jedu letos na Korsiku, spíše cykloturistika, ale chtěl bych si tam mimo program cestovky najít něco bikerskýho. Máte někdo zkušenost s bikováním na Korsice ? Budu se pohubovat někde na jihozápadním pobřeží.
jedu letos na Korsiku, spíše cykloturistika, ale chtěl bych si tam mimo program cestovky najít něco bikerskýho. Máte někdo zkušenost s bikováním na Korsice ? Budu se pohubovat někde na jihozápadním pobřeží.
Asi te zklamu ale prijde mi ze na korsice bikovejch moznosti moc neni. Radsi nasad hladky plaste a kochej se na silnickach:-)
Mimo asfalt se nikam nedostanes. Kdyz vidis slibne zacinajici cestu, tak urcite konci u nejake samoty, kde stoji chlap s brokovnici a neexistuje domluva o tom, ze jsi zabloudil a jen bys projel okolo – vzdycky tam ma ostry a v makii te nikdo uz nanajde. Kvuli makii ( trnite neprostupne krovi, ktere je absoulutne vsude) neudelas ani krok mimo silnici. Ale silnicek tam je dost a s velkym prevysenim. Stoupani je takove, ze stejka asfalt dolu. Nekdy jsou silnice ve vnitrozemi tak rozbite, ze se ti vyplati bike. A muzes narazit i na desetikilometrove useky silnic, kde je bez jakehokoliv upozorneni opravovana silnice, tak ze jedes po 10cm sutrovem podlozi nebo hlubokym piskem. Provoz mimo hlavni komunikace je maly az zadny.
Korsika je nádherná, ale musím se připojit k předchozím příspěvkům. Situace je asi taková – všude vede silnice/cesta kam nevede je jen pěšina pro pěší(hory-nesjízdné) , nebo machia (pestrá směs všelijakých trnitých prevítů), ale krok mimo silnici se dá i dva :) záleží na oblasti. Co se bivakování týká byl jsem tam s cestovkou=kempy, ale z doslechu, když si vybereš místo mimo civilizaci né na očích tak pro jednoho dva by to neměl být problém (spíš bude problém najít rovný plácek :). Silnice – hlavní tahy dobré ostatní taky, sem tam se objeví naprosto katastrofální povrch, ale snaží se to spravovat viz. příspěvek 100kg výše. Provoz mimo hlavní tahy a turistické atrakce minimální, řidiči velmi ohleduplní – vydrží dlouho, dlouho čekat než je člověk pustí (ukázání, že za zatáčkou je volno a můžou jet) na úzké zatáčkovité cestě před sebe nebo je vhodné místo pro předjetí. Ideální kolo trek. Jo a POZOR NA KRÁVY, PRASATA a kozy!!! Když člověk cestou z kopce dolů narazí na skupinku krav nebo prasat volně se pohybujích/postávajících po silnici není to nic příjemného. U prasat zvláš? pozor na selata většinou se snaží držet s bachyní a různě i mezi jedoucímy koly se k ní snaží dostat (jednou mi zahořely špalky-tak, tak) obdobně „blbá“ jsou telata. Tato „hovádka boží“ se u silnic drží pravděpodobně proto, že to je zpravidla jediný rovný flek na kterém se mohou válet aniž by ujížděla po svahu dolů. Prasata v žádném případě nekrmit – stávají se zachtívavými a agresivními. Byl jsem tam v září počasí-teplota fajn, z doslechu co byli v červnu hice jak sviňa, ale zase všude tekla voda ze zimy (podél silnic různé prameny, v září většina suchá, pokud přímo nad nimi není pastvina s dobytkem tak bývá voda pitná). Jinak móóře, hory, semtam památky, víno no prostě paráda … ňam. Chystám se tam za nějáký čas znovu. Čus!
chlapi, díky všem za názor, asi si moc nezabajkuju, ale srandy bude moře, dík