Stará mi dosloužila (Deore). Chci novou a přemýšlím nad LX nebo XT. Nebo něco úplně jiného? Raďte mi prosím!
Stará mi dosloužila (Deore). Chci novou a přemýšlím nad LX nebo XT. Nebo něco úplně jiného? Raďte mi prosím!
něco jiného jedině suntour duro :) moje rada zní XT
Možná, že bys to měl nejdřív svézt než budeš dělat uqapený závěry. DUROLUX nezklame.
já měl, teda s novým kolem, stejnou volbu a rozhod sem se připlatit si na XT a radím, udělej to samý, cen.rozdíl není zas až tak hrozný …
sice mam LX a v pohode ale mel sem si priplatit na XT.
XT
XT!:-)
Nooo já bych to viděl asi takle mezi Aliviem a XT je velký rozdíl v životnosti. Rozdíl mezi Aliviem a LX v životnosti je 00 prd. Proto bych vzal XT. Kdybych měl vzít Deore nebo LX tak bych vzal Alivio :o) Snad je to k pochopení......Rozdíl ve funkci šaltrů pokud jsou nové zas takový není. Pokud ale jde o řazení tak rozdíl mezi Deore, LX, XT poznáš.....
Samosebou chápu volbu když by jsi zvolil místo Deore šaltr LX, ale na to se neptáš. Dej XT a budeš spokojený.
Vyšší řada vypadá vždycky na kole líp. Proto se davají na levná kola lepší šaltry na úkor nábojů atd.. Šaltr je prostě taková lákačka pro bikerova očíčka.
A hlavne ho oslepi niekedy tak, ze si nevsimne ked mu namiesto odpruzenej vidlice daju RST. :) Hlavne ze tam ma XT
Ale co sa tyka odpovedi na hlavne tema. Mam XT ine som nemal a som spokojny.
Myslim, že Alivio by svou výdrží rozdrtilo každej šaltr.
Já volil XT přehazku-mám ji-chtěl jsem větší pevnost a ta má 2 čepy rozšířené.LX jen jeden stejně jako nové deore. Jen tak pro zajímavost všimli jste si nové smyky deore a lx jsou až na nápisi a ceny zcela stejné.LX a deore přehazka má stejnou konstrukci.Liší se snad jen designem.
no, jesli ho mas malyho tak vem xt, jestli ses spokojen tak staci lx
A kdy bude potřebovat XTR? :-))
to nechtej vedet :P
Jestli Shimano tak XT. JInak SRAM ;)
jestli shimano tak nic, jinak Sram :o)
Já měl teď 2× po sobě LX (obě model 2005) a ta druhá se mi rozpadla zrovna včera na Králi v druhým brodu (zřejmě to koupila kamenem).
Do třetí už rozhodně nepudu, protože je to shit. Má idiotsky přivedený lanko, takže se láme a taky je děsně choulostivá na sajrajt – po chvilce neutáhne lanko – zřejmě slabá pružina.
kdyz Shimano tak Sram :-)) kdyz prehazku tak Sram !!!
A tys vyzkoušel obojí(Sh a Sram) nebo to znáš jenom jako JPP (jedna paní povídala)_? A který Sram se ti jeví solidní?
Shimano jsem mel kdysi,chodilo,ale Sram 7 mam uz 7 let, to uz o necem svedci!myslis, ze by Deorko nebo LX vydrzelo tak dlouho funkcni? kdyz sram tak asi 7–9-nebo x.óčko (jako cognac Hennessy:-) ja uz mam v zasobe Sram 5 a ani ten neni k zahozeni.
mel sem xtr,ted mam x0, dokud je to novy a cisty, funguji stejne. Jak se to trochu zasere uz to shimanu chodi hur. No a kdyz se bovdeny zaserou uplne (dlouhej bahnitej zavod), xtr prestane fungovat, sram jede porad prakticky jako novej.
Naprosto přesně. Ovšem Durolux taky nemá problém se svinstvem, ať je to sníh, nebo bahno.
je to mozny, to sem nikdy nezkousel. Sram x Shimano – dvojnasobny pohyb lanka sramu na stejny pohyb prehazovacky, z toho zakonite plyne vetsi odolnost proti zasrani :)
XT , narozdil od LX nechyta vakl.
XT,původní kladky vyhoď a dej tam vodící kladky od shamana.Rozdíl poznáš sám.
No ja nevim – rozdil jsem nepoznal a pomerne rychle je ojel na nepouzitelnou mez.
Doufam ze si delas srandu…
XTR
kup Lx za nejakych 1100 mam pocit verze m570 naprosta spokojenost radi na vybornou , dolu kdyz zaberu packou jedu klidne o 2
jj