• TinkTink

Mate nekdo ty kufry Shimano SM-SH56?

Je tam ten rozdil znat? Dost by me zajimal ten „multiple release mode“, kterej maj ty 56…je to fakt poznat? (51 se ofic. dodavaj k 520, 540 i 959 peda­lum…56 je jako moznost „upgradu“…)

0 0
    • kovar  

SH56? JE nějaký odkaz na foto? Kdysi jsem zkusil SH 55, taky „multiple release mode“, a hnus hnus hnus, vypadávaly mi z nich boty, ani nevím jak, ač pružina pedálu byla předepjatá na fest, tudíž zase našlapávání byl docela kumšt. No našlapávání, musel jsem zaháknout a pak celou váhou na jedné noze skočit na pedál, aby se docvakl. Ještě je mám, ujeto na nich jen 50km. Chceš vyzkoušet?

0 0
    • Daf  

Pokud vim SH55 by se nemely pouzivat u tech novejch pedau. Byla to alternativa k tem starsim pedalum s tim uzavrenejsim designem a automaticky se dodavaly napr. s pedaly M737. Vozil jsem je s pedaly M535 a pedaly musely byt fest dotazeny, ale vystupovalo se z nich prijemneji a ty kufry nerezavely. K tem novejm bych to nezkousel z tech se vystupuje dobre i s SH51

0 0
    • aristo  

Opráším téma stejným dotazem… Jaké máte zkušenosti se systémem vycvakávání u SM-SH56? A které kufry vybrat raději, SM-SH56 nebo SM-SH51?

0 0
      • rimuln  

Pouzivam oboji. Na jednech botach vice turistickych mam 56. Jezdim v nich na kole do prace nebo s detmi. Na MTB pak mam 51 na shimano tretrach. na zimnich ted nevim co mam a na silnicnich shimano mam Keo od favera watmetr pedalu.

56 mi prijde nejvolnejsi (asi bych mohl trosku pritahnout), ale na takove rodinne jezdeni na PD-T8000 turistickych pedalech je to fajn. Deti je maji taky a v podstate nemaji problem. Pouzivaji s T421 myslim.

51 je „tuhsi“ a hur je potreba vetsi sila pro nacvaknuti i vycvaknuti. mozna je to i pedaly. kdyz dcera dostala 520, tak se ji obecne hur nacvakavlo nez ty 1 stranne.

Favero Keo, tam zatim valcim, hlavne prava noha mi zatim nejde tak lehce nacvaknout.

jinak ty 56 i 51 jsou zamenitelne v pedalech. tj neni problem na Click'r pedaly dat sh51 a nopak do klasickych 520 jit s 56.

0 0
        • aristo  

Díky za reakci. Když se zeptám úplně na rovinu… S kufry SM-SH56 se dá normálně silově šapat a nebo se noha z pedálu vycvakává a jízda je tím pádem ovlivněna?

0 0
          • novas752  

56ky jsou určený na lehký ježdění – dojíždění, rekreační cykloturistika apod., nohu to pustí všema směrama a dost snadno. Kdekoliv, kde hrozí nechtěnné vytržení, jsou mnohem vhodnější kufry 51.

0 0
            • MartyM  

Přesně tak. Kdysi jsem je koupil se zanovnima tretrama. Říkal jsem si zkusím a uvidím. Přendat na 51 které jsem jezdil do té doby můžu kdykoliv. Po dvou vyjížďkách jsem je demontoval, protože i když nejsem silový jezdec se mi opakovaně noha vytrhla, většinou dost neočekávaně a nebylo to nic příjemného. Naštěstí to neskončilo žádnou tlamou. Pouštět se do laborovani s předpětím pedálu se mi nechtělo, když do té doby to s 51 fungovalo perfektně.

0 0
              • rimuln  

tak ja nevim, asi neco delam „spatne:)“, ale za jizdy mi 56 jeste nikdy nevyskocily, jen pri padu. Ale je fakt, ze se snazim spis jezdit frekvencne s kadenci avg min 75. obcas mam avg i kolem 80. Watty na silnicce mivam tak 150–200 avg. FTP na jare na MTB behem zavodu max 202W. A deti je taky jen tak za jizdy nevytrhli. Jen pokud spadli (starsi na nich jezdi uz 2 roky a mladsi cca 1,5) aktualne maji 8,75 a 10,75 let.

0 0
      • bluerider  

Používal jsem oba, jeden čas dokonce současně: na levé noze, kterou vycvakávám jako první, pro jistotu 56, a na pravé noze 51 (ano, takový jsem magor). Ale nakonec mám všude 56, protože jsou podle mě praktičtější. Nechtěné uvolnění jsem nikdy nemusel řešit, nejezdím těžký terén.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.