• zirecek

Chtěl bych znát názory těch, kdo vozí a případně i jiné. Díky.

0 0
    • Meesha  

nelibi se mi spojena odrazovaci packa s brzdovou pakou. To mi pripada jako velke minus a kvuli tomu bych sel radsi do XT. Tim ta packa ztraci vyznam. Jde vubec u LX sundat?

0 0
    • Jester  

Dle mého výborné. Ty odřazovací páčky se musí sundat, bez nich je to daleko lepší. Vozil jsem RF XT, Alivio, gripshifty a DC a asi nejlepší mi přijdou ty DC.

0 0
    • petryk  

Nechtěl jsem je ani za nic, ale nějak se to vyvrbilo a uz bych nemenil. Kdyz se odřazovací páčky hodí pryč, je to bezva funkční věc.

0 0
    • BB  

plny smysl dualu jsem pochopil po nasazeni reverzni prehazovacky. Jinak odrazovaci packa neni problem, tu je akorat potreba sundat. Mam XTR, kde neni napevno spojena s brzdovou pakou a presto sla pryc, jako nepotrebna.

0 0
    • macin  

Dle meho nazoru je Dual Control dobre na zavody nebo pro chrty, ale na normalni jezdeni bude lepsi Rapid Fire popr. SRAM. Mam ho na svym kole a prijde mi, ze skoro musim pustit riditka abych prehodil. Ale uznavam, ze je to spis otazkou zvyku.

0 0
      • zirecek  

su chrrt…

0 0
      • Gatier  

Prave naopak! Moc sa s tym neda v technickych pasazach manevrovat. A s pevnou vidlou???

0 0
        • zirecek  

Máš pravdu, to jsem zazdil, že nejlépe řazení, při kterém max. úchop… . I proto odřazuju na RF palcem a ukazovák drží řídítka.

0 0
          • Gatier  

:)

0 0
          • Gatier  

Preco vlastne jazdis pevnu vidlu?

0 0
            • zirecek  

Tuhost, lehkost → obratnost kola a není „nuda“ ve sjezdu. Hlavně to letí kupředu a je to lehučke. Palba jak cip… .

0 0
            • zirecek  

Jo a další věc je bezúdržbovost. Miluju bika, co nejjednoduššího. Pevná vidla, Včka, žádné hejblátka, knoflíky, pružinky, :-). Ještě bych aj sudnal rohy, aby tam nebylo nic „navíc“, ale jsou přínos, škoda, :-)).

0 0
    • omar  

musim rict ze sem na to taky koukal z neduverou ale chodi to naprosto perfektne lip , dle me , nez cokoliv sem vyzkousel , jak shift tak packy

0 0
    • zirecek  

Rozhoduju se mezi páčkama X.9 (a šaltr X.9) a Dualama LX. Nějak se nemůžu rozhodnout, :-).

0 0
      • omar  

tak di do XT dualu a mas to :-)) ani jedno ani druhy

0 0
        • Meesha  

souhlas! :-)

0 0
        • MlokCZ  

Taky jsem se duálů bál. Na novém kole byly XT 04 (nebylo na výběr, v té slevě jsem už nemohl chtít žádné změny), tak že je zkusím a nakonec mi sednou mnohem víc než RF.

0 0
          • zirecek  

Hoši, tohle né, ja už měl jen dvě varianty, :-))!

Jediná věc, co mě zaráží na Dualech je současnost brzdění a řazení, jde to, když dobržďuju na max. před stojkou ve sjezdu a už potřebuju řadit a po ukončení brždění je příliš málo času na řazení?

Jinak jak řazení z rohů, jde to? Mám hodně dlouhé prsty…zlodějské, :-)).

0 0
            • honz@  

Brzdit a řadit zároveň jde, ale jednoduchá záležitost to zrovnas není, zvláště v rozbitém terénu, kde potřebuješ jistotu úchopu. A řazení z rohů? No, jestli máš dlouhé prsty, tak to půjde. Spíš mám u nich trochu problém s tím, že díky hydraulice musí být dost daleko od sebe na řídítkách a protože nemám vlaštovky, tak jsem se musel naučit brzdit prostředníkem. Dál od sebe ruce nemám, jsou tam rohy. Ale jak říkám, na vše se dá zvyknout…

0 0
            • MlokCZ  

Mě teda brzdit a řadit najednou moc nejde, ale je mi to fuk, protože jsem to stejně nikdy nedělal. Z rohů tam sice došáhnu, ale už nic moc, páky mám poměrně dost posunutý k sobě. Tam je ještě poslední problém když máš páky společný na hydrauliky, tak nejdou dát moc k sobě protože si tam překáží hadičky a konec páky. Já mám kvůli tomu každou trošku jiný úhel, takže se překrývají a jdou víc k sebě (kupodivu mi to ale i tak vyhovuje, kvůli jinak dlouhému chodu řazení přesmykače a přehazky).

0 0
          • zirecek  

Ještě jedna věc, u SRAM šaltru mě láká, že moc neklepe a neskáče jak Shimano. U Shimana mi poslední dobou hodně vadí, že proskočí řetěz, když jedu v tahu na nerovnosti. Šaltr se moc zhoupává… .

0 0
            • lubos  

Jezdim jak Shimano rapidfire, tak SRAM trigger, uz nejakou dobu. Kdyz budu nekde menit razeni, tak to Shimano nebude.

0 0
        • zirecek  

To Omar: Ty, zvíře! To jsi ty s tím RBsem, :-). Když vidím kromě té silničky teho bajka, tak se ptám, kde na to bereš? Máš ty kolečka moc pěkné, navíc pláště Fast Fred, jsi jednoznačně můj člověk, :-). Zítra su v TV Nova, jdu vyloupit Spořitelnu… .

0 0
          • omar  

to zirecek : :-)) vis u me je to i nutnost vzhledem k tomu ze mam kram na kola tak tam takovihle kola mit usim ,takze spojene prijemne s uzitecnym, kdyz lidi vidi na cem jezdime nechaj si treba neco takovyho taky postavit, prijed na sportlife uvidis jich vic

0 0
            • zirecek  

Tahle varianta mě nenapadla. To je jasný důvod, spíš blbě vypadá, že majitel/opravář jezdí na „tuctovém biku“. SportLije nejedu, závody… .

0 0
      • mechanik  

Jezdím X9 a jsou super!!! O dualu jsem nechtěl ani slyšet,ale jednou jsem se projel na DC XT s hydraulikou a fakt má to něco do sebe:-O Okamžitě jsem si na to řazení zvykl a každopádně by odřazovací páčka šla dolů hodně o DC přemýšlím:-))

0 0
    • RomanP  

Mám taky DC, ale XT 04 a taky jsem si jako někdo nahoře nechtěl vymejšlet když jsem dostal asi 15,000 slevu a navíc jsem je jednou zkusil u kámoše na XTR 03 a líbilo se mi to. Páčka šla dolů ještě před první jízdou…

0 0
    • Staenly  

nevim presne jestli v pelotonu ale v nakym casaku je testovali a moc nadseni z toho nebyli…

0 0
      • Troll  

A jak je to s ciste mechanickou odolnosti? Prijde mi, ze uz je to moc pohyblive. Takove forove… Normlani packy jsou pevne, kdyz s tim clovek nekam jebne, nic se nestane. Ale DC? Nemam k tomu duveru po mechanicke strance.:-(

0 0
        • honz@  

Tak toho bys se moc nebál. Právě že mají kam uhnout, tak pravděpodobnost deformace je nižší. Ale rozbít se dá cokoliv…

0 0
    • macin  

Hodnocení bylo v Cykloservisu. Názory tam psali nekteří závodníci a moc se jim to nelíbilo, např. že se uklikají, není jistý úchop apod. Tady je ten link. http://www.cykl.cz/index.php?…

0 0
    • Daf  

No co jsem koukal, tak hlavne veckova varianta dualu se jen tak tak vejdou na uzka XC riditka. Ty paky jsou strasne dlouhe a stelovatka jsou od sebe vzdaleny jen par cm takze packy nemuzes mit stejne naklopene protoze se tam pletou bowdeny. Me to prijde furt takovy nedoreseny :(

0 0
    • Gatier  

Tak, tak.. Tiez nechapem preco je to vyvedene rovno (hydrauliky). Tusim XTR to ma kolmo k pake, takze nie je problem. Inak su dost neobratne, dost nafigu sa na tom menia lanka- male srouby co drzia krytku sa daju lahko stratit. Si to porovnajte s 8 kolovym XTR, ake je to strasne velke..

0 0
    • E.I.M.S.  

O DC jsem jsem byl vzdy byl presvedcen, ze kombinace brzda – razeni muze zpusobovat velke problemy s nechtenym razenim pri brzdeni ve sjezdech. Proto jsem ho nikdy nechtel ani o jeho koupi pri planovanem prechodu z osmi alivka na devitku neuvazoval. Na dovce jsme vsak z nutnosti najezdil par km na pujcenym biku s dualama a zjistil jsem, ze stejne tak jako u DC, RF nebo gripshiftu jde jen o zvyk a vlastni zkusenost. Dnes uz je mam nakole taky a vyhovujimi absolutne.

0 0
      • Meesha  

jj, sance nechtenyho prerazeni pri brzdeni mi pripada u gripshiftu daleko vetsi nez u dualu..

0 0
        • cabbage  

nechteny prerazeni sem zazil jen jednou- kdyz sev prehazka chytla o parez.....

0 0
        • Pekáček  

U half-pipe Sram 7.0 bez protipružiny se mi to stávalo, zaúřadoval jsem pilkou a vyrobil z nich shorty a chodí (na bahníku) třetím rokem bez problémů. V podstatě mám tak široké pevné gripy (Sram), že se za shifty držet nemusím, jak podotkl Pádlista v jiným příspěvku, stíhám ručkovat po řidítkách :oD (většinou řadím jen krajem otočnýho gripu).

0 0
    • pegal  

DC LX jsem mel moznost chvili jezdit .. Podle me je to zbytecne slozitej a nedoresenej (a asi uz vice nepujde doresit) system .. dobry je to mozna tak na machrovani pred nekym kdo kolum moc nerozumi, prijede k nekomu a rekne mu: Hele divej ja mam razeni a brzdu v jedny pace. Ukaz? Ty vole to je dobry ..

Treba by se na to dalo zvyknout, ale na co bych si nikdy nezvykl: silene dlouhej a pomerne tezkej tah na presmyku, kde si malem vykloubis ruku .. prilis male paky, me tam prekazelo telo cely paky, tlacilo moc do ruk (nedalo se ani poradne brzdit) .. v neposledni rade take jiz zde zminovana obratnost v terenu. Zkousel jsem jet po korenech a podradit – temer nemozna a nebezpecna vec (a to jeste byly ty koreny suche) na prilis dlouhou dobu ruka opousti riditka.

UFF ..

0 0
      • RomanP  

Nojo, ale asi je taky problém, že si to šel testovat rovnou s despektem a tak k tomu přistupuješ.

…třeba by se na to dalo zvyknout… no určitě se dá a už bych ani nic jinýho nechtěl, přišlo by mi to jako krok zpět, ale hlavně mi to zvykání netrvalo nijak dlouho, takže žádný násilí. Zase jsem asi trochu mimo, protože píšu o XT, ale moje ruka asi narozdíl od tvé při řazení na dlouhou dobu neopouští řidítka, neopouští je vůběc…

0 0
        • pegal  

Ja jsem na to s despektem nevzhlizel, myslel jsem si, ze by to mohl byt dobry system, ale cim vic jsem ho jezdil tim vic mi to prichazelo jako nic moc .. a nemyslel jsem jako, ze ruka opousti riditko uplne, ale jenom prsty a to uz na jistote uchopu hodne ubira .. a to telo paky mi tam proste prekazelo, na to se zvyknout neda a ten dlouhej tah .....

0 0
          • MlokCZ  

Dualy prostě nejsou ani špatný ani dobrý. Jsou jiný. Někomu sednou super, někomu jako třeba tobě vůbec. Mě ten dlouhej chod naopak vyhovuje, to byla věc, která mi na XT RF (98 s normální nerereverzní pružinou) vadila nejvíc – krátký chod, nutná příliš velká síla. Na dualech to jde díky delšímu chodu + větší páce úplně lehounce (XT 04 duály). Po 2k km na duálech bych určitě nechtěl zpět. A? tedy co nejdéle vyrábí Shimano RF i duály, a? si každý vybere, co mu vyhovuje.

0 0
            • zirecek  

To není moc o výběru. Nemám kde vyzkoušet pořádně Dualy a ani ti to nikdo nadlouho nepůjčí, takže je to pořád krok do neznáma, což je za 5k (XT) dost… .

0 0
              • petryk  

až pojedeš do OL navštívit Martinku, tak dej vedět a půjčím Ti kolo s dualama LX. A? to máš jednodušší

0 0
                • zirecek  

Martinku už nenavštěvuju, bo v olmiku pracuju, takže jsem tam denně. Můžem se někdy odpolko setkat, rád využiju tvou nabídku, :-).

0 0
                  • petryk  

Ok, musim ho akorat trochu umýt, před chvílí jsem přijel z Jizerek. Možná Ti akorát bude trochu malý:)

0 0
                    • zirecek  

Jenom trochu, což by na funkci nemělo mít vliv, na funkci Dualů, :-). Přizpůsobím se tvému časovému návrh, napiš pak mail, jak bys mohl.

0 0
    • 7LK  

Mám je a protože nemůžu srovnávat tak mi prostě vyhovují. Posunul jsem celý ten bazmekt víc do středu aby bylo místo na palce a i když mi radili sundat packy tak jsem je tam nechal. Nyní se mi drží řidítka v pohodě a palcem potřebuji minimální sílu na řazení. Řadit prsty znamená povolit obejmutí řidítka a to mi nelíbí… Jak psal každý výše – každý vymyslí 100 důvodů proč ano nebo proč ne a každý si nakonec vybere sám dle svého. Tisíc mudrců může radit takto a pro někoho bude dobře zcela jinak.

0 0
    • dieegoo  

Jen bych si tady rad ujasnil par veci, nez si ty dualy objednam… Mam na kole obycejnou deore prehazku… pokud tedy u dualu stlacim paku dolu, podradim na lehci prevod nebo zaradim tezsi? Odrazovaci packou zaradim lehci nebo tezsi? Uz sem to s nekym resil, ale poradne sem to z toho nepochopil :/ Jak dlouhy je chod te packy pri razeni rychlosti? Je na to potreba velka sila nebo to jde snadno?

0 0
      • dieegoo  

jo a teda jeste… bude fungovat deore prehazka s devitkou kazetou?

0 0
      • Orbis  

dualy + klasika: stalčíš páku dolu řadíš na lehčí stlačíš páčku, nebo dual nahoru řadíš na těžší u inverzí je to naopak:-)

0 0
        • dieegoo  

Parada, diky moc… doufal sem, ze je to takhle a ne naopak… si totiz treba nedovedu predstavit, jak v nejakym vetsim stoupaku jeste zapasim s packou a tlacim ji nahoru.. urcite je snazsi ji jen zatlacit dolu… dik

0 0
          • olaf  

Mně přijde snažší zlehka a krátce zatlačit páku nahoru,než proti tahu pružiny přehazovačky tlačit páku dolů. ten tlak dolů je potřeba vyvinout větší,než nahoru. Takže v tom je myslím inverzní tah lepší. V kopci stačí „cvrnknout“ do páky nahoru a je tam lehčí převod. Ale zase se mi to po letech na klasickém tahu zpočátku trochu pletlo a řadil jsem dolů,když jsem chtl nahoru :-)

0 0
            • zirecek  

Dualy jsou dělané pro inverz. Pro klasiku to není ideální volba.

0 0
              • dieegoo  

Kuli cemu to neni idealni volba? Jo jeste me napadlo.. s normalni prehazkou muzu na jedno zatlaceni packy preradit jen o jeden prevod nebo je mozne i o vic? Jak dlouhe jsou zhruba drahy te packy potrebne pro zarazeni?

0 0
                • olaf  

Dráhy páky – přehazovačka: nahoru velmi krátká, dolů malinko delší; Přesmyk: nahoru krátká, dolů docela dlouhá. /Nevýhoda klasiky na duálech je v tom,že právě do kopce při přehazování na lehčí převod budeš páku tlačit proti tahu pružiny přehazovačky dolů a delší dobu,než při inverzním tahu,kdy jen lehce a krátce pozdvihneš páku nahoru. /1stlačení = 1převod

0 0
                  • dieegoo  

nekdo mi rikal, ze bud pri razeni lehcich nebo tezsich prevodu jde prehodit o tri kvalty jednim pohybem paky :/ tak sem z toho zmatenej, takovy ruznorody informace…

0 0
                    • Orbis  

no ono je to vcelku jedno protože obě dvě přehazovačky jak inverzní, kat klasika jsou dělaný na devítku pružiny jsou obě dvě stejný jde tam jen o to, že jsou jinak umístěné – jedna je ve volní pozici (nechce se vrátit do jiné, prostě když je bez lanka)roztažená a druhý stažená…:-)

0 0
                      • dieegoo  

fajn… tak do nich teda nakonec asi pujdu, sem na to zvedavej

0 0
                        • Orbis  

ale časem bych tam dal inverzní přehazku je to lepší:-) jezdil jsem XT DC + klasický XT, šlo to, ale pak jsem ji urval o kamen a dal tam inverzní a pohoda:-)

0 0
                          • dieegoo  

No to kdyz tak az casem.. ted budu mit dost co delat s touhle investici :)

0 0
                            • zirecek  

Prď na ně, kup si něco jiného… .

0 0
                              • dieegoo  

Proc? :/

0 0
                                • zirecek  

Nemáš příliš peněz, inverz nebude hned. Měníš stávající RF nebo proč nové, pro radost? (nedočetl jsem se výše) Vrazil bych ty peníze jinam. Třeba rohy, nášlapy – jestli nepotřebuješ nutně ty poloSPD, vemblóda, nějaké oblečení. Jen skromný názor, kup si, z čeho největší radost, :o).

0 0
                                  • dieegoo  

To ne.. chci koupit kotouče a je buď možnost koupit Deore nebo o pár stovek dražsí LXka i s dualama.. Je to spojené i s nákupem nových kol, proto sem říkal, že inverz nebude hned. PoloSPD mi vyhovují, ne vždycky si beru tretry a v některý pasážích mám občas strach, že bych nevyndal nohu včas, tak si dám nohu na druhou stranu pedálu a sem v klidu :)

0 0
                                    • zirecek  

Tak to jo, nevěděl jsem, že kupuješ set. Nedá mi se nezeptat :-), proč kotouče?

0 0
                                      • dieegoo  

Noo… radsi si koupim neco na kolo, nez nejakou kravinu jen tak z rozmaru… Myslis, ze kotouce nemaji smysl? Ja na nich nikdy nejel, tak nevim… Chci je ozkouset, na Vckach mi vadi, ze musim kazdou chvili centrovat, chvili to brzdi, chvili ne… a taky se mi kotouce libi :)

0 0
                                        • zirecek  

Centrování není o Včkach, ale o slabých kolech. Ale jo, zkus, mi stačí 26" kotouče alla Včka, :-).

0 0
                                    • goofy  

jinak dalsi minus pro Shimanacke LX = centerlock. Sem se ti zapomnel zminit. Proste kdyz budes chtit vetsi koutoc, nebo novy, tak nemas jinou volbu… Sel bych radeji do tech 525, kdyz uz chces ra ty shimana. Ale ty si stejne koupis ty dualy… ;o)

0 0
                                      • dieegoo  

Jo o tom vim… prodavac mi nabidl, ze mi kotouce pripadne vymeni na sestisroubove Promaxy…

0 0
                                        • lubos  

Jinak takhle … nemusis vubec kupovat dual controly, jestli chces shimano kotouce. Jde to i s normalni packami (deore).

0 0
                                          • dieegoo  

To ano.. ale jestli vezmu za 2460 komplet hydru s dualama a nebo za 2300 hydru bez kotouce…

0 0
                                    • lubos  

a pro se nepoohlednes po necem ne-shimano (myslim jako kotouce), si myslim, ze za cenu shimano koupis i neco jinyho .. srovnatelne jinyho.

0 0
                                      • dieegoo  

co treba?

0 0
                                        • lubos  

Treba Promax ? :) Ale mari se mi, ze jsem nekde videl Avid Juicy za nejaky 5000,– komplet. Ale nejsem si jist, tedka.

0 0
                                          • dieegoo  

Jo, Juicy 5 byli na Bagbike za 4900.. ted uz za 5890 :/ CO je na tech LX spatnyho?

0 0
                                            • lubos  

No, ty dualy, preci :)

0 0
                                              • dieegoo  

Heh.. jenže jeden říká, že jsou super a neměnil by, druhej zase že stojí za … tak nevím.. neznám nikoho, kdo je má, abych je mohl ozkoušet.. Takže jediná moje možnost je buď to risknout a nebo najít za nějakou nižší cenu samotné hydry.

0 0
                                                • goofy  

Dneska sem byl v jednom krame, tak mi to nedalo a odzkousel jsem si zase ty dualy… No a potvrdil sem si to, ze bych do nich nesel. Proste to razeni nahoru je pro mne hodne neprijemne, a krok paky dolu neni taky zrovna nejmensi…

0 0
                                                  • zirecek  

To jsi zjistil osaháváním kola v prodejně? Dojmy, pojmy,,, .

0 0
                                                  • goofy  

No jezdil sem na nich chvili i predtim, a ted se mi vratily ty neprijemne pocity… :o)

0 0
                                                  • zirecek  

a chuť na zvracení, :-))

0 0
                                                  • Orbis  

tak hrozný to snad neni:) ja je mam a jsem spokojenej.) RF je dobrej systém, grip taky, ale DC mě přijde nejlepší:) ale to je na každym co mu vyhovuje:) kdyby nebyla možnost volby jak by to vypadalo? všichni stejné řazení?:D

0 0
                                                  • james11  

jj já je zkoušel tuto sobotu ve Zlíně na Kellys Magicovi a jeví se mi to jako velmi dobrá věc!

0 0
                                                  • dieegoo  

tak sice sem na nich jel dneska teprva podruhe, ale razeni mi na tom nedela zadne problemy… podle me je to moc fajnova vec…

0 0
                                                  • Sidney  

DC xt mám teprve asi 100 km, ale přechod z RF v poho, odřazovací páčky jsem oddělal. Zatím spokojenost, víc poznám, až bude trochu sucho

0 0
                                                  • Milenius  

Zkusim se taky zapojit – mam DC LX a to co se tu pise je pravda pro klasicky razeni, ale DC je delany hlavne pro inverzni razeni – paka se stlaci dolu, jde lehce, i kdyz ma delsi drahu a tim se radi tezsi prevod, naopak nahoru se jen cvaka s velmi malou drahou, staci do ty paky cvrnknout horejskem prstu a je zarazeno, ta packa dole pod riditkama je take jen na podrazovani, ja ji tam nechal a nemuzu si ji vynachvalit, pokud jede clovek tezky sjezd, tak nemuze poustet riditka a ta packa se hodi, razeni zaroven s brzdenim jde, staci pri zmacknute pace jen lehce pohnout pakou nahoru a nacvakat si pozadovany prevod smerem k lehcimu, pokud by to byla klasika, tak by se muselo mackat paka dolu, coz neni dost dobre mozny, takze result – super pro inverzni prehazovacku, naprd pro klasiku, takze bych radil i vymenit tu prehazku, zajimalo by mne, jakou prehazovacku si mel, kdyz jsi to zkousel, jestli inverzni nebo normal

0 0
                                                  • goofy  

No mnel jsem pochopitelne s inverzni prehakou, a bez odrazovaci paky, ktera je stejne myslim u LX jenom na ozdobu, protoze si moc nedovedu predstavit razeni na tom, kdyz je to spojene z pakou… To cvrnknuti jak popisujes neni nijak silne, to vim, ale proc bych jsi mnel proboha pri sjezdu poustet ruce z riditek, at si podradim… A razeni dolu neni taky nijak prijemne. Jo a paky mam rad dal od gripu a brzdim jenom jednim prstem. A hlavne jsou to strasne hnusne hoba… :o)

0 0
                                                  • Milenius  

Tak to pak nechápu, proč sundaváš tu páčku, když nechceš pouštět řidítka vůbec, kvůli tomu, že se ti hýbne brzdová páka, na kterou stejně v ten moment nešaháš?

0 0
                                                  • goofy  

Jedna se mi o brzdeni a zaroven podrazovani, a packu jsem nesundal ja, ale uz sundana byla.

0 0
                                                  • Milenius  

brzdit a zaroven podrazovat jde docela snadno, staci tu paku lehce zvednout a je to, chce to jen trochu grifu, napoprvy ti to nepujde, ale podesaty uz jo

0 0
                                                  • goofy  

Nevim sice jakym jezdite terenem, ale ja jsem rad, ze se pri sjezdiku drzim packy, natoz abych s ni este nejak viklal… :o)

0 0
                                                  • dieegoo  

no zastanci i odpurci si vzdycky najdou nejaky argument, proc je to dobry nebo spatny… ja razeni ve sjezdu neresim, zaradim si radsi az dole… jinak to vyjde podle me nastejno, vzdycky musis alespon jeden prst uvolnit z riditek, aby si mohl brzdit.. a ten jeden prst staci i na razeni, takze nevidim v tom fakt problem

0 0
                                                  • james11  

jj tak tak :-)

0 0
                                                  • goofy  

Ale nemusim hybat z tim prstem, se kterym zrovna brzdim. To je ten hlavni rozdil. Resim jenom to, abych dobre davkoval brzdu, a ne prehazovani, ale to je jedno. Nejdrive by si mnel clovek poradne odzkouset RF nebo Sramacke razeni, a pak komentovat… ;o) Ja si zustenu u pacek. Na xc mozna dobra volba, ale ja je vozit nebudu. A to je moje posledni slovo. A ted uz opravdu… ;o)

0 0
                                                  • dieegoo  

No zas tak kriticky bych to s normalni prehazkou nevidel

0 0
                  • olaf  

Opravuji – 1 dlouhé stlačení pravé páky dolů přeřadí o dva převody!

0 0
    • kafac  

testovalo to 10 borcu co jezdi ceskej pohar a 9 to zatratilo 1 je s tim spokojenej.. Kdyz uz zmena, tak jedine tohle: new.mtbs.cz/Bi­ketech/Technew­s/Shimano2007re­port060227.html

0 0
      • dieegoo  

kde si to cetl? Jestli myslis to same, tak tam to myslim nebylo tak, ze by to 9 z 10 primo zavrhlo…

0 0
    • hermes  

Vozím DC Deore, dají se sehnat za nějakých cca 1700, což je mylím docela slušná cena. Jejich funkce mi s inverzní přehazovačkou přijde absolutně v pohodě, akorát bych potřebol odmontovat odřazovací páčku, jenže tam je dutý torx a nemůžu ho nikde sehnat… Ke snížení pocitu síly nutné k zařazení většího převodníku není od věci navléknout na brzdové páčky návleky Setlaz, povrch páčky nestudí, je příjemnější na omak, a hlavně díky většímu povrchu je tlak nutný k přeřazení subjektivně nižší.

0 0
      • posvi  

mám dotaz…jako lajk,který navíc dualy eště na živo na MTB neviděl,sem se chtěl zeptat,co je to ta dřazovací páčka…pracuje ten mechanismus jako na silnici???

0 0
        • dieegoo  

Odřazovací páčka supluje pohyb brzdovou pákou nahoru.. takže si můžeš vybrat, jestli budeš řadit tím a nebo tím.. Řadit nahoru není s brzdovou pákou dle mě žádnej problém, takže odřazovací páčku asi taky oddělám.

0 0
      • Pekáček  

Mě taky páky nestudí ;o)

0 0
    • blaska.vita  

Mam doma XT paky na prodej.

0 0
    • Komi  

Jak už bylo zmíněno … páčka pryč a je to super ;-) (ikdyž mi trochu chybí možnost jedním pohybem shodit všechny pastorky jak to šlo na gripshiftech :-D)

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.