Poradíte mi někdo, jak dlouhou mam objednat osu Kinex na kliky Alivio 4 hran? Jdou na kolo poprvý, takže nemůžu změřit starou… Rám má středovou trubku širokou 73mm, takže bych řek, že to bude tak 115,5mm, ale fakt nevim.
Poradíte mi někdo, jak dlouhou mam objednat osu Kinex na kliky Alivio 4 hran? Jdou na kolo poprvý, takže nemůžu změřit starou… Rám má středovou trubku širokou 73mm, takže bych řek, že to bude tak 115,5mm, ale fakt nevim.
Poradte, nebudte baby!
Ono se to radí blbě. Kup, vyzkoušej a případně vyměň.
Podle me tam pujde 113, ale se 115mm toho taky moc mepokazis.
delka osy zalezi hlavne na ramu a ne na klikach.
Ja ti teda nevim, ale me se jedna o vzdalenost levy kliky od levy misky.
Kinex dela jenom jednu sirku, znamena to teda, ze je osa univerzalni pro 68 i 73mm?
sirka domecku (68 nebo 73 mm) zalezi na delæe stredove mufny na ramu. delka osy zalezi na tom, jak je udelany ram a s jakou delkou se pocita. kdyz sem mel RB tak byla doporucena osa 73/113. kdybych dal delsi 73/118, tak bych zkazil retezovou linku, ale fungovat to bude. proste zalezi na tom, s jakou delkou osy pocita vyrobce pri konstruovani ramu.
…a na kinex bych se vy..al. koupil bych ctyrhran Shimano.
to je solidni blbost. delka osy zalezi jen a pouze na klikach a byva taky u klik udavana.
Ahoj,
mám rám AUTHOR TRACTION, délka domečku je 68 mm, kliky mám SHIMANO ALIVIO FC M430 na 4-hran.
PORADÍ MI, PROSÍM, NĚKDO JAKOU DÉLKU OSY?
DÍKY.
(převodníky: 44–32–22
délka klik: 175 mm)
113mm