Ahoj, jen mě napadlo s blížící se zimou a hnusným počasím jestli se nějak připravujete nebo nějak stimulujete imunitu a nebo čím předcházíte nemocem atd..(vitamíny, byliné čaje, sauna)
Ahoj, jen mě napadlo s blížící se zimou a hnusným počasím jestli se nějak připravujete nebo nějak stimulujete imunitu a nebo čím předcházíte nemocem atd..(vitamíny, byliné čaje, sauna)
Lihová impregnace..
Tak v tomto pripade se nemam ceho bat…
Ano, vodka na 100+1 zpusob :-) A jinak dostatek zeleniny, neprochladat, cesnek (prirodni antibiotika) a jine klasicke srandy :-)
Pomáhá lihová impregnace i na Ptačí chřipku?? :-)
v šípku je nejvíc vitaminu c v poměru k hmotnosti, na to nemá ani pomeranč, kiwi atd. priroda to hezky vymyslela, ze rostou takhle pred zimou, jen lidi to jaksi zapomneli jist..... a pritom … mnam (ty premrzly – chutna to jako nakyslej med), pri vyjizdce se zastavim u nejakyho pichlavyho kere a je to… a zadrmo :)))
No ve školce sme si to házeli za trička.. :) vono se to i jí? :)
muzu delat cokoli,stejne tomu nezabranim,mam to odzkousene,vitaminy,prevence cokoli,stejne se nachladim,spousta lidi nachlazenych a chytis to hned. Dneska jdu na squash nejsem zcela sto pro,ale bud to vypotim,nebo se dorazim:)
Med rozpuštěnej ve slivovici, med do čaje, otužování, parní komora, vitamíny a stejně nastydnu
Jo jo, med rozmíchat ve slivovici a přidat citrónovou š?ávu. Chutná to příšerně ale je to dobrý lomcovák :-))
pokud skoro každý rok chytáte chřipku tak se vyplatí nechat se očkovat
to ano, udelali 4 lidi z oddeleni a ted lezej doma :-) Proto jsem se tomu vyhnul … pac vetsinou mam ani ne tak chripku jako virozu, a proti ty to jaksi nefacha.
presne,neni chripka jako viroza
A co jiného je podle tebe chřipka než viroza :o?
nechci to zkomolit proto to nepopisu,ale vim,ze je to celkem velky rozdil,psali o tom nedavno v novinach
Lepe ne kazda viroza je chripka
pres 2 roky ockovanej, pred tim chciplej kazdou chvili v zime, ted max. nastydnu a mam rymu, jinak kdyz mam pocit ze by na me mohlo lizt (v prubehu celeho roku), tak aplikuju navic cesnekovou terapii (syrovy a celej na posezeni zalivanej sipkovym cajem) :-)
Ja cesnek rad, ale radsi s necim. On kdyz jis syrovej samotnej tak ti trochu pocucha zaludek. Neni to nejzdravejsi. Ja ho radsi rozmatlam s lucinou a syrem a mazu na topinky :-)
na zaludek je pivo v prasku…pangamin :-)
a ten česnek jíš stouhaný nebo koušeš?
rozkousu :-) a pak zapiju cajem
Česnek bez neutralizace je do žaludku nevhodný, leptá sliznici. Dřív mi to nevadilo, ale když si jednou náš Martínek ve stáří cca 1,5 roku popatlal ručičky od česneku a měl na kůži fleky jako spáleniny, tak už tomu věřím. Takže k tomu něco od mlíka, sýra atp.
to slivovice taky pekne nalepta :-)
já si ho rozmačkám do klasické polévky.Mě to taky proti rýmě a nachlazení pomáhá.
to ma tata a kdyz na nej leze chripka, tak ji sice jakoby nema, ale neni mu dobre, je unavenej atd. Radsi na par dni chripku a valet se a pak v pohode.
Navštěvuji pouze ty restauranty, kde se topí:-)
u pigiho uz namontovali kamna.. ;o)
Se tam nekdy musim stavit, furt o tom basnis … :-)
no abys nebyl zklamanej.. ten podnik je takovej hmmmm specifickej.. ne kazdymu se tam musi libit..
ale sem pro.. ;o)
No ja jsem taky specifickej, kdybys jen vedel :-))
Nejlepsi je s protejskem se zachumlat do perin a hezky potit a potit a potit. To funguje.
a hlavne teple obleceni :-)
Teple oblečení do peřin??
periny majú vo vedľajšej izbe
Z kraje Priessnitziva ti doporučím to otužování.:-)
nedelam nic mimoradneho.. imunity mam na rozdavani..
á, pán je poslanec.
:o)
to je fakt, co neznici Uran238 v praci, to spalis u pigiho redenim krve s alkoholem v pomeru 50:50. ;) p.s. to mi pripomina za ti dluzim 4plechovky…
otuzovani a echinaceu, ale stejne kazdej rok marodim, minimalne jednou jen to trva mene dlouho a prubeh je lepsi
Echinaceu? Kapky či co?
jj kapky, celkem to pomaha, ale ne kdyz uz na m neco vlezlo
Jeden rok jsem testnul celoroční plavání a to pro mně byla 100% imunita – chřipka strachy že umrzne utekla . Teď zatim jen ledová sprcha a stále OK.. Vždycky když vidím ty stařečky ve Vltavě v lednu kteří naposledy zakašlali před válkou tak na tom něco musí bejt – na tom votužování :-) a JE…
Ja uz zacal .. uz vozim navleky na kolena a na ruce ..
většinou lehnu v létě, zimu neřeším. Když už, tak čaj s medem a citronem, postel a v ní hezká společnost :o)
Nejlepší je zestárnout. Já čím jsem starší, tím jsem zdravější. Taky se dočkáš :-) A samozřejmě nepít, nekouřit a nejezdit na kole ,chichi
Hlavne se psychicky nevyš?avit. Ja jakmile necham nervy aby si delaly co chteji, hlavne v praci, tak jsem hned marod. A naopak, kdyz na me nekdo neco prskne, tak jdu jen driv spat a rikam si ze to prejde a ono taky jo. No, nesmis si s nicim moc lamat hlavu a jeste to privolavat. Jinak papat hezky vyvazene, dost zeleniny a dost masa, to je dulezity, mam to ozkouseny, letos jen jedna chripka nekdy na jare a jedna otrava diviznovym cajem :D
Presne tak, za hromadu nemoci muze stres. Proto je dulezite se mu vyhnout. Vememe si priklad z Fousace, toho jsem tu snad nevidel nikdy nastvanyho :-)
PS: S tim stresem to myslim vazne.
A vis ze ja asi taky fouse nastvanyho jeste nezazila? …ciiibrdo, to je zjisteni, zadnej uran…nooo, nebo mozna to tim uranem je, ma oblbly nervy :)
proc se rozcilovat.. ;o)
btw: uranem to fakt neni..
A co etylalkoholem ? :-)
Presne tak … proc se rozcilovat. Pokud je spatne tak jsem rad, protoze vim ze muze byt hur :-)
to nevim, etylalkohol sem jeste nezkoumal.. ;o)
P.S. mejte se tu pekne, jedu preorat par kilaku lesa… ;)
Vis co je hlavne nejvetsi svinstvo ? Chytnout chripku a pak se o ni podelit s partnerem, pak si ty bakterie mezi sebou vymenujete donekonecna… Sme to takle chytli v zari asi na 3 tejdny… Holt se asi nejde lecit ve dvou :-(
jo, jo, chytit chřipku a přitom dál šířit bakterie to je fakt sviňstvo :o)
…a hlavne se ti to vrati…
no nic, vtip se nepovedl, já jen že chřipka je virus a ne bakterie…
hmmm tak sory ze sem ti zkazil srandu :-( to sem fak nevedel…
v pohodě, já si zase rejpnu jidne :o)
ale jde, jen se musi vedet jak na to. To se nesmi dva dny z postele dal nez na zachod, koupelny a kuchyne ;-) Pak se to vypoti jedna dve
odzkouseno, nefunguje :-(
asi spatne. Se musis potit pod perinou a ne jen tak :-)
jj, perinu sem pouzil, v tom to neni…
;-) no na me to zabira
no vono to bude mozna tim ze sme se jeli lehoucce projet na obidek do vsenor… :-(
a je to tady ;-)
…prece se nemuzu celej vikend valet, ne ?
nemuzes? to si jeste mlady, to by si mel mit hoooodne sil vydrzet cely vikend a k jidlu se vzdy neco najde v lednicce
problém bych ve vašem případě viděl v synchronizaci.musíte se potit pod peřinou v jednu chvíli.Pak se oba rychleji uzdravíte.
stalo se…
vono ti je lip tak pul hodky, ale pak to stoji zase ze ho…
Někde jsem četl, že to prý dost pomáhá po zdravotní stránce-že se líp prokrvuje tělo a vyrábí se nějaké látky co dost pomohou.Nejsem lékař tak nemohu posoudit.A když jsou nemocní oba, tak nic nebrání tomu spolu ležet třeba 3 dny, a pak už to musí být 100 pro OK.Jen bacha na ponorkovou nemoc :o)
A nebo ležet tři dny, ale pokaždé s někým jiným.....
Tak to jsem nezkoušel.Se obávám, že by nemoc pak mohla být i smrtelná, ženské umí jistě dobře zacházet s kuchyňským nožem. :o)
to se ti to tady vyskakuje kdyz bee nema pristup na net :-D
tak to ja bych se teda mela stahnout na pozadi ;-)
Chi chi, už jsem hodnej :o)
Já můžu na Net ve škole…
a ted ses pse v prdeli !!! jachahaha
To si snad doufám děláš jenom srandu…
Muhehe rodinna hadka !
chces se pridat?
Ostry utok :-)
Ty si právě teď mrtvola.............
sem chtel jenom ukazat ze si v jadru citlivy hoch, jinka pojed s nama o vikendu do skryji, nevymlouvejte se a pojedte
No jo to máš recht :o) Na víkend už něco máme takže sorry. Užijte si to.........
Jo dělám. To bylo pro JMT šmankote!!!!!!!!!!!! Po škole ti cinknu, ju?
ale ja nechci tri, ja mam jednu a sem spokojenej :-)
to zname taky, minulou zimu jsem se kazdy tyden vzajemne nakazili, zim co jsme si tyden pred tim vymenili… to proste neslo vylecit
nemam problem. uz asi 5 let sem nebyl nemocnej. ockovanej nejsem. vitaminy nezeru. citron do caje je humus. alkohol konzumuju minimalne. a i kdyz sou vsichni okolo nemocny na umreni, me nic neni. ze by THC odpuzovalo nemoci? :-)
nebo jsi tak vypálenej že si nevšimneš že jsi nemocnej :)
tak to fakt ne. :-)
uplne normalne nejlepe je mit doma 20c mam odzkouseno i 15c ale clovek musi byt poradne oblecen,ted tyden spim v 15c a je me fajn, rano skocim na kolo a jedu do prace 20min v 5c sem zdrav citim se fajn nemocny max 1 za rok
spat v 15ti je nejlepsi, jak dokazes spat v 20ti? To pomalu neumim ani ja v lete
doufam,ze budu dobre spat i v 50ti,ve 20ti jsem spal dobre a zatim spim dobre porad
trubicko v 15c znamena v 15 stupnich, vcera sem spal ve 13stupnich ale nalepeny na pritelkyni:))) takze bylo teplo
v šípku je nejvíc vitaminu c v poměru k hmotnosti, na to nemá ani pomeranč, kiwi atd. priroda to hezky vymyslela, ze rostou takhle pred zimou, jen lidi to jaksi zapomneli jist..... a pritom … mnam (ty premrzly – chutna to jako nakyslej med), pri vyjizdce se zastavim u nejakyho pichlavyho kere a je to… a zadrmo :)))