ahojda nemáte někdo nějakej zlepšováček na čištění zadní kazety? .o)doposud sem to čistil přeloženym hadrem :o) dík
ahojda nemáte někdo nějakej zlepšováček na čištění zadní kazety? .o)doposud sem to čistil přeloženym hadrem :o) dík
sundat a vzít na to pořádný kartáč s dlouhýma chlupama, dostaneš se pak všude a netrpí tím ořech, jako když to myješ na nábě.
myslíš stáhnout jí z kola?
Jo. Celkový součet sundat+vyčisti+nandat, je rozohdně kratší než se s tím drbat tím hadrem :o)
Tak v tom klidne pokracuj, nebo si porid specialni plochy kartacek. Treba od authora. Hadr navzdy!
to se ten čerstvej volej rozmatlá ne?
Proc mas certvy olej na kazete? Asi ti tece gufero.
wod řetězu :o) aspon teda doufám :oD
ale to bys nemel mit.
mažu to nějakym spešl ojlem udělá to pěnu a pak to utřu ale stejně to pěkne zas*re kazetu :o(
no kdyz budes jezdit hodne po lesich apod. tak neudelas nic.
jezdim XC 30 – 80 Km jasně že lesem a pod. :o) jak bych měl jezdit .o)
no to ja taky:-),ale bydlim uprostred prahy a to clovek tak nejak musi tech 10 kilaku pryc:-).a kolikrat me to po meste hrozne bavi,to se priznam.je to ten nejclenitejsi teren:-)
jezdíš sám nebo s někym rád se přidám .o)
problém čištění kazety můžeš vyřešit tím, že mu částečně předejdeš – tak, že budeš mazat řetět jen tam kde se má mazat a nebudeš používat olej ve spreji.
Dotaz měl znít: „jak mazat řetěz, abych si nezasral kazetu“ a nemusel bys řešit problémy vzniklý nesprávným mazáním.
Třeba už si to mezitim zjistil :-). Tohle vytahování vláken je občas fakt otravný…
Njn, posíláme do historie a když ji někdo vytáhne, tak taky špatně.. :)
Tak třeba zrovna tohle téma je aktuální furt a předpokládám,že ještě dlouho bude.
a cisteni predni kazety si vyresil jak?bohuzel tusim ze mi v tomhle budes schopny poradit pouze ty:-)
Kazetu nelíp vyčistíš pořádným magnetem…
:-D
tak daleko sem se ještě nedostal :op
nejakym klacikem, nebo podobnym predmetem jednou za cas vydloubu blato, olej, travu apod…
wod řetězu :o) aspon teda doufám :oD
nastrikam to cyklostarem a vycistim kartackem na zuby
Čistím wapkou. Nejdřív naseru cyklostaru, rozšudlím štetcem, pak jedu kilometr a půl na benzinku, ošpricuju kazetu a řetěž wapkou a jsou jako nové. Na životnost a funkci nemůže wapka vliv, pokud ji nenamíříš za kazetu na ořech.
To jsem taky dělal, dokud jsem nezk..... zadní XT nábu :-( Wapkou te potřeba manipulovat zatraceně opatrně.
Tak tak, opatrně, nemířit na těsnění a za kazetu. Ale já wapku používám asi 2 roky a celkem nemám problém. Jednou za rok rozeberu ořech a promažu, nějaký ten bordel tam sice je, ale na funkci to nemá vliv.
Ja pouzivam tohle: http://www.parktool.com/…s/detail.asp?…
prelozeny hadr je nejlepsi a projezdit a projezdit
hlavne je to o tom cim to mazes.Nektery mazadla jsou vsude okolo (kazeta,zadni stavba atd.)jenom ne v retezu:))No a pak jsou mazadla ktery sice mazou ale lepej bordel na retez,no a ideal je kdyz maz retez namazanej a pritom nelepi!:)Jinak na kazetu je asi fakt nejlepsi ji sundat,vycistit,nandat. Pouzivam i Cyclostar.Bacha na orech.
Jako řada ostatních – tenkým šroubováčkem vydloubu bláto a trávu a když už je špinavá moc, tak ji sundám, rozeberu, vyšistím, složím a nandám.
zkousel jsem uz nejake ty kartacky Author a Parktool a zase se vratil k pro me pohodlbejsimu a ucinnejsimu prelozenemu hadru.
Sundám řetěz(rychlospojka)nastříkám arvou,nechám působit.Mezitím štětcem nanesu arvu na převodníky a kazetu.Opláchnu vodou(normal tlak)řetěz spláchnu větším tlakem.Praktikuju dlouho,žádný problem a výborné výsledky.
Bronzový kartáč na čištění grilů, pokud si jo dám záležet tak přeložený hadr nebo tkanička z pohorky, ale tím čistím už jen špínu co se nepodílí na styku řetěz pastorek , takže jen estetická záležitost. Důležité je mít čisté bowdeny a řetěz
A nepoškodíš tím bronzovým kartáčem povrchovou úpravu kazety?
ještě mi žádná nezrezla
Nejdříve „naostřeným“ dřívečkem od nanuku (mám dvě děti -dostatečná zásoba) vydloubeš největší bordel točením kazety dozadu a pak kartáčkem na zuby (dále již na zuby nepoužívat, pokud možno. Dřívečkem současně očistíš i rolničky.
no kartáček mám elektrickej to by asi šlo a bez namáčený :o)))) jinak dřífka zkusim
To jsem uz taky zkousel a zrovna u toho kola to takova vyhoda neni :)
Kazetu hadrem, bordel mezi prevodniky vypichuji malym kartackem (prumer cca 3–4 mm)
Sundam retez, vemu to vodou a pak technickej benzin, stetec (sire 3cm, tuhy chlup) a umeju ji. Pak nasadim umytej retez, vezmu mazadlo ve spreji, namazu retez, proprehazim prevody a protozim to trochu, necham ovadnout a retez pak projedu hadrem. Teda… tahle prace uz presla plne na meho muze :)
Jak čistíte kazetu s unašečem? (konkrétně xt) – bez toho, aby se sundávala (teď na jaře je vždycky od bahna, a po každé vyjížďce ji demontovat… se mi nechce.
Jinak používám biketool kartáč
Co je na tom za problém? Pokud nejsi leštič, tak se čistí prakticky sama. Když začíná měnit barevnej odstín do černa, tak trochu cyklostaru, pošmidlat nějakym kartáčkem a spláchnout vodou.
To je fakt, má mnohem lepší samočistící schopnosti než obyčejná, problém je v tom, že tady je ten bordel vidět.:) asi je to tím, že jí mám novou, tak to hrotím…
od bahna? pokud nechces sundavat z orechu, coz je mimochodem otazka peti minut vcetne vycisteni, tak se to da starym zub.kartackem nebo primo udelatkem na to, spesl kartacem…
Pokud jde o čištění kazety, tak se dá s úspěchem použít i takový tuhý kartáč na mytí nádobí nebo čeho… Stačí zajít někam, kde mají ty domácí serepetičky a za dvě pětky tam něco koupit. Oproti kartáčku na zuby má větší plochu, tvrdší a delší štětiny.
Pro inspiraci: http://www.naradi-stavebniny.cz/…e-na-nadobi/
Zkusil jsem tohle, je s tím celkem pohodlná práce hlavně na ten šmír mezi pastorkama
http://www.kupkolo.cz/…ool557.html
Ale chápu, že třeba dřívko od nanuka je levnější :-).
Jinak rád používám na různý zákoutí kola starý zubní kartáčky, tam je přísun pravidelnej :-).
Tohle též mohu doporučit, plus na zbytek kola používám kartáč na lahve, má tak akorát dlouhé štětiny a dostane se všude …
Jinak kazetu když se mi ji nechce echt drhnout, tak ji sundám z kazety, rozeberu a pořádně okartáčuji. Ale to je max 3× za rok :o)
Pro toho kdo rad multifunkcni nastroje doporucuju opidlat rukojet kartacku a pouzivat jako drivka od nanuku! Ruce jsou po udrzbe zaprasene stejne vzdycky…
hadr hadr! Kdyz uz je moc zas..tak sundat!
Znám člověka co ji čistí kartáčkem na zuby ( a má ji jak novou ) ;o]
A nečistí náhodou ten člověk řetěz půl dne ?
Záleží na tom jak hlubokej lesk má mít ;o]
heh
Po čištění zubní pastou (na značce nezáleží) ji ještě poleju trochou ústní vody a nemám problém, zuby jako nové, bez kazu (zatím).
ARVA + štětec s dlouhýma chlupama ( potom samosřejmě pořádně omýt ).. nechápu proč bych měl sundavat při každym mytí kazetu.. proboha..
jako další nástroj se mi osvědčila prachblbá tkanička z boty.. krásně s ní vyčistíš mezery mezi jednitlivýma kolečkama.. ;-)
tlakovým vzduchem
ostriekam cyklostarom a po par minutach osprchujem
a je ako nova
cyklostar + wapka, ideílná kombinace. Pokud ji máš sundanou, tak cyklostar + režný kartáč a kýblík s vodou.
Ahoj, měli byste někdo prosím tip na kartáč s takovýmtím šťáradlem nebo samotné šťáradlo, které je tak uzké, že se vejde mezi pastorky 12 sp kazety? Staré se mi tam nevejde a na eshopech jsem nenašel že by uváděli, zda je vhodné pro 12sp. kazetu. Dík.