Chci nahradit truvativy necim lepsim a rozhoduji se mezi LX za 2750 nebo si priplatit za XT(4500kc). Jaky je mezi nimy rozdil? Krome asi 100gramu a napisu xt?
Chci nahradit truvativy necim lepsim a rozhoduji se mezi LX za 2750 nebo si priplatit za XT(4500kc). Jaky je mezi nimy rozdil? Krome asi 100gramu a napisu xt?
No kdyz se na to divas takhle tak skoro zadnej :)
lx jezdim na xt sem se vsez v tuhosti rozdil nepoznas doufam ze lx mi taky dyl vydrzi na xt tu v trejdech uz par problemu bylo jde o to jestli ti de o vahu
No podle toho co jsem se tady docetl, tak je tuhost a funkcnost stejna. Takze takze za ty prachy navic dostanu „jen“ 100 vahy dolu a trosku hezci design?
Je otázka, jaký design se Ti líbí. Já mám XT, kámoš LX a pocitově jsou stejný. Jen na XT jsem slyšel i v krámě u známýho, že dřív odejdou převodníky, jsou prý měkčí.
Ano, na XT odcházejí převodníky brzo… .
Dnes – po roce provozu jsem zjistil, ze druha placka odesla. To je krute brzo…navic, kdyz jezdim nejvetsi placku vic nez u Deore klik. Ocelovy stredni prevodnik Deore je zlaty vuci tomuhle.
Kolik máš na nich najeto? Doporučovali mi, v případě poškození placek dát tam placky z LX.
To je daň za nízkou váhu…
V podstate to tak je. Xtcko ma mit lepsi velky prevodnik. Prostredni je snad uplne stejny. Maly ma XTcko hlinikovy coz je spis minus. Dale ma hlinikove upinaci stouby a pravdepodovne lepsi a lehci stredovou osu. Co se tyka lozisek tak to uz netusim, ale rozdil bych tam ocekaval. Ve funkcnosti vyrazny rozdil urcite nebude.
Problém je, že Shimano o detailech moc info ven nepouští, tak ani dobrý známý v servisech a krámech toho moc nevědí. Je fakt, že ložista u všech XT os byly lepší a lehčí. Montoval jsem ty kliky oboje a nejak mi třeba v ose a ložiskách rozdíl nepřipadl, ale těžko se to hodnotí, protože je osa integrovaná v P klice a ty ložiska nevidíš.
Loziska moze neskor vymenit…
jaky kliky od truvativu vozis?
Ty uplne obycejny ISO FLO na ctyrhran
toz zkus ty nejlepsi, stylo neco team, ma je na kole ale presny nazev nevim, rozhodnul jsem se mezi shimanem a truvativ na zaklade designu a vahy (konkretne LX)…vic ti neporadim
Přemejšlels o Race Face Evolve? Ty stojej zhruba tolik co ty LX.
race face maj jedinej problem a to ten ze pomerne casto prý dochazi k vrzání ve spoji kliky s osou