Kromě fotbalu startuje zítra (pátek 14.6.) Tour Divide, letos i s českou účastí, takže držíme palce. Tracker zde.
Kromě fotbalu startuje zítra (pátek 14.6.) Tour Divide, letos i s českou účastí, takže držíme palce. Tracker zde.
Tomáš Fabián dle trackeru dokonce teď vede. Ty nejlepší šli v noci spát. Krása to sledovat.
Jo, pořád v čele s dvěma hlavními favority. Fabián jede skvěle!
Člověk koukne na windy, všude 10 stupňů. Pak na instac a tam staví sněhuláky z čerstveho sněhu :)
Novinky z trasy na bikepacking.com
Od Tomáše ze Stravy…
A asi nebude zítra lépe podle předpovědi. Každopádně to pořád drtí.
Michal je bohužel nemocný :(
No nezávidím jim teda.
Až 35 centi v horních polohách, to je teda mazec… :(
Michala je mi líto,snad se dá do kupy a rozjede se mu to podle představ. Tomáš jede krásně.
Z instagramu Ulricha Bartholmoesa (2. v pořadí)
To je sníh na skialpy našeho člena Horské služby Tomáše :)
Na druhou stranu to dost komplikuje život nemocnému Michalovi :(
Bohužel Michal končí :-(
To je bezmoc, chystat se na to usilovně celý rok a pak toto. Co nijak ani neovlivníš :(
Přesně tak. A že teda měl Michal tu přípravu poctivou.
Strašná škoda :(
To teda. Fakt drel. Snad si to neodnesl z toho DoKola,tam bylo fakt hnusně.
někde jsem zaznamenal, žes měl jet taky?
No, měl. Jenže přes všechny rýmičky, kašílky a podobný věci mám za poslední rok průměrně na kole asi 10 hodin za týden. To je tak polovina toho, co běžně jezdím… Třeba 2 dny před odletem na jarní měsíční soustředění do Španělska jsem dostal atb na spálovou angínu. Na Moravia Divide jsem se přesvědčil, jak na tom jsem = blbě… A než se tam plácat 3 týdny, to to zkusím jindy, nebo se třeba naučím šachy :(
A mám trochu podíl na tom, že tam jeli, protože ta myšlenka mi vrtala hlavou už před loňskýma double Mílema a že nás to bavilo, nebylo moc těžké je přesvědčit :D
Tohle uz je velkej vylet ;)
Trenink je jedna vec, musi se toho sejit fakt hodne, aby to vyslo.
Tak budu držet palce, ať to vyjde příště. No, Michalovi to taky nevyšlo, takže bude potřeba parťák pro příští rok :-).
Ať to jezdí!
Podle reportu z trati Fabiánovi těžké podmínky vyhovují
Pár zajímavých čísel z videa Bikepacking.com.
Taky jsem koukal…pneu jedou nejvíc Vittoria, to me překvapilo
Potom v řazení ze je Sram tolik ve vedení, co se týče množství jezdců co ho mají
Tam jsou populární ty Mezcaly to vozí hodně lidí na ultra závody.
Jinak mě zaujala, že tam je velká účast lidí ve věku 60–69.
Už nemusej do práce a je čas zabrat a užívat kolo :)
Dříve se přitom nejvíc jezdilo na Ikonech.
60–69 mě taky překvapilo, přece jen to není nedělní jízda podél Labe. Občas to úspěšně jezdili i nějací zombíci dost nad 70.
U těch spotřebních věcí (pláště, navigace…) funguje stádový efekt = koukneš co se tam vozí a to si vezmeš. Když si na něco hodně lidí bude stěžovat nebo se to neosvědčí, tak se to proflákne. Viz příznivci x hateři elektriky na tom závodě.
Další věc je ta, že většina lidí tam nepřijela závodit = neoptimalizují na výkon a vezmou co mají doma, a to, kde poměr cena/výkon je spíš překlopený k ceně.
Jo ale třeba u riditek, typu materiálu nebo druhu kola to moc neplatí. Tam je to hodně individuální
Austrálie a Nový Zéland. Asi byly letenky do Calgary v akci, jinak si to neumím vysvětlit :D
Není to chyba? Tam vůbec n jsou USA…jesi to nezměnili
https://bikepacking.com/…ivide-stats/
v komentáři píše že to opravil. A asi dal jen obrázek pro „zbytek světa“ a USA tam nezahrnul
Over the years, the Tour Divide has truly become a diverse race, attracting participants from all over the world. It’s no surprise that the United States is well represented, with 131 individuals coming from the states, the most of which was Colorado, followed by California, but 34 states were represented. Outside of the United States, there were 92 participants from 21 different countries. Most notably, New Zealand has 21 individuals, Canada had 19, Australia at 15, and there were 12 from the UK. There were also folks from the United Arab Emirates, Lebanon, Finland, the Czech Republic, and all over the globe.
Tam nejede nikdo mistni?
Místních je tam dost, bude to chyba v grafu.
Předpokladám, že „místní“ spíš reprezentují jednotlivé americké státy ?
Podle radaru a místa pobytu a že se přes hodinu ve dne v pustině nehýbe, se obávám, že Tomáš vjel do bláta…
Snad se pletu :(
Stejný místo jak loni Justinas a Ulrich. Těžký no
Bahno to je svina
Podle reportu Fabiána přibrzdila bouřka
Ještě z Instagramu Toma: nateklo mu jedno oko a byl bez jídla 70km. Plus mi přišel v takovém nic moc v rozpoložení. Ale to se dá pochopit. Teď tam má okolo sebe hodně jezdců.
Bude to ještě dlouhý tak snad to už bude jen lepší.
Imho se skoro nevyspal, protože byl jen v bivakovacím pytli uprostřed pouště za deště a bouřek… Potřeboval tam být tak o deset hodin dříve, nebo o 10 hodin později :( Těžko říct jestli v Atlantic City koukal na radar co ho čeká. Té oblasti Great basin se bojí všichni :D
Držím mu palce aby se vrátil zpátky kde byl, ale bude to těžký.
HARDCORE
Tak asi je na tom Tom dobře, jinak by snad neodjížděl na noc zase do divočiny z https://www.facebook.com/…ountainLodge :D
Už tam taky mají léto :D
Co tipovačka na čas vítěze? Jestli počítám dobře, tak Justinas to má ±410 mil do cíle. Zatím neprosakují zprávy o reroutingu kvůli požárům, tak by to mohlo být v původní zamýšlené trase. Poslední kilometry budou tak o hodinu až dvě pomalejší než dříve, ubylo asfaltu a je tam víc šotolin.
Za mě 12:23 (12 dnů, 23 hodin). Věřím že se na konci zmáčkne :)
Loni Uba 14:03 (Justinas 14:16, kdy v poslední 1/4 byl rychlejší, ale chcípla mu baterka v hazce a sháněl novou)
FKT Mike Hall 13:23
Lachlan Morton ITT 12:13 (závěr na singlespeedu)
Pod 13 dní by byla teda paráda. Bude to asi těsný no.
48 stupňů, to je dobra Sahara. Si asi teď, říkají zlata zima na začátku.
Neuvěřitelný jak to mají v tom USA proměnlivé… jedes par dni na kole a obsáhneš všechny extrémy.
Tak vzhledem k tomu, že je to po poledníku jako z Říma na Nordkapp, tak se není čemu divit. A o Nadmořských výškách nemluvě :)
Tak bohužel o 2h a pár minut to nedá. Ale nasadil vysokou laťku hodně vysoko. To se bude hodně těžko překonávat. Lachlan Morton by byl adept to překonat.
Překvapuje mě, kolik Leveika najel na Bartholmoese a ten rekord taky skvělý. Lachlan by to asi za dobrých podmínek překonal.
A oni měli dobré podmínky? Za Lachlanem jelo auto, už jen to je obrovská psychická výhoda. Každopádně jsou to borci!
Dobrými podmínkami jsem myslel slušné počasí a jízdu bez velkých technických komplikací, jako byla ta nešťastná Mortonova přehazovačka.
Traťový rekord dosažený během závodu mě přijde nejférovější, protože všichni startují za stejných podmínek a pravidla jsou pro všechny taky stejná.
Uba si to poslední stovky km docela vyžírá. Chytíl bouřky, takže bahno, propíchl bezduš pásku a dlouho se trápil „opravou“, pak čekal na servis kola… Zatímco Jusinas prostě jen letěl k cíli.
Ale jo, ztratit ±15 hodin (nebo kolik to nakonec bude) v posledních cca 500 km, to zabolí.
Ještě víc by Ubu zabolelo, kdyby se Justins objevil na startu Colorado trail race. Protože s takovým náskokem by vlastně byla škoda pro Justinase Triplecrown nezkusit. Tam by ten sečtený čas v rámci Triple crown spolu z Arizona trail race asi vydržel navěky.
Tak už to asi zkouší. Akorát co jsem slyšel, tak když Justinas řešil zničený ráfek, stopnul si auto, ale to je na Colorado trail race proti pravidlům. Vůbec se tam nesmíš pochybovat v autě. Takže byl v cíli sice první, ale na listině je bokem a je otázka, jestli se to do Triple crown počítá.
Foto z cíle.
Tomáš Fabián se blíží do cíle, aktuálně jede na osmém místě, sedmé na dohled. Vynikající výkon!
Hotovo! Sedmé místo uniklo jen těsně, ta ženská to nepustila, i tak skvělý výsledek. Job well done!
Já bych tipl, že dojeli spolu teda.
je to pravděpodobné. Tam vůbec nejsou zvyklí, že by někdo dojížděl spolu. To pořadí podle trackeru je na tyhle malé rozdíly hrozně nespolehlivé. Ta poloha se posílá jednou za 10 minut a klidně tam může být „dřív“ ten, komu se ta poloha prostě pošle dříve. A to ještě nepočítám jakou roli tam může mít start ve vlnách. Rozhodně tam není žádný organizátor, který by stopoval čas a rozhodoval o pořadí.
V roce 2015 byl dojezd velmi těsný, skoro sprint na pásku, takže minimálně první tři místa musí mít nějak ošetřené.
Asi jo. Navíc jeli přes noc, jeto i bezpečnější. V cíli by mohl být alespoň fotograf… :)
Když dojedu spolu, tak ofiko čas a pořadí je podle startovní vlny, takže výhoda pro ty, co jeli vzadu. Ale ono to asi důležitý není, kromě bedny :)
Dost mě baví, že letos posledních 500 km rozhoduje to, kdo chytne jakou bouřku a podle toho čeká na vyschnutí cesty / tlačí. Zároveň tam je hrozný vedro, to Tomáš úplně nemusí, potřeboval by trochu sněhu delší čas :) každopádně super zážitek i takhle na gauči u sledování.
Teď přepínám na Míle, držím palce Hadatovi a jsem zvědav, jak ostře hrábne do strun Dan Polman, nejnadějnější nováček ever :)
Jo, pokud by někdo mohl prohnat vás staré mazáky, tak to asi bude supernováček Polman :)
Kdo bude mít dlouhou chvíli, tak sepisuji report z Tour Divide. Je to obsáhlejší, zatím jsem na 3. dílu z plánovaných 7. Už to mám celé napsané, pustil jsem se do toho už ten týden, co jsem se vrátil do Prahy, ale uhlazuji a připravuji rozuzlení. Vlastně bylo fajn se z toho vypsat.