Tak jsem nedávno zjistil, že na jednom horákovi mám kliky 175 a na druhém 170. Předpokládám, že delší kliky jsou pro delší nohy a že se u nich vyvine větší kroutící moment. Jsou tam ještě nějaké rozdíly? Jaké kliky máte vy vzhledem k výšce?
Tak jsem nedávno zjistil, že na jednom horákovi mám kliky 175 a na druhém 170. Předpokládám, že delší kliky jsou pro delší nohy a že se u nich vyvine větší kroutící moment. Jsou tam ještě nějaké rozdíly? Jaké kliky máte vy vzhledem k výšce?
Kroutící moment je blbost. Spíše ohybový moment.
Mám 202cm, cavallo 102 a v nejbližší době kupuju 180mm. Třeba Pekáček má 192cm a taky koupil 180mm a pochvaluje si je. Ale má zase dlouhé nohy.
Tady jeden článek: http://www.sosenka.cz/kliky.html
Prosim prosim jake kliky a kde v delce 180 kupujes ?
Poslední 2 adepti: XT 04: velotrade 6590,–
bikestore ještě pošle cenu Race Face Evolve za cca 5400,– i s osou.
Hlavní problém je dodací lhůta, např.: velotrade přímo od Shimana (nepřekupují z jiných e-shopů) 6–20týdnů!! A to ti ani neřeknou po objednávce přesnější termín… .
Ještě mají přímo na koloshopu XT03 ve 180 přímo k odběru, ale cena 5504,– bez osy, což se mi zdá hodně přemrštěné.
Jsou i další výrobci, ale ty ceny už atakují 10k.
Jo, Racek Fracek přímo od dodavatele: http://www.skivelo.cz/cenik.php?…
Koloobchod není schopen dodat 180mm Už mám optané všechny e-shopy, které znám a které nabízejí XT04.
Trvas na isis drive ?
netrvám, právě jsem se rozhodl pro XTO4 na bikestore… .
Prozradis cenu ?
6250,–
tolik?kvuli 180mm dylce?
A kolik měříš, Enjoyi?
proc te to zajima?:-o 181cm
Jen tak, 175mm ti bohatě stačí.
no to ja vim:-),jenom jsem se podivil nad tou cenou:-)
180 je atyp, čiliž to není masovka, sériovka, takže jsou tam ceny výrazně vyšší než u klasiky 175mm. Jde o to, jestli jsi ochoten do toho vrazit to navýšení kvůli 5mm. Já se rozhodl při mých 202 pro.
Ale když třeba Race Face nebo Truvativ nebo XT a XTR má v katalogu 170, 175, 180mm, pak to je masovka, sériovka.
no napsany to tam asi maj,ale to je asi tak vsechno:-),dal uz jsou masovka jenom 175mm:-)
kdepak to jen v ČR to je za přípatek, je to stejný jako třeba s botama, nebo hadrama (např Levis do ČR velikosti 32/36 vůbec nevozí, přitom v NE, AT, CHF je toho tři ******). Prostě se to nevyplácí mít na skladě pro tak malý trh…
no pro náš trh je to atyp, takže se to nevyplatí dovážet a tímpádem je to o dovoz/překupnictví dražší… Ale nechápu proč jich pár nevozí.
no sám jsi si odpověděl :-) prodat dva, tři kusy za rok je pro ně dost nezajímavý…
Jo, pochvaluju si je. Jinak si myslím, že asi nejlepší poměr cena/výkon mají ty Evolve.
Miťo si taky pochvaluje 18Omm a má je na všech třech kolech :)
No měli by bejt úměrný vejšce ale! Pro časovku ,dráhu a závodní BMX(bikros) se vozej delší.
ja chci 180m-tky uz delsi dobu, ale nemam 6000 na new kliky !! Neni tu nekdo kdo ma 180 a chce 175 ? vymenim…
Využiju thread-chci si koupit kliky shimano LX ale nemůžu je nikde sehnat v délce 170,jenom v 175.Na silničním kole vozím kliky o délce 170.Nebude vadit,že budu mít na jednom kole 170 a na druhém 175.Jinak měřím 170cm.Předem děkuji za odpovědi.
Silniční pedaly jsou většinou blíž k ose pedalu a proto kratší kliky než u MTB :-) taky vozím 175 na MTB a 172.5 na silnici a pohoda.
díky za rada jinak na silničce vozím pedály Shimano SPD SL a ty jsou hodně blízko osy a na MTB Authory myslím A03 klasické spdčka.
Taky hodne lidi rika, ze se na silnici vic toci, zatimco na biku vyuzijes casto vetsi paku. Neco na tom bude. Sam mam na silnicce 170-ky a na biku 175ky, rozdil tam je, ale popravde nijak obrovskej. Ale menim kliky, zrovna dneska mi prisly novy, zkusil jsem radsi i na bika o trochu kratsi- 172,5 mm (XTR FC-M 960).
Mě by to zajímalo z trochu jinýho pohledu. Mam Meridu TFS 300D, moc se v tom nevyznam, stojí zde: Kliky s převodníky: Shimano M341 CG
Když trochu víc klopim nějakou zatáčku, tak beru pedály o zem. Bojim se, že tak ve větší rychlosti hodim nějakou držtici. Má smysl schánět třeba kratší kliky?
Ou. To se msuídát noha nahoru. Takovej náklon abych škrtnul bych neustál :-)
Jo, na to už sem taky došel:) Musim si na to dávat bacha. Už sem to 2X ustál na silnici, tak kolem 35km/h. Ale stejně je to vo držku..
www.tnc-hamburg.com/…ll-2008.html Tady je mají za dobrou cenu .taky jsem tam kdysi kliky kupoval.
Já mám na starým kole levou kliku 170 a pravou 175 a v podstatě jsem nikdy nepociťoval nějakej rozdíl :-). I když teda teď už na tom starým tolik nejezdím…