Tak me napadlo, nevite o nekom kdo vyrabi CrMo sedlovky? Vim o Campagnollo, ale ty jsou jen 250 dlouhy a pak Avernir. Nevite jeste o nekom? Zajima me to proto, ze vlastnosti budou nekde mezi titanem a karbonem (pruznost, odolnost proti unave). Diky
Tak me napadlo, nevite o nekom kdo vyrabi CrMo sedlovky? Vim o Campagnollo, ale ty jsou jen 250 dlouhy a pak Avernir. Nevite jeste o nekom? Zajima me to proto, ze vlastnosti budou nekde mezi titanem a karbonem (pruznost, odolnost proti unave). Diky
ja mam ocelovu sedlovku Shimano XT. Tusim sa uz ale aspon 10 rokov nevyraba.
janevim, ona pro letosek uz i ta Campa s tou oceli myslim prestala, myslim, ze dobre zpracovanej hlinik je ok. Titan je neco jinyho, ale aby ocel dosahla stejne hmotnosti jako hlinik tak bude mit fakt hodne tenkou stenu a bude draha(viz Campa)… nevim, mel sem stary ocelovy sedlovky, jednu mam na zimaku, starou campu sem mel na Fortu, zadny vyzsi pohodli nebylo, a byly to tezky mrchy…
Ale jo, nerikam, ze dural je spatnej, jen ma vlastnosti, ktery ocel ne a v necem proste na ocel nedosahne. Samozrejme jsem nemyslel nejakou mizernou ocelovu sedlovku, ale nejakou poradnou s promennou tloustkou steny, kvalitni tepelnou upravou a povrchovou upravou. To se pak dostaneme nekam k nejlepsim duralovym kouskum a pritom bezpecnost a zivotnost je podstatne jinde. O cenu mi zas az tak nejde, ale kdyz uz bych do ni ty prachy vrazil, tak bych rad neco „extra“. Jen skoda ty Campy – kdyby byla delsi uz ji mam.