Chci si pořídit návleky na mtb botky jenom nevim jestli neoprénový nebo windstoprový.Je mi jasný,že záleží na počasí,ale přesto kterým dáváte přednost
Chci si pořídit návleky na mtb botky jenom nevim jestli neoprénový nebo windstoprový.Je mi jasný,že záleží na počasí,ale přesto kterým dáváte přednost
Vybíral jsem podobně, rozhodl jsem se pro Windstopper. Dostačují pro normál. Když jezdíš více v děšti v mokru, tak neoprén.
davam prednost vyhledani v historii.....
jinak mam neopreny a sem spokojenej, windstoper sem nezkousel
Do zimniho marastu a snehu asi radeji neopren.
Ja koupil v Lidlu v akci za 129 nejake motorbike socks,podle obrazku s vselijakyma membranama by to melo odpuzovat vodu ale zaroven byt smerem ven prodysne,tak su opravdu opravdu zvedav jaka to bude doopravdy :)
Doopravdy to bude tak, ze ti to na botach moc dlouho nevydrzi, protoze to jsou ponozky :)
to me nenapadlo.. :)
Tiež som si ich kúpila v akcii spolu s kopcom športového prádla. Možeme si potom vymeni? skúsenosti :-))
Ja budu pořizovat neopren.. Vice se mi i libí.
Taky dotaz: tip na nějaké dobré neoprenové návleky bez podrážka použitelné na MTB tretry, dnes jsem zrušil svoje staré elastické a chtěl bych větší drtiče mrazu, protože je mi na nohy pořád kosa.
Pouzivam BBB neopren a spokojenost
ja jsi objednal taky BBB ta čekam na zimu at je mužu vyskoušet :-))))
ja je i doporucil kamaradum a nekteri si je take jdou koupit…
jeké máš???
BBB HardWear BWS-04 jsem spoko
tak ty jsem objednal BBB maji dobre velikosti nemohl jsem sehnat na moji nohu (12..).
Budes spoko si myslim (ja tedy jsem),ja zatim zacinam bikovat , ale seznamil jsem se s partou lidi a ty obcas neco doporuci a pak ja to predavam)po vyzkouseni)
A jak dobře odolávají chození – ne že bych v nich chtěl plánovaně chodit, ale občas se zadaří. A od kolika stupňů jsou použitelné – zase aby mi v nich nebylo zbytečně teplo, potřebuju něco pro teploty 12–5 st.C. Na zimu asi dám ohrádky a budu jezdit v pohorkách.
Ok Kolika nevim ja je beru asi od 7 a mel jsem je i -sedmi a dobry
já bych je teda ocenil i dnesky, pravý palec mám ještě modrý :o). Ono je těch návlekú od BBB několik, který z nich tro jsou: http://eshop.bikezone.cz/index.php?…
northwave.ale zaplatis za ne:-)
mám neopránové ravo bez podrážek-jsou bezva je v nich teplo, ale musel jsem si na špici našít další pásky přes podrážku, protože při chůzi v hlubokém sněhu se mi sundávali špičky návleků z treter a dostával se tam tak sníh, dnes bych si houpil už raději nějaké s podrážkou.
Po spatnych zkusenostech s nejakymy zateplenymi Atexy jsem si v loni koupil neopreny UVEX s gumovou podrazkou. S nima jsem moc spokojenej.
Oboje :-) Windstopy na trasy, kde nesundáváš nohy z pedálů a kde se moc nechodí, na silnici určitě. Neopreny do mokra a sraček. Pozor, nedýchají ani nehřejí.
nedýchají-souhlas, ty Rava jsou o něco širší a hřejí,možná to bude ale hřát to teplo z noh, které ty návleky zadržují.Nicméně mokré ponožky nemám, a je mi v nich teplo.Tretry bývají někdy mokré-vlhké po povrchu.
noc samo nehřeje, všechno oblečení přece funguje tak, že zadržuje tělesné teplo :o)
nic samo nehřeje… tam mělo být :o)
Ach jo, tak dobře:
Jo po teoretické stránce to tak je, já absolvuji zimní 6 hodinové vyjížďky a to část ve sněhu i chodím, a ještě mi s návleky neoprénovými-ravo zima nebyla.Do terénu je většína těch membránových k ničemu, protože se často ve sněhu i chodí a ty membrány nakonec většinou vodu propustí.
Pokud někdo budete vědět, která membrána vodu nepropustí vůbec tak sem napište.
klidně piště zkušenosti s ostatními
Když je teplota kolem 0 a níž, tak v neoprenu vydržím max 2hod a nohy mám zmrzlé že ani chodit nemůžu. Když jsem si jej trochu zateplil, zlepšilo se to tak o hodinu.. S Windstopem je výdrž 3 hodiny běžně, ale nesmím v nich čvachtat v mokru. Zmrzlý sníh při chůzi nevadí a tepelnou bilanci nezhorší. Ale to jsme tu už probírali každou zimu :-)
Jojo, chtelo by to neco s podrazkou, hooodne tlustym fleecem a to cele prekryte windstoperem. Takhle mi holt musi staci podrazka, noviny a neopren :)
Prostě takové windstoperové důchodky :-) Možná si je ušiju – XXL návleky, do toho vložku ze staré mikiny, podrážku od ševce, pár hodinek práce a je to. Ale teď o víkendu jsem zjistil, že problém může být i v tretrách (SIDI) – příliš zubaté podrážky ničí veškeré návleky (výsledek včerejšího švihu). Takže na podzim/zimu opráším stařičké adidasy a ušiju si na ně galoše :-)
Jo to je muj sen, vnejsi material porotex (ty mam do deste, ale bez podrazky), dovnitr fleece tak o sile polartec 300 (nebo rovnou duty vlakno) + podrazka. proc to nikdo nedela, nebo aspon WS s podrazkou a nejakym silnesjim fleecem dovnitr?!
já reagoval na vlka a ne na tebe
Já to ze své zkušenosti s předáváním informací beru tak, že když jeden nerozumí, nikdo nerozumí ;-)
Jojo, v hospode musi neopreny okamzite dolu, abych se odparil. Uz se pomalu smiruju s tim ze na nohy mi bude zima v zime asi vzdycky…
Loni jsem mela dost velkej problem sehnat neopreny, nikde je nemeli, a ja se bala windstopperu, ze spatne dopadnou (jelikoz casto tlacim)… no, koupila jsem nakonec windstopery. Pravda, po nekolika malo zimnich vyjizdkach maji dost zaseku a jsou celkem potrhany, i kdyz se mi v krame dusovali ze se nepotrhaj, ale coz, zatim drzej a casem to na podrazce nejak vylepsim prisitim pevnejsiho materialu. Jinak muj muz ma neopreny a dost si stezuje na to ze se mu zaparej a pak prochladnou nozky. Ja tim netrpim, ale kdyz je fakt hodne velka kosa, tak to chce 2 ponozky :)
ja poridil loni navleky z eurotexu (nebo tak nejak). nepromokne to, ale sou spis na silnicu – maji podrazku z takove jemne tenke gumy. alespon me nuti nesesedavat :). jinak je v nich teplo, jen kdyz je mene jak –10degC, tak pretahnu pres tretry jeste ponozky.