapa, urcite pres 95 kilo a z kopce jezdi dost brutalne. Nakonec to vzdal a skoncil u HT. Ale s vlastnostmi kola byl nadmiru spokojen.
je fakt, ze spousta cukru popraskala, ale znam dost spokojenych majitelu. me se ale vubec nelibi chod zadni stavby a strasne se mi nelibi tlumic Cane Creek. Celkove z toho mam pocit jako ze softailu a ne z fullu.
Taky mi praskla zadní stavba, ale místo kde praskla (můstek na zadní vidlici) je na novym rámu přepracovaný, tak to snad vydrží. Jinak jsem s ním maximálně spokojenej
I mně praskla zadní stavba v tom samém místě, a to po třech měsících ježdění. Model 2005, takže to soudruzi z USA ani po 6 letech výroby nevychytali. Ale jinak naprostá spokojenost. Genesis geometrie opravdu funguje, bajk šplhá jako kamzík, ani nemusím moc řešit těžiště a dávám věci, na které jsem s předchozími bajky neměl nárok – i ten profláklej Maturi?ák nebo Cukrák po modré :-). Takový pohodový maratónský celopéro…
Já jsem s ním spokojený – rám z r. 2001, ale koupený nový. Opravdu jediné co mi vadí je tlumič, který se nechová košer v situacích, kdy by to člověk očekával. Ale o této skutečnosti jsem věděl, byl na ni upozorněn kamarádem, kterému praskla zadní stavba podobně jako Vám, přesto do něho šel znovu..
Zatím dík za příspěvky. Zajímám se o full suspension, protože jsem na páteř. Nechtěl jsem žádného fulla, ze kterého bych měl mořskou nemoc z houpání, ha ha … Ptal jsem se na GF Cake, ale u nejmenovaného prodejce se vrátilo 7 rámů z 9 prodaných s prasklinami. Mám v merku skoro nejetého Sugara 2+ s pružením/tlumením Fox Forx, tuším z roku 2003. Spíše se mi zdálo na pohled slabší okolí hlavy řízení-navaření trubek rámu. Jak je to s údržbou čepů a pouzder uložení zadní stavby? Vznikají vůle? Dík......
Ujeto necelé 4000 km, zatím bez vůle. Údržba čepů nulová (hlavně nemazat), pravidelně kontroluju, jestli nejsou povolené. A houpání se u Sugara neboj, když poladíš tlumič, je to v pohodě.
Mam od zimy koupenyho Sugar 3+, model 2003, novyho. Najeto cca 1000 km, bez problemu. Zkousim ruzne nastaveni tlaku tlumice, houpani se neboj, muzes z toho mit pohodovy svihovy full nebo i hravejsi dole kopcom, na ktery predtim potrebujes vyjet. Co se tyce hlavove oblasti, je v pohode. Hlavova trubka vydrzela primy naraz do kovove zavory, kterou jsem ohnul. Mirna deformace, ale bez poskozeni … JInak potvrzuji spokojenost s Genesis geometrii, splha vytecne, jisty v zaberu, bez problemu ve sjezdu.
Cau, mám GF Suger 1, 2001, koupeno 2004, najeto 1000. vse OK, pokud by jsi chtel pujcit ram na vyzkouseni, tak neni problem, vyuziju ho velmi malo – prace.
kamarádovi praskl před tejdnem, tak pak dej vědět :))
No jak vidím, tak ten rám praská skoro každýmu, možná už to je varování.
Gary šel s kvalitou ukrutně dolů, znám 2 borce co jim prasknul HT Gary.
Myslím, že jsou i lepší alternativy Kona, GT, Jamis, levnější pak Giant apod, možná i pro to.
Ale to je ve hvězdách. Já bych ho po takovéhle odezvě prasklých rámů nekoupil.
Neboj 2 prasklý kony už sem taky viděl, dřív nebo pozdějc rupne asi všecko.
No to je palba!! Já už se chystal prodat svého Versuse a vozík za auto. Vidím to ale pesimisticky. Asi se na to vykakám. Mám metrák a nerad bych se učil parakotoul v lese, až to křupne. Co příspěvek, to rám v hajzlu.
A kdyz jsem loni psal, ze GF praskaj, tak mi tady malej nekteri dali pres hubu, jak si dovoluji tohle o GF rict. Zato Merida kdyz praska, tak to kazdy rika, co je to za smejd (no, ne ze by nebyl :o)).
Z toho si nic nedělěj, vždycky se objeví nějaký modní komponent nebo značka a všichni to považují za ikonu a nikdo proti tomu nic neřekne :o) Občas ale nějaký dříve spokojený majitel, něco negativního řekne a ostatní se chytí. Kolikrát to už bylo RR, CRX, Sugar, Pells atd.....
GF sugar 3+. Zkušenost: po najetí nějakých 10 tisíc km praskl rám.
A jako myslíš, že ta tvoje zkušenost, bude po 8 letech zakladeteli ještě k něčemu?
Třeba jo, co ty víš ;-))
Jak je z mého jména jasné, řadím se mezi spokojené majitele tohoto biku, který je dnes již v důchodě ;-) Poté 3 roky GF Caliber – prasklá zadní stavba – bezproblémová výměna za nový rám – TREK Ex9 (loni). To jen k přístupu některých značek k reklamacím.
Myslím, že zakladateli je to k prdu, ale lidem, kteří hledají informace k určitým tématům – a procházejí i stará vlákna – ten můj opožděný příspěvek rozhodně neublíží.
…a proto se k nemu budes pravidelne, jednou mesicne, vracet a vytahovat to.
dokud se v čr všechy sugary definitivně nepolámou :-)
A můj stále drží…sice na něm jezdí moja, ale je to už skoro 12 let starý kousek.
:o)