Mátě nějaké zkušenosti s vidlicí Manitou Skareb Comp…nebo mi může někdo doporučit nějakou lepší v ceně kolem 10 000,– Díky
Mátě nějaké zkušenosti s vidlicí Manitou Skareb Comp…nebo mi může někdo doporučit nějakou lepší v ceně kolem 10 000,– Díky
který ročník?
Rok 2004. Je to na Ravo Racing XC. Kamarád mi doporučoval Marzocchi..
Tos neměl říkat, teď ses začnou psát tisíce italofilů :-)))
Pokud mi řekneš, že Manitou je supr, jdu do ní:))
Jdi do Marzocchi. Budes spokojenejsi :))
Bla bla bla!!!
proto ted po roce jezdis na Foxu:o)
jestli s tim nechces jezdit jenom po namesti jdi do marzosky :)
…ale jestli mate na namesti kocici hlavy, tak radsi taky.
he to sem mozna trosku prehnal, ale doporucim ti marzosku pac ji mam a sem s ni nad miru spokojenej (MX comp eta 03). Zase nadruhou stranu ten skareb s SPV nemusi bejt spatnej – ale ten je myslim krapitek drazsi.
Jenom po náměstí??? Nechává si ode mě líbit celkem dost… Vydrží podle mě víc než nějakej SID a ten taky sjede při závodě všehno. Nikdo mi nevymluví, že je v ceně do deseti tisíc lepší vidle na XC než Skareb. Jsem celkem italofil co se kol týká, ale marzosky už tak 2 až 3 roky dobrý vidle na XC nedělaj (Marathona nepočítám). Kde jsou ty časy, kdy vzduchová Z5 za 8500,– vážila 1600g a takový vidle jako Z2 Atom atd. … to byla paráda. Dnes to jsou dvoukilový vidle s bezvadnou funkcí a životností, ale na XC to prostě neni! Taky to jde už na závodech vidět…
sorry ale Z5 s hmotnosti 1600g… to se mi nezda to spis ta Z2 Atom
Me se to taky nejak nezdalo. Mel jsem Z5 01 a v ni hozeny pruziny a s nima a nezkracenym sloupkem mela bezmala 2300g.
Z5 (vzduch) z roku 99 i se sloupkem na digitální váze :1655g…
Jo a jak začali dělat na tý Z5 zdvih 100mm místo 75,tak to už bylo taky na nic… :-(
taky se mi to nezda., ani u ty Z2 Atom. Kamos ji ma (pruzinova, zamikani) a rikal ze navazil +/- 2kg s dost zkracenym krkem. sem rad za moji MXC 2002 co ma este prijatelnejch 1850g.
Jo, vaha sedi, moje ma 1810g .. s hlinikovym sloupkem pak 1600.
Jo,jo … casy se meni. A manitou uz nemaze vazelinou ale olejem.
Nemam ji, ale mozna si ji casem koupim: Fox Vanilla tusim R za 12,5 tis. Asi bude nekde v ishopu levneji. Jinak jsem spokojenym vlastnikem Marz. Z5 01, ale sedrel jsem o beton vnitrni nohu a zabrouseni moc nepomohlo, takze mi to dost rychle nici gufero a vyteka (zatim slabe) olej. Oprava by vysla na pulku nove vidlice.
U Foxe bych se bal se servisem …
… mimo Prahu. V Praze – Programcycle.
a hlavne racetool
Vzhledem k tomu, že pořizuješ Ravo Racing XC, tak asi nebudeš raubíř typu Pá-dlisty. Takže se na ní nejprve svez. Pokud nebudeš spokojen, vyměnit ji můžeš vždycky.
ale uz to nebude nova vidlice:( Ja sem taky jezdil na XC kolech :)
nevim jak 04 ale ja sem s 03 fakt spokojenej vydzela seskok z pul metru na predek,tuhost asi neni takova jako u marzc. ale useteri pul kila a měkká rozhodne neni, navic 04 sou tuzsi, mozna bych doporucil 100mm verzi, 80 je dnes malo… . co se tyce marzc. tak kamos na ni nadava kudy chodi/jezdi (necitliva)
jak může bejt pružinová vidle necitlivá?
asi byla vzduchova ze?:-)
To by ses divil :) ,ale u M sem to jeste nevidel. Asi sem se blbe dival.
V životě jsem nejel na necitlivé Marzošce a to jsem jich projel uz dost.Mohl bys zkusit EXR Coil na XC celkem v klidu.Ja nejezdim XC,takze bych za ty prachy bral bud DJ3 anebo +cca 2 litry a byla by Drop Off 2:-)
Ja sem uz na necitlive M jel. Byla to Z5 00, ale moje DOII rozhodne necitliva neni:)
Je tady někdo, kdo už jezdil Skareb Comp 2004…zitra mám kupovat, tak a? nešlápnu vedle…Díky moc
Jezdím asi 6 týdnů nového VISIONa se Skarebem. Má lockout a jsem abs.spokojen. Před tím jsem měl RST.
Mám pocit,že Scareb Comp Lock Out nemá a dodatečná montáž stojí 3000,–
na tom visionu lockout ma.
RS Duke XC U-turn.
Teda pokial ti pruzina vyhovuje a nechces vzduch.
No, RockShox Duke XC je za desitku a je to vzduch. Co treba ta?
RC Duke XC jezdim uz dva roky, obcas zavod, jel sem ji i v Dolomitech(cortina ) a naprosta spokojenost. Utlum seridis temer i za jizdy a nafoukas si ji jak potrebujes. I pri vysi tlaku je slusne citliva.
Dobra vidla.
Marzocchi Marathon S 03.
to se dá tahle vidla někde sehnat do 10 000?Nová?Kde
To by mě taky zajímalo…
Ve vyprodeji nekde v zahranici. Nebo aukce typu ebay. Nova 2004 (pruzinova S) se myslim da koupit za nejakych 13tisic, tusim to psal RomanH.
Jo, souhlas, ale to bylo na podzim u TNC-HAMBURG.de. Budes zase muset pockat na rijen/listopad na modely 04 :o))
Sakra, co ho pletiete! Ved nemozu mat vsetci Macochi!!! (ja mam:-) Urcite ani Skareb nie je zly, len mne sa nepaci, hlavne co sa dizajnu tyka. Skaredsiu vidlu som este nevidel…
Co axel?
jo to je t taky dobra ropucha
Jo a samozrejme nejhezci je M, ze jo?:-))) Co ale pozoruju, ze Manitucka rok od roku maj hnusnejsi zpracovani, staci mrknout treba na Blacky. 02ky byly nadherny, akorat meli blby samolepy. 04 Blacky jsou jak kdyz to vytahnes krave z huby. Korunky uz nejsou tak hezky zpracovany. Asi na to americani mr..aj a rikaj si, ze je to spotrebni zbozi. No jak pro koho. Zkurv.. americkej konzum!
Taiwanský konzum :)
Bleky 02 sa nerobili este v USA? … a mne sa dost paci ten „miniblatnicek“ na mostiku Blekov 02:-)
No mne osobne se designove nejvic libi podkova a korunka od marzocchi. Ale nelibi se mi diry na ten podelanej blatnik. Asi byl designer silenej.
Ty diry jsou videt jen z hodne zajimavyho uhlu, jestli ti jde o esteticky dojem. Jestli o pevnost, tak u 04 uz nedelaji to frezovani, takze by to mohlo vic vydrzet. Uvidime. Kvuli me si mohli blatnicek klidne odpustit a nebo ho pridelat klasicky k sloupku.
Nevadi mi esteticky, mozna ze je dokonce i hezci s temi dirami. Ale co jsem videl rozpadlou nejakou M vidlu primo pres tu diru, tak mi to vadi :)
Protoze to jsou k.k.ti a na nejnamahanejsi misto daj dve diry a aby toho nebylo malo jeste to odfrezujou do roviny. To aby tam toho materialu moc nezustalo a k tomu ostra hrana. Letosni uz jsou OK.
Je tady někdo kdo toho Scareba jezdí…abyste rozuměli, ta vidlice je seriově na kole…když ji budu chtít vyměnit, tak ji určitě neprodám za 10.000,–, což je její běžná cena a když si koupín marzošku za 13.000,– tak budu tak 6.000 ve ztrátě:)
Můžete mi teda někdo sdělit svoje zkušenosti ze Scarebem? Diky
Mám Skareb Super. Vážím 70 kg, ráfkové brzdy, kolo XC hardtail. Používám ji (jak je na ní napsáno) „for XC riding only, not jumping.“ Jakožto „opatrný turista“ jsem spokojen.
Já jsem taky se Skarebem Super velice spokojený, ale on se ptá na Skareb Comp. A mezi Skarebem Comp 03 a Skarebem Super je dost rozdíl. Skareb Comp 04 jsem ještě nejel.
nejnizsi Scareb je celkem jinde nez Super.
Mám Skareb Comp 2004 s TPC lockout. Je to pružina/vzduch a olej. Reguluji útlum (prává) a vzduchem charakteristiku (ale mám pocit, že při různém tlaku se chová stejně). U nového kola jsem uvažoval i o Kellys Blade, který má Skareb Super a rozdíl na první pohled a ve výbavě není. Nejsem si úplně jist, ale rozdíl je pouze v použití technologií (dutá kovaná korunka atd.) Jinak vozím ji na novém rudém VISIONu a jsem nadšen.
So Scarebom Comp 03+Lock Out. Mám najazdené cca. 2000 km. Moja váha 85 kg. Jazdil som už RS Judy TT, XC Pár krát som sa zviezol na Duke a SID. Na moju vahu je Scareb sportovo tvrdy a pritom dostatocne citlivy. Pre mna a moj styl jazdenia zatial The Best!
Na bagbike.cz mas Manitou Skareb Super s lockoutem na vidlici za 7990Kč
Nevim, ale myslim si, ze po roce a pul ji ma asi davno vybranou .. :)