Tak jsem se byl v sobotu odpoledne projet a dostal jsem se – v podstate neplanovane – na trasu stredecniho maratonu (uz jsem to tady resil a nebudu jmenovat – kdo chce, prijde na to sam). Po par stech metrech koukam: obal od tablet Enervit. Seberu ho a jedu dal (predesilam – nejsem nijak zvlast „zelenej“, ale nedalo mi to). Po kilometru – zbytky mlika na stromech u cesty. Najednou me napadlo, ze to objedu cely a posbiram to – takovej zvlastni svih 8-))) Vysledek tristni – kazdou chvili jsem stavel a neco cpal do kapes (vetsi kusy pak do batohu a pod dres). V sobotu jsem tim padem stihnul jen neco pres pulku a zbytek objel dneska, i kdyz lilo a vubec se mi nechtelo (ale jinak bych se zase nevykopal a musim rict, ze je to docela euforie – zavodeni nebo treba jogging v desti mi nevadi, ale jeste nikdy jsem nevyjel do deste – po dnesku nechapu proc – DOPORUCUJU)… Pro zajemce prikladam fotky sobotniho http://www.bike-forum.cz/…02234255.jpg i nedelniho http://www.bike-forum.cz/…02234736.jpg vysledku – snad jsem to tam zadal spravne… (a upozornuju, ze jsem sbiral pouze prokazatelne pozavodni binec – okolo nekterejch poradatelskejch stanovist jsem videl pohazeny PET lahve, ale nebylo zrejmy, jestli jsou skutecne po zavode + nemel jsem na zadech popelnici, ale pouze kejml). Jeste podotykam, ze jsem nesebral ctyri cedule, ktery visely docela vysoko a navic v civilizaci. Pocity jsem mel reknu vam dooost smiseny – chvilema jsem nadaval na poradatele a na cunata zavodniky, chvilema jsem si to vylozene uzival; vyzadovalo to totiz mit oci poradne otevreny, kdyz jsem chtel posbirat vsechen bordel a pritom udrzovat jakejstakejs tepovej prumer (v podstate takovy MTBO… 8-))) Navic clovek vnimal okoli mnohem vic nez pri normalni vyjizdce, takze jsem potkal dva mloky, srnku, struck-up-ouda… Vsude okolo houbari, at uz rodinky nebo typci sbirajici lysohlavky (rostou… 8-))), a ja mel taky takovou radost z kazdyho ulovku (potesil me zejmena souvislej snad petimetrovej pruh mlika hozenej do pangejtu – bude se hodit pri bojovkach pro moje dva synky 8-))) Ted par dotazu: 1/ (pro poradatele – obecne, ne tohohle zavodu) kdo je zodpovedny za uklid po zavode? 2/ (pro bikery z okoli maratonskejch trati) jak je to u vas s pozavodnim uklidem? 3/ (pro ty „gramare“ co neuvezou prazdnou tubu od gelu) vazne myslite ze je nutny hodit to na zem tam kde to zrovna snite? Nerikam kelimek/slupku od bananu za obcerstvovackou, ale obal od vlastni tratovky/tablety/slizu! Vzdyt vetsinou nejde o bednu na mistrovstvi republiky/Evropy/sveta/Slunecni soustavy… A tim se dostavam k ty meditaci z nazvu: zpetne se omlouvam za ten karatelskej ton tohohle threadu, ale mel jsem dost casu si to na tom biku promyslet, i ta dnesni destiva atmosfera byla takova „dusickova“, potazmo konec sezony – je Silvestr cas bilance (jak zpiva Jan Burian), zkratka a dobre – nestalo by za to premejslet? V situaci, ktera je vuci bikerum ne zrovna prizniva (viz napriklad clanky ve VELu – Kanada, USA, ale i u nas), davat potencionalni „protistrane“ do rukou takovyhle argumenty?? Nota bene – vam nevadi, kdyz jedete lesem a vidite obal/tasku/flasku/bordel??? Prijde mi, ze tohle tema je stokrat dulezitejsi nez hadat se, jestli sida nebo skareba, totiz Losnu nebo Maznaka 8-))) Ale opravte me, jestlize se mylim…
P.S.: Rediteli zavodu samozrejme pisu taky – v pripade zajmu sem pak vlozim odpoved. P.P.S.: Ad houbareni – v sobotu vecer hned u posledniho nalezenyho mlika tri krasny klouzky – poprvy v zivote jsem moh odpovedet kladne na obligatni tatovu otazku po navratu ze svihu („Nasels naky houby?“ 8-)))